Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Gizemin Çığlıklarını Duydum


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 01 Mayıs 2014
Geçerli Tarih: 14 Mayıs 2024, 17:19
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=17717


GİZEMİN ÇIĞLIKLARINI DUYDUM

"Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı,şeytanı insan şeklinde hayal ederdi"William Ralp Inge

Özellikle de son dönemlerimizi özetleyen şu tek cümlenin içinde aramadan da bulabileceğimiz ne çok anlam var . Vicdanım oldukça rahatsız her sabah uyandığımızda  okuduğumuz , izlediğimiz  kayıp çocuk haberleri ve akabinde gelen vahşi cinayet bulumları.

Tabloda bir anne ve bir baba var ağlıyorlar içimizi titreten bir ses tonuyla diyorlar ki ;  

'' yetkililere sesleniyoruz yavrumuzu bulun ne olur . '' Yetkili  kim ? devlet büyükleri peki ne yapar bu devlet büyükleri ülkeyi yönetir . Peki ya yanlış nerede ,   suç kimde  ? Devlet tarafından hayatı gittikçe zorlaştırıan açlık sınırında yaşayan ekonomiyle ters orantıda çarpışıp duran toplumda mı ? yoksa sorunları lafla değil icraatla hallettiğini söyleyen halbuki halkına bağırmaktan sesi kısılan devlette mi ?

Her yeni kayıp ardından televizyon ekranlarında ki  kesintisiz hergün yayınlanan acılara kayıplara son sloganıyla inanılmaz bir reyting elde eden programlar da görüyoruz acılı aileleri ve yine aynı ağlamaklı ses ; '' ne olur bulun evladımı '' kayıp bulunuyor buyrun cenaze namazına ! İnsanlığımıza ne oldu efendi nasıl bu denli ağır bir yükü eyleme geçiriyor  dahası üstelenebiliyoruz .  Beynimizi nasıl bir uyuşturucu ile devre dışı bırakmış olabiliriz ki bunu yapabilecek kafaya sahip olmak için !

Çocuklarımız şu hayata bırakabileceğimiz etkisi yüzyıllar boyu kuşaktan kuşağa yaşayacak tek miras ve sen bir aile olarak koşulsuz bir sevgi ve güven vermelisin ki senden öte sığınağı olmasın çocuğunun . Lafım katillere Gizemin , Umut'un, Mert'in  katillerine çünkü onlar da çocuktu bir zamanlar ve aileleri ne bahtsız bir ailedir ki mirasları bir cani !

Sahiden nasıl yetiştiriyorsunuz kardeşim siz bu insanları can yakmak , can almak dolandırmak , işgence etmek gibi özel yetenekleri var bu insanların durup durup aynı janjanlı kelime öbeklerini söylemeyeceğim siz ne ara bu kadar zalim oldunuz ? sizin insanlığınıza ne oldu ? yaşadığımız dünyanın zorluğunu tek başına üstlenirken mi manyaklaştınız ruh sağlığınız sapıklığa ne kadar yakınmış !

Hepimizin ortak isteği aynısı yaşanmasın bir annenin daha yüreği yanmasın olacak elbette , ama biliyoruz ki yarın sabah yine bir kayıp çocuk yine beklenen acı son ve haftanın her günü saatlerce yayınlanan ve hemen hemen her kanalda benzeri bulunan reyting rekortmeni o faydalı programlar . Faydalı derken şunu belirteyim ki olmuşa ölmüşe acıya hiçbir bulum fayda etmez keşke bu programların oluşmasını sağlayacak bu denli iğrenç sorunlarımız olmasa aslında herşey utandığımız anda bitecek ne olur şuanda ne yapıyorsanız yapın nerede olursanız olun İNSANLIĞINIZDAN , BULUNDUĞUNUZ DÜNYADAKİ İNSANLIKTAN, KENDİ İNSANLIĞINIZDAN UTANIN ..!

İlla ki başınıza gelmiş olması gerekmiyor varın sayın enpati kurun ama utanın ! Suç yöneten de suç yanlış yöneten de yontulanda hayvan isimleriyle hakaret ediyorsunuz ya insanlığınız en ağır , en aşalık küfrü karşılıyor .

Bu gün Gizem'e yapılan bu vahşilik yarın size sizin canınıza yapılacaktır kuşkusuz acı gerçek bu . umarım hepinizin evinde büyük boy bir ayna vardır hadi şimdi geçin karşısına da kendinizden utanın bu hepimizin kaybı bu hepimizin ayıbı ... Bireysel olarak gelişemediğimiz için toplumsal olarak da gelişemiyoruz ailenizi kurduğunuz yuvayı ciddiye alın mirasınızı en değerli biçimde bir sonraki kuşağa aktarmak sizin elinizde bozdurup bozdurup harcamakta !

Potansiyel bir anne adayıyım ve bir kez daha düşündüm bir çocuk sahibi olup olmamayı aynısını insanlığımız için de yapalım ...  

İşin özeti de daha acı ; Gizem çok acı çekti ruhunu teslim ederken ! anne ve babası da  yaşarken bin kere öldü biz vicdanımız rahatça uyuyacaksak artık Aile ve sosyal politikalar bakanına hak verecek duruma geldim hiç birşey yapamıyorsan çocuğuna çığlık atmayı öğret ! bu demektir ki biz bu sorunları çözemeyeceğiz o halde sizde bağıran korkudan çığlık atan bir nesil yetiştirin al şimdi ufacık evladını karşına ve sokağa oyun oynamaya çıktığında herşeyden zarar gelebileceğini  insanlığın iğrençliğini bir çığlıkla dağıtabileceğini anlat !

emin olun eninde sonunda o çığlıkları sen atacaksın acıdan !

Çocukları sevin tüm katiller , tüm caniler, hırsızlar , politikacılar,  kısacası insanlık bir çocuk kalbinden şekillenir ve o kalp sizden doğar ... Tüm bu suçların , acıların , ölümlerin tek çağresi SEVGİ ve SAĞLAM  AİLE  BAĞIDIR .


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster