Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


CHP'de Bizimkiler seçilen değil,seçici!


Açıklama: Giresun temsilcileri CHP PM'de yer alamadı
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2014
Geçerli Tarih: 04 Mayıs 2024, 23:39
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18973


CHP’DE BİZİMKİLER SEÇİLEN DEĞİL, SEÇİCİ

KILÇDAROĞLU'NUN P.M LİSTESİNDE 23 MİLLETVEKİLİ YER ALDI.

O'NA DESTEK VEREN MİLLETVEKİLİ KARAAHMETOĞLU YOKTU, LİSTE DIŞI ADAY OLDU AMA SEÇİLEMEDİ. SADECE 102 OY ALABİLDİ. GİRESUN DIŞINDAKİ İLLER; ORDU, SAMSUN, TRABZON VE DİĞER KARADENİZ İLLERİ CHP PM'DE TEMSİL EDİLECEK.

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Cuma günü başlayan kurultay son gününde, 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlendi. PM seçiminde bin 218 delegeden bin 121’i oy kullandı. Oyların 976’sı geçerli, 145’i geçersiz sayıldı. Parti Meclisi (PM) seçiminde en yüksek oyu İstanbul Milletvekili İhsan Özkes aldı. Özkes'i Şafak Pavey, Veli Ağbaba ve Tuncay Özkan izledi. Fikri Sağlar, Özgür Özel, Aykut Erdoğdu, Ali Özcan Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delerek Parti Meclisi'ne giren isimler arasında yer aldı. Erdoğan Toprak Parti Meclisi'nin dışında kalırken, Gürsel Tekin'in az oyla (388) seçilmesi dikkat çekti.

Parti Meclisi’ne Giresun’dan katılan delegelerden hiçbiri,ne Kılıçdaroğlu ne de Muharrem İnce’nin listesinden aday gösterilmezken, aday olan CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, seçilemedi.

Kılçdaroğlu’nun anahtar listesinde 23 milletvekili yer alırken ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BKYP) aday üyeleriyle birlikte aday gösterilen vekil sayısı 34 oldu.  Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapan Karaahmetoğlu’na listelerde yer verilmemesi dikkat çekici bulundu Milletvekiline Giresun delegelerinin oy verip vermediği bilinmiyor.

Selahattin Karaahmetoğlu


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster