Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle


Giresun Türkiye'de mobil yazılıma öncülük ediyor


Açıklama: Derneğimizin Mobil Yazılım Trendi adlı Proje Açılış ve Toplantısı
Kategori: Teknoloji-Bilim
Eklenme Tarihi: 22 Eylül 2014
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 08:40
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=19151


GİRESUN TÜRKİYE’DE MOBİL YAZILIMA ÖNCÜLÜK EDİYOR

ÜNİVERSİTEMİZ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MOBİL YAZILIM SINIFI KURULACAK.

“BİLİŞİM MOBİL YAZILIM TRENDİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı–Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu (IQVET-II) Hibe program  kapsamında yürütmekte olduğumuz “Bilişim Mobil Yazılım Trendi ” adlı  hibe projemizin  tanıtım toplantısına hepiniz hoş geldiniz.

Derneğimizce; 01.09.2014–01.09.2015 tarihleri arasında 12 ay süre ile yürütülecek olan “Bilişim Mobil Yazılım Trendi” adlı AB Hibe projemiz hakkında bilgiler:

Proje Sahibi       : Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği (HEGEM)

Proje Ortakları  : Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

                                       Giresun Halk Eğitim Merkezi

Başvuru Tarihi                   : 16.07.2012

Sözleşme Tarihi                : 15.07.2014

Proje Süresi                       : 01.09.2014–01.09.2015 (12 Ay)

Hibe Tutarı                         : % 90

Finansman                         : Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti

Hibe Alan Proje Sayısı: 70

Toplam Başvuru Sayısı  > 1.000

Kabul Edilen Proje Sayısı  = 70

Giresun’dan Kabul Edilen Proje Sayısı  = 1

Hibe Faydalanıcısı Dağılımı

Meslek Liseleri/MESEM  : %45

Üniversite/MYO  : %26

STK’lar  : %18

Diğer (Belediye/HEM vb )  : %7

Hibe Faydalanıcısı Bölgesel Dağılımı:

Orta Anadolu  :%27

Karadeniz  :%16

Güneydoğu Anadolu  :%15

Doğu Anadolu :%15

Marmara  :%11

Ege :%  8

Akdeniz  :%  7

Projenin Amaçları

Mobil yazılım eğitimiyle bilişim alanındaki öğretim elemanlarının yeterliklerinin artırılması,

Mobil yazılım kurs modülünün hazırlanarak mobil yazılım öğrenmek ve öğretmek isteyenler için kaynak oluşturması

Mesleki ve teknik eğitimi, öğrenciler/mezunlar ve mesleki ve teknik öğrenim görmek isteyenler için farkındalığını artırarak cazip hale getirmek

STK, MYO, HEM ve diğer meslek okul/kurumları arasında işbirliğinin teşvik edilmesi.

Proje kapsamında sıra ile aşağıdaki etkinlikler gerçekleştirilecektir.

1-Mobil Bilişim Teknoloji Sınıfı Kurmak: Proje sahibi HEGEM, projenin yönetim faaliyetleri için dernek bünyesinde özel bir oda tahsis edecektir. Proje eğitimleri, dernek salonunda ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda oluşturulacak mobil bilişim sınıfında gerçekleştirilecektir.

2-Hedef Gruptan Katılımcıları Belirlemek Ve Eğiticilerin Eğitimi: Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görev yapan dernek üyesi, Giresun Halk Eğitim Merkezi öğretmeni ve Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanlarından oluşan 15 kişiye mobil programlama eğitimi verilecektir. Eğitimler, Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği sorumluluğunda, ortak kurumların işbirliğinde belirlenecek uygun günlerde gerçekleştirilecektir.

3-“Eğitimde Mobil Yazılım” Konulu Panel: Panelde uzman kişiler, FATİH Projesi, eğitimde tablet bilgisayarların kullanımı ve mobil yazılımlara ilişkin konuları tartışacaktır.

4- Yurtiçi İnceleme Ziyareti

Mobil programlama eğitimlerine katılan eğitimcilerden 10 kişi, bilişim sektöründeki yenilikleri görmek, mobil yazılım geliştiricilerin tecrübelerinden istifade etmek ve bilişim alanında yeni iş fırsatları hakkında bilgi almak için İstanbul’a 4 günlük teknik gezi yapacaktır. Teknik gezi, İTÜ Arı Teknokent’e gerçekleştirilecektir. Buradaki bilişim firmalarıyla görüşmeler yapılacaktır.

5- Yurtdışı İnceleme Ziyareti

6 kişilik grup, Almanya’da faaliyet gösteren Crytek firmasını ziyaret edecektir.

Teknik ziyarette, firmanın tüm departmanları gezilecek ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alınacaktır. Ayrıca, bilişim sektörünün geleceği, rekabet şartları, iş fırsatları ve yurtdışında öğrencilerimizin staj durumları görüşülecektir.

6- Mobil Programlama Eğitim Modülü Hazırlanması: Mobil programlama eğitimi alan eğitimcilerden oluşturulacak gruplar mobil programlama modülü hazırlayacaktır. Proje sonunda Android ve IOS programlamaya ilişkin 2 modül hazırlanmış olacaktır.

7-E-Öğrenme Materyali Hazırlanması: Android ve IPhone OS programlamaya ilişkin e-öğrenme materyalleri hazırlanacaktır. Materyaller, pedagojik açıdan uygun şekilde hazırlanacaktır. Hazırlanan görsel e-materyaller web sitesinde yayınlanarak mobil programlama öğrenmek isteyenler için önemli bir kaynak olacaktır.

8- Konferanslar: Genelde mesleki ve teknik eğitime olan özelde de bilişim alanına olan ilgiyi ve farkındalığı artırmak amacıyla 2 konferans düzenlenecektir. Konferanslar, bilişim alanında uzman kişiler ve akademisyenlerce verilecektir.

9- Pilot Kurslar Açılması: Hazırlanan kurs modüllerini uygulamak amacıyla 2 pilot kurs düzenlenecektir. Kurslar 15’er kişilik 2 grupta 90’ar saat süreyle yapılacaktır. 1. Grup Android, 2. Grup Iphone OS eğitimi alacaktır. Mobil programlama eğitimine katılan eğitimciler, kurslarda eğitmen olarak görev alacaktır. Kurslar, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Halk eğitim merkezi bilişim sınıfında yapılacaktır.

10- Kariyer Günleri: Bilişim sektöründeki kariyer fırsatlarını bu alanda öğrenim gören öğrencilerle paylaşmak amacıyla 2 kariyer günü düzenlenecektir.

11-Kısa Tanıtım Videoları (Kamu Spotu) Hazırlanması ve Yayınlanması: Mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık sağlamaya yönelik 3 adet kamu spotu hazırlanacaktır. Spotların birincisi mesleki ve teknik eğitim, ikincisi bilişim eğitimi, üçüncüsü de mobil yazılım temalı olacaktır.       

12- Projenin Çıktılarını Derlemek Ve Kapanış Etkinliklerini Yapmak: Projenin hem kentte hem bölgede örnek olarak uygulanması için projeden edinilen deneyimler, toplantı bilgileri, oturum tutanakları ve bilgilendirme konuları kamuoyuna bu toplantıda duyurulacaktır.

Projenin ilimize bölgemize ve ülkemize alnında katkı sağlamasını dileklerim.

Kamuoyuna duyurulur.

İrtibat Dr.Rahman ÇAKIR

Proje Yasal Temsilcisi - Hayat Boyu Eğitim ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı

Tel : 0 532 394 56 96

E-posta adresi     : hegem28@gmail.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle