Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Tebrikler,ne cahilsiniz!!!


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2014
Geçerli Tarih: 03 Mayıs 2024, 01:10
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=19457


TEBRİKLER,NE CAHİLSİNİZ !!!

Bugünlerde en çok sevdiğim söz "Tebrik ederim,ne kadar cahilsiniz; her şeyi biliyorsunuz", bitirim.!!!

Herkesin her şeyi bildiği bir devirdeyiz; cahillik almış başını gidiyor,nereye; bilinmez, ömrümüz varsa göreceğiz; gördüğümüz yetmediyse..

 D Smartçı geldi,fişi dayadı cihaza,sinyal gelmiyor dedi…

Onun için buradasınız usta dedim, cihaz istemişsiniz ama dedi, evet cihazda aksaklık var sanırım ondan dedim, yani siz istemişsiniz diye getirdim dedi, smart cihazlarıyla oynaşmıyorum boş vaktimde, bozuk diye istedim dedim, bilemiyorum valla dedi, yeni cihaza bağlayın bakın lütfen dedim, hanfendi biliyorum dedi, ee? o zaman? dedim, bir dakka bakıcam dedi, bekledim öööyle, nazlı yeni gelin edasıyla yeniyi kutudan çıkardı ağır ağır..Koştum balkona, bir küfür savurdum boşluğa, kapıya bir tekme attım, döndüm geri yanına, tamam çalışıyor dedi..Demek cihaz bozukmuş dedim, biliyorum hanfendi dedi, demek sorunu algılamışım, temsilcinize anlattığımda yeni cihaz gönderelim demişti o da dedim, yani sinyal geliyor dedi, şu an geliyor, iki saat sonra gelmeyebilir mi demek istediniz dedim, hayır cihaz tamam dedi, anladım dedim, hanfendi aynı şeyi söylüyoruz aslında, biliyorum dedi, ama ben sizi tamir edemem ki dedim, baktı, gitti....

Gazeteyi açtım, birinin cumhurbaşkanı bir yerde miting yapmış..

Fotoğrafa göre binlerce insan alanı doldurmuş..Cinsler birbirine karışmasın diye, kordon çekilmiş ortaya; sağda erkekler, solda hatun kişiler; ayrı ayrı coşuyorlar..Bir gecede birbirlerine zararı çözmüşler; her şeyi bilmişler, adap, edep, ahlak hepsini..Dinden, din bilgisinden. Oysa daha az önce odada yan yana durdum elin adamıyla, tamir derdinden..

Demin ana sayfada gördüm; soruyor kadına muhabir; ne diyorsunuz olan bitene? Bugüne gelmemizin sebebi o Atatürk denen, Cumhuriyet dediğin bizi mahvetti, laik devlet mi olur, devlet dediğin dinle olur, şeriatla, adı üstünde şeri at, kötülüğü at yani; diyor…

Biliyor da konuşuyor; tarih mi istersin, felsefe mi istersin, ufuk mu istersin, din mi istersin; yalamış yutmuş biliyor.Wang Zang adlı yazıma yorum yapmış değerli bir hanım okur; bir ağaç kesilecek diye ortalığı ayağa kaldıran gençleriniz, bölücülük yapılırken, kurşun sıkılırken şimdi neredeler, hani? diyor..Yarısı mezarda, mapusta, kalanı sınırda dedim..Ezildim valla bilip te cevaplayamadığımdan..

Bir darlık, sıkıntı var üstümde adamakıllı hani; sap gibi hissediyorum köksüzünden; bu kadar bilen içinde bir hoşum…Masamın üstünü doldurdum ansiklopedi, kitap ne arasan..Zaten minyonum, iyiden kayboldum.Niyetim iyi ama; ben de öğrenip, her şeyi bileyim istiyorum; sadece korkuyorum, acaba okudukça cahil olur muyum??

AFET BAL


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster