Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Giresun'da Bir İşletmeci Fındığın Turşusunu Yaptı


Açıklama: Giresun'da turşu yapıp satan İş yeri sahibi Hatice Şenel, Giresun'da 14 yıldır yöresel ürünlerden turşu üretimi ve satışı yapmaya başladıklarını söyledi
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 07 Eylül 2014
Geçerli Tarih: 29 Nisan 2024, 21:37
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18928


Giresun’da Bir İşletmeci Fındığın Turşusunu Yaptı

Giresun’da deneme amaçlı fındık turşusu yaparak satışa sunan iş yeri sahibi, ilgi olması halinde üretimi artırmayı hedefliyor.

Giresun‘da turşu yapıp satan İş yeri sahibi Hatice Şenel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun’da 14 yıldır yöresel ürünlerden turşu üretimi ve satışı yapmaya başladıklarını söyledi.

Bu yıl turşusu yapılan ürünler arasına fındığı da katmak istediklerini belirten Şenel, “Giresun’da başta kara lahana, kiraz, karayemiş olmak üzere bir çok ürünün turşusu yapılıyor. Turşu çeşitlerini artırmak için deneme üretimleri de yapıyoruz. Araştırmalarımız sırasında neden ‘fındığın da turşusu olmasın’ diyerek, deneme amaçlı olarak fındığın turşusunu ürettik” dedi.

Şenel, fındık turşusundan istedikleri verimi almaları halinde önümüzdeki yıllarda daha fazla üretim  yapmayı hedeflediklerini dile getirerek, “Şu anda deneme amacıyla sadece 5 litrelik bidonda fındık turşusu yaptık. Fındık turşusunun oluşum sürecini takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberler.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster