Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Görele'ye Dev Kemençe Anıtı


Açıklama: Kemençe Kültür evine dev kemençe dikildi.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 08 Ağustos 2014
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 07:18
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18574


Görele'ye Dev Kemençe Anıtı

Giresun'un Görele ilçe Belediyesi tarafından “Kemençe ve Kültür Parkı Projesi” kapsamında 5 metre 80 santimetre yüksekliğinde kemençe anıtının da içerisinde bulunduğu Kemençe Kültür evi yapıldı.

Görele’de Karadeniz Sahil Yolu üzerine yapılan Kemençe Kültürevi bahçesindeki 5.8 metrelik kemençe görenlerin ilgisini çekmeye başladı. Kemençe Kültürevi’nin de tamamlanmasıyla tam bir kemençe müzesinin oluşacağını belirten Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ilçenin kemençede adından söz ettirdiğini hatırlattı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan proje kapsamında yapılan Kemençe Kültürevi ile ilgili bilgi veren Başkan Erener;

“Görele yetiştirdiği kemençe üstatlarıyla adından söz ettirdiği gibi kemençenin de odak noktası olarak kabul edilir.Görele Belediyesi’de “Kemençe ve Kültür Parkı Projesi” kapsamında da bizler Kemençe Kültürevi yapıldı. Kültür evi kemençe müzesi olarak kullanılırken bahçesinde 5.8 metrelik kemençe heykeli konuldu. Normal kemençeden 10 kat daha büyük olan bu kemençe şimdiden ilgi çekmeye başladı.Amacımız kemençe kültürünü hak ettiğimiz şekilde korumaktır. Bilindiği gibi ilçemizde geleneksel olarak Kemençe ve Horon Günleri’de düzenlenmektedir"dedi.

Görele Belediyesi


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster