Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


İlla ki ölmek mi gerek


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 14 Mayıs 2014
Geçerli Tarih: 16 Mayıs 2024, 21:49
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=17793


İLLA Kİ ÖLMEK Mİ GEREK

Karbonmonoksit ölüm çok tatlıdır farketmezsiniz bile.

Madencinin madende ölmesi dışarıda çalışanlarla kıyaslandığında elbette  yüzde olarak çok fazladır. Ancak bu risk; yapılan yatırımların parayı değil insanı baz alarak yapıldığında  olasılık en aza iner. Son yıllarda yaşanan maden kazaları bize gösterdi ki her şey işletmenin  daha çok kazanmasına endeksli.

Evden çıkmadan bir yetkili tv'de konuşuyordu konuyla alakalı olarak ve "karbonmonoksit ölümü çok tatlı bir ölümdür anlamazsınız bile", "eğer maskeleri var ise 45 dakika dayanabilirler" dedi. Dönüş için aracımıza bindiğimde hemen radyoyu açtım ve bir çok ilden yardım ekiplerinin yola çıktığını, Cumhurbaşkanı'nın "ne gerekiyorsa yapılsın" emri verdiğini söyledi spiker.

Yangın hala devam ediyorsa yapılacak tek "sey"in baca ağzının kapatılıp alevlerin oksijenle temasını kesmek olduğunu biliyorum ve bunu yaptıklarında içeriden tek sağlam kişinin çıkamayacağı gerçeği karşımda tüm çıplaklığıyla duruyor.
Orada; yerin yüzlerce metre altında olan kardeşlerim için ne yazık ki yapılabilecek çok fazla şey yok. Dilerim bir mucize olur ve sağ-salim çıkarlar.

Bir madenci kızı olunca yaşanılan olay daha çok etkiliyor insanı. İçeride kalanlar o yetkili ya da uzman kişinin dediği gibi bir kere ölüp gidecek ama dışarıda olan yakınları kaç kez ölecek sayısını söyleyemiyorum. Son an'a kadar bir umut deyip o ocağın girişinden ayrılamayacak.

Neden bizde bu kadar çok maden kazası oluyor diye sorgulamadan da geçemiyorum.

Taşeronlaşma ve sermayenin daha fazla para kazanma hırsının yanına iş ve işçi güvenliğinide ekleseler ne olur sanki.

Üzgünüm hemde çok üzgün!.

Denetimsiz, emniyetsiz ocaklarda çalışıp nafakasını temin eden gerçek emekçilerin  kaderlerinin "ocakta ölmek " olmasından...

Güzel ülkemin ve güzel insanları BAŞIMIZ SAĞOLSUN CÜMLETEN!.

Daha başkalarının olmaması için sayın Cumhurbaşkanının bir emir daha verip ocaklarda iş güvenliği konusunda yapılması gerekenlerin yapılmasını istemesi ve takipçisi olarakta denetimlerinin titizlikle yaptırmasını temenni ediyorum.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster