Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


En genç başkan Ahmet Önerbay


Açıklama: Alaturkaonline olarak Los Angeles Türk Amerikan Derneği'nin (LATAA) başarılı başkanı ile bir röportaj geçekleştirdik
Kategori: Röportaj-Söyleşi
Eklenme Tarihi: 06 Ekim 2014
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2024, 11:03
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=19335


EN GENÇ BAŞKAN! Ahmet Önerbay

Alaturkaonline olarak Los Angeles Türk Amerikan Derneği’nin (LATAA) başarılı başkanı ile bir röportaj geçekleştirdik.

EN GENÇ BAŞKAN!

AlaturkaOnline – (AO) -Uzun süredir sizlerle röportaj yapmak istiyorduk. Bizleri kırmadığınız için teşekkür ediyorum.

Ahmet Önerbay – (AÖ)- Ben teşekkür ederim.

(AO) - Hemen sormak istiyorum. Neden herkes sizden“genç başkan” diye bahsediyor?

(AÖ) - Tabi, ben geçtiğimiz yıl derneğimizin başkanlığına seçildiğimde 32 yaşındaydım ve böylece Los Angeles Türk Amerikan Derneği (LATAA) tarihindeki en genç başkan ünvanını elde etmiş oldum. İşte bu yüzden adımız genç başkana çıktı.

(AO) - Peki genç yaşta böylesine büyük bir görevi üstlenmeniz nasıl bir duygu?

(AÖ) - Kesinlikle büyük bir sorumluluk. Bunun farkında olduğum için enerjimi de kullanarak Türk toplumumuza elimden geldiği kadar hizmet ediyorum. Bizden önce derneğimizde yöneticilik yapmış arkadaşlarımızın ve şu anda yönetim kurulumuzda yer alan büyüklerimin tecrübelerinden sürekli istifade etmeye çalışıyorum. Onların tecrübesi ve bizlerin enerjisiyle dernek olarak birçok güzel çalışmalara imza atıyoruz ve atacağız da.

 (AO) - İşbaşı yaptığınız günden beri sürekli ziyaretler, toplantılar yapıyorsunuz. Özellikle belediye başkanları, Los Angeles Şerifi, konsoloslar, vs. Bu ziyaretlerin amacı nedir?

(AÖ) - En büyük amacımız tabi ki güzel Türkiye’mizi tanıtmak ve Los Angeles’ta yaşayan Türkler’in sesini duyurmak, burdaki varlığımızdan herkesi haberdar etmek. Bunların yanında belediye ya da diğer konsoloslukların faaliyetlerinden haberdar olmak; onlarla gerekirse işbirliği içinde çalışmalar yapıp, etkinlikler düzenlemek. Çoğu belediye başkanı Los Angeles şehrinde Türk yaşadığını bile bilmezken biz onlara kendimizi anlatınca hayretler içinde kalıyorlar. Onlara Türkiye’yi tanıtıcı kitaplar ve ülkemiz ile ilgili küçük hediyeler veriyoruz. Aslında çok faydalı da oluyor bu ziyaretlerimiz. Mesela Carson Belediye başkanı ile yaptığımız görüşme sonrası şimdi Carson Şehrine bir “Atatürk Heykeli projesini” başlattık. Yine West Hollywood şehrine gidip belediye yetkililerine Türk Tarihi’ni anlattık. Bunlar çok güzel şeyler.

(AO) - Bu ziyaretler bundan sonra da devam edecek mi?

(AÖ) - Evet. Daha yeni başladık. Biz Los Angeles Türk Amerikan Derneği (LATAA) olarak bir misyon üstlendik ve bu misyonumuz kesinlikle devam edecek.

(AO) - Geçtimiz yıl ses getiren çalışmalarınızdan bir taneside Los Angeles merkez kütüphanesinde bir Türkçe kitaplar bölümü oluşturmanızdı. Bununla ilgili bilgi verir misiniz?

(AÖ) - Aslında bu fikir Los Angeles Başkonsolosumuz sayın Aydın Topçu bey’i LATAA olarak ziyarete gittiğimiz gün ortaya çıktı. Biraz zor oldu ama başardık. Artık halkımız Los Angeles downtown Main Library’de International Books bölümünde Türkçe kitaplar bulup, alıp okuyabilecekler. Oraya Türkçe kitap bağış yapmak isteyen de direk olarak gidip kitap bağışında bulunabilir bu arada.

(AO) - Los Angeles’ta binlerce Öğrenci okuyor. Bu öğrenciler ile ilgili bir çalışmanız var mı?

(AÖ) - Var tabi ki. Gerçekten Los Angeles ve çevresinde binlerce Türk öğrencimiz eğitim görüyor. Onların sorunları ve okul sonrası iş bulabilmeleri için çeşitli çalışmalar yapıyıruz. “2012 yılında Student Outreach” adı aldında USC öğrenci derneği ile birikte bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte farklı sektörlerden seçtiğimiz konuşmacılar sayesinde öğrencilerimizin gelecekleri ile ilgili kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştık. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşüp Los Angeles Şehrine bir “Eğitim Ateşesi” atanmasının sözünü aldık. Öğrencilerimizle ilgili çalışmalarımız devam edecek.

(AO) - Bize Türk okulundan biraz bahseder misiniz?

(AÖ) - Derneğimiz bünyesinde LATAA Türk Okulu (Turkish School) adı altında hafta sonları düzenlediğimiz bir okulumuz var. Bu okulda küçük çocuklarımıza Türkçe eğitimi veriyoruz. Ayrıca onların kendi milli kültür ve değerlerinden kopmamalarınız sağlıyoruz. Tüm bunların yanında Los Angeles Şehrinde kendilerine Türk arkadaş edinmelerini sağlıyoruz.

(AO) - Bize bu saydıklarımız haricinde faaliyetlerinizden biraz bahsedebilir misiniz?

(AÖ) - Tabi ki. Bizim her ayın ilk Perşembe günü “Networking Event” dediğimiz etkinlilerimiz var. Bu etkinlikte insanlarımız bir araya gelip birbirleriyle tanışıyorlar, kaynaşıyorlar. Los Angeles şehrine yeni gelmiş kişiler bu sayede bir çok insanla tanışmış oluyor. Bunların yanında yine dini ve milli günlermizde etkinliklerimiz, çeşitli konserlerimiz, konferanslarımız, piknik ve voleybol günlerimiz oluyor.

(AO) - Önümüzdeki süreç içersinde ne tür çalışmalarınız olacak?

(AÖ) - Geçtiğimiz yılda olduğu gibi 2013 yılında da Derneğimizin daha da gelişmesi, geniş kitlelere hitap edebilmesi adına bir çok çalışmalara imza atmayı düşünüyoruz. Ülkemizi tanıtmak adına çeşitli ziyaretlerimiz olacak. Yine biraz önce bahsettiğim etkinliklerimiz devam edecek. Bunların yanında Los Angeles’ta bir bir ağaç dikme projemiz var. Los Angeles’ta Türk kütüphanesinden sonra bir de Türk ormanı oluşturacağız.

(AO) - Son olarak Los Angeles Türk toplumuna bir mesajınız var mı?

(AÖ) - Biz LATAA olarak Los Angeles’taki Türk toplumunu her şekilde temsil etmeye, toplumumuzun adının duyurulması ve Los Angeles şehrine adapte olabilmeleri adına çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Ancak bunun için halkımızın da derneğimize üye olması, bizlerin yanında olması lazım ki bizler daha gayretli çalışalım. Derneğimize üye olmak ya da derneğimiz ile ilgili bilgi almak isteyenler lütfen bizimle irtibata geçsinler. İrtibat için president@laturks.org yada info@laturks.org adreslerine e –mail gönderebilirsiniz.

(AO) - Bizi kırmadığınız için tekrar çok teşekkür ederiz.

(AÖ) - Ben teşekkür ederim.

AlaturkaOnline


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster