Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


DÜZKÖY'DE HES BASKISI SÜRÜYOR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 13:00
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=1888


DÜZKÖY'DE HES BASKISI SÜRÜYOR

Düzköy'de HES baskısı sürüyor ve Düzköy'lüler direndikçe baskılar artarak sürüyor.

Hani Başbakan,Giresun Yağlıdere İlçesini HES projelerinin yapımı açısından pilot bölge ilan etmesiyle beraber haklı olarak "HES'lere karşı hiç mücadele olmayan bir bölgeyi Başbakan pilot bölge ilan etti" eleştirileri gelmeye başlamıştı.

İşte tam bu sıralarda Çanakçı Düzköy'lüler köylerinde yapılması planlanan Telli-1 HES projesinin yapılmasına müsaade etmeyerek bir dizi eylemler gerçekleştirdiler ve Düzköy'lülerin bu onurlu direnişi Giresun adına yüzakı bir mücadele süreci olmuştur.

Düzköy'lülerin ilk karşı çıkışlarında HES'çiler üç Düzköy'lüyü darp etmişlerdi,bununla yetinmeyerek Çanakçı Kaymakamı marifetiyle Köy Heyeti ikna! edilmeye çalışılmıştı,aba altından sopa gösterilmiş,tehditler edilmişti ve bunun üzerine Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu önderliğinde Düzköy'den HES şantiyesine kadar süren "HES'Çİ ŞİRKET KÖYÜMÜZÜ TERKET" diyerek 500 kişilik bir tepki mitingi yapılmıştı.

Aç insan birbirinin yamyamı olur.

Bu süreçte Çanakçı esnafıda Düzköy'lüleri yanlız bırakmıştır.Kazanç hırsı insanların gözünü köreltmiş bir durumdadır.

Düzköy'lülerden bir çivi sökemeyen HES'çi şirket en sonunda komşu Köy Deregözü Muhtarı Hüseyin Kır ile bir şekilde! anlaşma yoluna giderek Deregözü köyünden tünel açarak projeyi gerçekleştirme yoluna gitmiştir ancak Düzköy sınırlarında karşılarında çoluk,çocuk,genç yaşlı bütün Düzköy halkını bulmuşlardır.Ortaya çıkan arbede sonucunda olaya Çanakçı Jandarması müdahale ederek olay mahalline giriş ve çıkışları her iki tarafa da yasakladığını ilan etmiştir.

HES çalışmasına müdahale etmesi nedeniyle Çanakçı Kaymakamı 16 Düzköy'lüye 1000'er lira para cezası kesmiş ve haklarında soruşturma açtırmıştır.

Bu yetmiyormuş gibi köy heyetini makamına çağıran Giresun Kolordu Komutanı direnişlerinin sürmesi halinde,köy heyetini tehdit ederek,köye komando birliği göndermekle ve direnenleri tutuklayacağını ifade etmiştir.

Demek ki biz çocuklarımızı bu amaçla askere gönderiyoruz!

Bizim çocuklarımız vatanı korumak için mi yoksa sermaye çıkarlarını korumak üzere mi askere gidiyorlar?

Düzköy'lüler köylerinde HES yapılmasını asla istemiyorlar ve üzerimize ne gönderirseniz gönderin köyümüze,deremize,suyumuza sahip çıkmakta son derece kararlıyız.

Giresun Kolordu Komutanının görevi köylüleri tehdit etmek midir?


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster