Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Fındık işçilerinden yer kavgası


Açıklama: Fındık İşçileri Tirebolu'da Yer Konusunda Birbirine Girdi
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 09 Ağustos 2014
Geçerli Tarih: 29 Nisan 2024, 21:00
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18588


Fındık işçilerinden yer kavgası

Fındık İşçileri Yer Konusunda Birbirine Girdi

Tirebolu İlçesinin Halkovalı mevkiindeki mevsimlik işçi barınma merkezinde kalan Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden gelen işçiler arasında yer konusunda çıkan kavgayı polisler güçlükle durdurdu.

Tirebolu’da Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden gelen mevsimlik fındık işçilerinin kaldığı toplanma merkezinde iki grup arasında yer konusunda kavga çıktı. Çıkan kavganın büyümesi üzerine olay yerine gelen polisler grupları sakinleştirmekte zorlanınca, havaya ateş açmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Tirebolu ilçesi Halkovalı mevkiinde Giresun Valiliği tarafından mevsimlik fındık işçileri için ayrılan barınma yerleri yetersiz kalınca bazı aileler çadır kurdu. Ancak çadır yeri nedeniyle aileler arasında tartışmalar yaşanmaya başladı. Çıkan son tartışma büyüyünce konaklama alanındaki bir çok aile kavgaya dahil oldu. Şırnak ve Mardin’den geldiği bildirilen mevsimlik fındık işçilerinin karşı karşıya geldiği taşlı sopalı kavgada, taraflar birbirlerine girdiler. Olayın hemen güvenlik güçlerine haber verilmesiyle olay yerine gelen polisler, tarafları ayırmakta bir hayli güçlük çekti, bunun üzerine polisler havaya ateş etmek zorunda kaldılar.

İki aile arasındaki kavga uzun süre devam etti ve her iki aileden çok sayıda kişi yaralandı.  Olay yerinde güvenlik önlemlerini artıran polisler gerekli tedbirleri alırken, mevsimlik fındık işçilerinin kendi aralarında yaptığı kavgayla ilgili soruşturma başlatıldı.

www.harşıtvadisi.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster