Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Dedik,Gördük,Yürüyeceğiz...


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 07 Nisan 2014
Geçerli Tarih: 27 Nisan 2024, 18:13
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=17420


DEDİK,GÖRDÜK, YÜRÜYECEĞİZ...

SİYASİ TARİHE KISA BİR NOT;

Engelli dostu,yeşil ve doğa dostu,kadın dostu,hayvan ve çevre dostu kentler dedik, halkın iktidarını istedik,doğrudan demokrasi dedik,bunuda 5 ay gibikısa bir sürede oluşan parti çatısında söyledik.
Onlar mı? para dağıttı, altın dağıttı,yoksul bıraktıkları halka beş yılda bir verilen küçük hibelere oylar satın alındı, aç ve yoksul insana eşitlik adalet ve doğrudan demokrasi den bahsetmek çikolata sosunu nasıl alısın demek gibiydi.
Yetmedi,kapitalizm, iktidar, güç, ve erk karşısında  yenildik,"Devlet kazandı", evet devletin yanında olan,güçlünün yanında olan ULUSOL cuların ULUDUĞUNU'da gördük...Can babanın dizelerindeki gibi salaki ve solakilerin tükanı ise yine belli oldu.
Devlet İSE "KENDİ muhalefetiyle" beraber iktidarın kazanması için uğraştı ve kazandırdı, emeği geçenler devletin muhalefetine destek veren tüm sözde aydın ve AYDIN geçinenleri seyretmek ise gerçekten çok komikti,YANITI İSE.,"biz yenilmedik,"VARIZ" dedik, var olmayı sürdüreceğiz dedik...Nüvesini oluştırduk,tohumunu ektik, bundan sonraki süreç o çekirdeği yeşertip büyütebilmekte, ozanın dediği gibi yani yürekte,  sınırlı imkanlarla ve kahraman yurtseverler ile bunu başardık.O yürekli insanlar var ve  artık her  yerde.
Bundan sonrası kanımca daha kolay. 

Birgül Hakan

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster