Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Kanal Altyapısını Sordu


Açıklama: Karaahmetoğlu devlet görevini yerine getirmezken,çevre sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle ceza ödeyen vatandaşları hatırlattı
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 22 Eylül 2014
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 10:03
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=19156


GİRESUNDA KÖYLERDE KANALİZASYON ALTYAPISI YOK FAKAT VATANDAŞLARA ÇEVREYİ KİRLETTİKLERİ İÇİN CEZA KESİLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması için, KÖYDES Projesi kapsamında Giresun ve İlçelerine bağlı köylerde yürütülen altyapı çalışmaları hakkında yeniden soru önergesi verdi.

Konu ile ilgili birçok soru önergesi verdiğini fakat ciddiyetle yanıt verilmediğini söyleyen Karaahmetoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Giresun İli ve İlçelerine bağlı köylerde vatandaşlarımızın başta yol, su, kanalizasyon olmak üzere yaşadıkları altyapı sorununa yönelik taleplerini iletmek üzere bir çok kez soru önergesi verdik. Vatandaşlarımızın yol ve ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntıları ilettiğimiz soru önergelerine Giresun İli ve ilçelerine bağlı köylerinde kullanılamayacak derecede bozuk yolun bulunmadığı şeklinde yanıt verdiniz. KÖYDES kapsamında hangi ilçemizin hangi köylerinde yol, kanalizasyon, içme suyu çalışmaları yürütüldü ve bunlar neler diye sorduğumuzda ise adı geçen köylerde gerekli altyapı çalışmaları bütçe imkanları ve ödenekler dahilinde yürütülmektedir şeklinde yanıtlar verdiniz. Fakat biz ödenek ve imkanlarınız dahilinde hangi ilçemizde ve hangi köyümüze hangi hizmetlerin götürüldüğünü sormaktayız. Dolayısıyla sorduğumuz sorulara aynı ciddiyetle yanıt beklemekteyiz."

ANAYASA MADDE 56 GİRESUN'UN KÖYLERİNİ KAPSAMIYOR MU?

Anayasamızın "herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir, Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir" diyen 56. Maddesine vurgu yapan Karaahmetoğlu devlet görevini yerine getirmezken, çevre sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle ceza ödeyen vatandaşları hatırlattı.

Karaahmetoğlu Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

1.Sayın Bakan AKP İktidarları döneminde Giresun İlinde hangi İlçemizin hangi köyüne bahsettiğiniz bütçe imkanları ve ödenekler dahilinde hangi yatırımlar yapılmıştır? Bunların yıllara göre miktarını, nereye ve ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

2. Giresun İli ve İlçelerine bağlı köylerimizin hangilerinde kanalizasyon altyapısı tamamlanmıştır, bu bilgilere Bakanlığınız sahip midir? Hangi ilçemizde kanalizasyon altyapı projesi hazırlanmış kaç köyümüz bulunmaktadır? Köylerimizde kanalizasyon altyapı çalışmalarına ne zaman başlanılması düşünülmektedir?

3.Kaç köyümüzde fosseptik bulunmaktadır? Kaç köyümüzün kanalizasyonu araziye akıtılmaktadır? Fosseptiklerdeki atıkların toplanması için vidanjör hizmeti niçin verilmemektedir?

4.Anayasamızın "herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir" şeklindeki Anayasa 56'ıncı maddesi Giresun'un köylerini kapsamamakta mıdır? Yine Anayasamız Madde 56 "Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir" şeklindedir. Bu köylerimizde kanalizasyon altyapısı olmadığı halde çevre sağlığına zarar verdikleri gerekçesiyle vatandaşlarımızın ceza ödemesi sizce adil midir? Altyapı hizmetini karşılamayan idarenin kusuru bulunmamakta mıdır? Lağım ve evsel atıklar sebebiyle oluşacak hastalık riskine karşılık aldığınız tedbirler nelerdir?

5. Giresun İli ve ilçelerine bağlı köylerin ne kadarı asfalt, ne kadarı beton, ne kadarı stabilize yola sahiptir? Bu yolların bakım ve onarımı hususunda hangi yıllarda, hangi köyümüzde ne kadar ödenekle hangi çalışmalar yürütülmüştür? Hangi ilçemizde hangi köylerin yolu, onarım ve bakım beklemektedir?

6. KÖYDES Projesi kapsamında hangi yıllarda hangi ilçemize ne kadar ödenek aktarılmış, hangi köyümüz için ne kadar harcama yapılmıştır? Ne kadarı yol yapımı, yol bakım ve onarımı, ne kadarı kanalizasyon altyapısı, ne kadarı su şebekesi için kullanılmıştır?

Selahattin Karaahmetoğlu


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster