Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Kaza değil cinayet


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 01 Kasım 2014
Geçerli Tarih: 28 Nisan 2024, 23:58
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=19551


KAZA DEĞİL CİNAYET

Taşeronlar akıllanmıyor ! Katil şirketler !

13 mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciadan sadece bir kaç ay sonra yine bir ihmalsizlik ve yeni bir acıyla uyandık,
 
Yeni Türkiyenin yeni kanlı sabahına !
 
Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki özel şirkete ait kömür ocağında sabah vardiyasında ki işçilerin öğle yemeği esnasında çalışmalarını sürdürdükleri alandaki galeriye baraj kapağının açılması şiddetinde suyun dolmasıyla suyu geçemeyen madencilere hala ulaşılamadı.
 
Umudu tükenen o güzelim kadınlar,çocuklar,analar ve babalar nefes alamıyorlar.
 
AK KÖŞKÜMÜZ hayırlı olsun,garibin fakirin fukaranın ekmeğini taştan çıkaranın yerin bilmem kaç metre altında can yalkısından kıvranarak ruhunu teslim eden işçilerin bu vahim durumlarıyla dalga geçen sözüm ona gazateci,karikaturistlere de gün doğdu ! gündeminiz batsın !
 
Aşağıdaki fotoğrafa iyi bakın,mahsur kalan madencilerden Tezcan Gökçe'den iyi bir haber gelmesini bekleyen 75 yaşındaki babası Recep ile annesi Ayşe Gökçe,büyük endişeyle çağresizlikle bakıyorlar.
 
Başkanlarınızı alın gelin ey devletler ! sömürü çarkinin yalama olmuş keresteleri ! Üç kuruşluk güvenlik önlemi  almayıp can alan kodoman patron müsfetteleri ! savcısı,bakanı gelin de bakın Ayşe ninenin o güzelim yüzüne.
 
Orası yangın yeri cümleler çığlıklar hep aynı kaybediş acısı aynı korku.
 
"Kocam iyi adamdı,günlük elli liralık krediyi ödemek için sabahtan gece yarısına kadar çalışırdı.Öğlen altı yıl sonra olan çocuğumuzu özlediğini söylerdi yanına götürürdüm,severdi.Kızım, anne babam nerde diye sorduğunda ben hiç birşey diyemiyorum devletiniz batsın ! '' diyen o güzel kadının gözyaşlarını kim dindirecek !
 
KAZA DEĞİL CİNAYET 
 
İş alanlarında ki güvenlik önlemleri doğru dürüst alınmadıkça basta maden ocakları ve birçok ağır iş çalışanları gözgöre göre ölecekler ! Önemsemeyin ağam paşam siz önemsemeyin işçiyi emekçiyi yok sayın garibi fukarayı , üreteni çiftçiyi ezin ezebildiğiniz kadar mücadele edeceğiz öldükçe dirilecek yıkıldıkça kurulacağız ! sistemlerinizi  red edecek çarkınıza çomak sokacağız !
 
İnandığınız herşey adına soruyorum ekmek yerine pasta yiyen göbekli mahsuller ekmek can oldu işiniz , mevkiiniz ve paranız size kalsın şu altta ki fotoğrafa bakın sadece bir kaç saniye 
vicdanınız var sa içiniz dağlanır ölüm acısı gelir oturur bir köşenize kulak verin Ayşe nineye 

"Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster