Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Camilerdeki siyasete ceza verilecek mi?


Açıklama: Özkes,camilerde yapılan siyasi propagandalar ile ilgili kaç soruşturma açıldığını sordu
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 13 Temmuz 2014
Geçerli Tarih: 03 Mayıs 2024, 09:06
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18358


Camilerdeki siyasete ceza verilecek mi?

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, 2002 yılından bu yana camilerde yapılan siyasi propagandalar ile ilgili kaç soruşturma açıldığını sordu.

Özkes, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, AKP Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından “Yeni Türkiye’nin Yeni Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan” yazılı pankartların Üsküdar’ın birçok yeriyle birlikte bazı camilerin duvarlarına asıldığını belirterek şöyle dedi:

Din sömürüsü

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri henüz yapılmamışken AKP Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçilmiş gibi gösteren pankartlar asmasını doğru buluyor musunuz? Bu pankartların kutsal mekânlarımız olan camilerin duvarlarına asılmasıyla yüce dinimiz İslam sömürülmüş olmuyor mu? Buna benzer olayların önüne geçmek için ne tür önlemler alınmaktadır? Anayasa’ya, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a ve 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu’yla ilgili mevzuata aykırı olarak seçmeni yanıltıcı, adil seçimleri zedeleyici ifadeler kullanan AKP Üsküdar İlçe Başkanlığı ile ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır? 2002 yılından bu yana camilerde yapılan siyasi propagandalar ile ilgili kaç soruşturma açılmıştır?”

yeniçağ


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster