Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Onlar da gazeteci oldu


Açıklama: İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını öngören kanun tasarısı kabul edildi
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 11 Temmuz 2014
Geçerli Tarih: 07 Mayıs 2024, 03:52
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18326


Onlar da gazeteci oldu

İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını öngören kanun tasarısı kabul edildi.

Buna göre,internet ortamındaki resmi ilanlar,BİK aracılığı ile yayınlanacak. İnternet haber sitelerinin çalışanları da aynı kapsama alınıyor.

İnternet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında toplanan komisyonda kabul edilen tasarıya göre, internet ortamındaki resmi ilanlar,Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayınlanacak.

Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkındaki Kanun’ndaki haber ve fotoğraf ajansları ibaresine internet haber siteleri de eklenerek, internet haber sitelerinin çalışanları da aynı kapsama alınıyor.

Ayrıca İnternet haber siteleri 5187 sayılı Basın Kanunu’nun kapsamına dahil ediliyor.

Tasarı ile internet haber sitelerinin Basın Kanunu’nun kapsamına alınmasına paralel olarak süreli yayın tanımına internet haber siteleri de ekleniyor ve internet haber sitesinin tanımı, “internet ortamında haber ya da yorum niteliğinde yazılı,görsel veya işitsel içeriklerin sunumunu yapan süreli yayın” olarak belirleniyor.

yeniçağ


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster