Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Sadaka peşinde koşar olduk


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 02 Mayıs 2014
Geçerli Tarih: 04 Mayıs 2024, 20:30
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=17731


Sadaka peşinde koşar olduk

Bir çok kişi internette sayfa ya da bir gurup kurmuş destek istiyor,her açıdan destek verelim vermesine ama bir çoğu zamanla yapması gereken işlerin dışına çıkıyor eşit bir yaşam için verilmesi gereken mücadelenin tam tersini yapmaya başlıyorlar.

Yardımdı kapattı zor durumda ki insanları ön plana çıkarıyorlar,sağlam engelli her insanın zor durumda olanlar var ama sağlam insanların çok daha yasal hakları olduğunu biliyorlar mı bu ülkede.

Oy için başta olanlar bir çırpıda yasal değişiklik yapıp kadro verilip işlere alıyorlar ama nedense çok önce yasalaşan yasaları bile engelliler için yürürlüğe bile sokmuyorlar çünkü bizler eşit bir yaşam için verilmesi gereken hiç bir girişim yapmıyoruz.

Devletimiz zor durumdakiler için çıkarılan yardıma muhtaç insanların alması gereken aylıklar bakıcı paralarını herkes almak için sıraya giriyor,sadaka peşinden koşan,almak için her yolu deneyen bir millet olmuşuz.

Kimse hayallerinin umutlarını başı dik bende varım demiyoruz,bunu gören kurumlar başta olanlar buna göre davranıyor.Bu yüzden bir bakanımız çıkıp “Biz englliyi adam yerine koyduk” diyebiliyor.

Bu ülke hepimizin,engelli engelsiz ayrımı yapılması yasalarla engelli insanları bir bakıma hapsedilmesi insanı çok derinden etkiliyor.

Her insanın birden fazla engelli var unutulmaması gereken bu.

Kimse kızmasın kırılmasın destek tam anlamıyla eşitlik yasal haklar üzerine olmalı yoksa hiç bir değeri olmayan destek vermiş oluyoruz.

Biliyorum ki engel denilen hiç bir olgu yoktur insan isterse engel tanımaz bunun için yasal engelleri kaldırmak yürekli insanların önü açılması gerekir.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster