Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Sandık temsilcileri bile oy vermemiş


Açıklama: 30 Büyükşehirde 8 Bin 236 Sandıkta CHP'ye Hiç Oy Çıkmadı
Kategori: Siyaset
Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2014
Geçerli Tarih: 29 Nisan 2024, 03:05
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=17954


Sandık temsilcileri bile oy vermemiş

Üyesi Olan Sandıkta Oy Alamayınca Üyesini Düşürüyor

CHP Genel Merkezi 30 Mart yerel seçimlerinde yurt çapında sıfır çektiği sandıkların hesabını soruyor. Trabzon’da 18 sandıktan sıfır oyu çıktığı öğrenilirken, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, olayın genelde Doğu ilçelerinde yaşandığını söyledi. Karan, “18 sandıkta da sandık temsilcilerimiz vardı. Oy vermeyenin istifasını istiyoruz” dedi.

30 Büyükşehirde 8 Bin 236 Sandıkta CHP’ye Hiç Oy Çıkmadı

YSK verilerine göre CHP, Türkiye genelinde yalnızca Aydın ve Muğla’daki tüm sandıklardan oy aldı. CHP’ye hiç oy çıkmayan sandık sayısı Konya’da 401, Kahramanmaraş’ta 333, Malatya’da 125, Samsun’da 77, Kayseri’de 53, Balıkesir’de 42, Sakarya’da 31, Gaziantep’te 25, Adana’da 22, Trabzon, Hatay, Bursa, Manisa’da ise 18 sandık oldu.

CHP, 30 Mart yerel seçimlerinde sıfır çektiği sandıklarla ilgili çalışma başlattı. Trabzon’da 18 sandıktan sıfır oyun çıktığı öğrenilirken CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz karan, “Genelde doğudaki ilçelerde oldu. O sandığa kayıtlı üyeleri tespit etmeye çalışıyoruz. Oy vermeyenin istifasını istiyoruz” dedi.

CHP’de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süre önce örgüte verdiği talimat doğrultusunda, 30 Mart seçimlerinde oy çıkmayan sandıklara yönelik yeni bir örgütlenme yöntemi üzerinde çalışmalara başlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerinden alınan bilgilere göre, CHP’ye oy çıkmayan sandıklar 30 büyükşehirde 8 bin 236’yı buldu.

2 KENTTE BOŞ YOK

YSK verilerine göre CHP, Aydın ve Muğla’daki tüm sandıklardan oy aldı. Antalya, Denizli ve Tekirdağ’da birer sandıktan CHP’ye oy çıkmazken, Kocaeli’de iki, Mersin’de 5, Eskişehir ve Ordu’da 7 sandıktan CHP oy alamadı.

Oy alınamayan sandık sayısı Adana’da 22, Balıkesir’de 42, Bursa’da 18, Gaziantep’te 25, Hatay’da 18, Kayseri’de 53, Konya’da 401, Malatya’da 125, Manisa’da 18, Kahramanmaraş’ta 333, Sakarya’da 31, Samsun’da 77 ve Trabzon’da 18 olarak kayıtlara geçti.

KARAN: ÇALIŞMA YAPIYORUZ

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, sandıklarla ilgili çalışmanın sürdüğünü ve gerekli bilgileri genel merkezle paylaştıklarını belirterek, “Doğrudur Trabzon’da 18 sandıkta sıfır oy aldık. Ancak bu sandıklar başkanlık için değil, belediye meclis üyeliklerinde oldu bu. Sıfır oy aldığımız sandıkları da tespit ettik, kayıtlı üye sayımızdan az oy aldığımız sandıkları da tespit ettik. Bunları da genel merkeze gönderdik. Örneğin bir sandıkta bir üyemiz var ve bize oy çıkmadı. Onun üyeliğini hemen düşürüyoruz. Ama 15 üye var, 14 oy aldınız. O bir kişiyi tespit etmek zor. Veya kayıtlı olan üye şehir dışına gidiyor, oy kullanamıyor. Böyle olan da oldu. Naklini aldıran oldu. Ama bu 18 sandıkta da sandık temsilcileri vardı” dedi.

günebakış


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster