Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Halkı Aldatanlara HAYIR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 16:37
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=1693


Ülkemiz büyük bir yağma ve talan dönemi yaşamaktadır. İşbirlikçi iktidar eliyle sürdürülen bu büyük yıkımın karşısında engel teşkil eden ne var ise ortadan kaldırmaya kararlı olan bu iktidar, yığınla sorunu olan ülkemize "12 Eylül ile hesaplaşıyoruz" aldatmacasıyla içinde yargıyı iktidar denetimine alacak olan iki zehirli madde olan bir referandum ile evet demeye  zorlamaktadır ve başarı kazanabilmek için şeytanın aklına gelmeyecek yol ve yöntemlere başvurmaktadır. 
Sürdürülen bu yağma ve talanların en önemlilerinden birisi de akarsularımızı kurutacak olan ve sularımızın kullanım hakkının DSİ tarafından devredildiği HES'lerdir. Ülkemizde bu işbirlikçi iktidar döneminde 2000 civarında HES ihale edilmiştir ve bunların 90 civarında HES projesi Giresun'umuz da yapımı sürdürülmektedir.
Bizler yöremizi ve insanlarımızı seven çevre aktivistleri olarak akarsularımıza telafisi imkansız zararlar verecek olan bu HES projelerinin olası tehlikelerine dikkat çekmek üzere yöre halkına bilgilendirme toplantıları yapmaktayız ve HES'lerin iptali amacıyla Bölge İdari Mahkemesine dava açmaktayız. Derelerin Kardeşliği Platformu olarak HES'lerin iptali amacıyla açılan 65 davanın 35 tanesi yürütmenin durdurulması veya iptal şeklinde sonuçlanmıştır. Bu referandumda evet çıkması durumunda yargının eli kolu bağlanacak ve İdari Mahkemeler artık "Yürütmeyi Durdurma" kararları veremeyeceklerdir. 
Aslında Başbakan İstanbul mitinginde İETT Garajını ve Galataportu sattık yüksek mahkeme iptal etti" diyerek bütün niyetini çok güzel bir şekilde dile getirmiştir.
Ülkemizin özgürlükçü ve evrensel bir anayasa yapılmasına ihtiyacı olduğu bir gerçektir ancak topluma dayatılan değişiklikler bu ihtiyacı karşılamaktan çok uzaktır ve asla samimi değildir.12 Eylül ile hesaplaşacak olanların en önce meclis dokunulmazlığını, YÖK'ü, yüksek ve adaletsiz seçim barajını,12 Eylülü yapanlar yargılanamaz denilen geçici 15.maddeyi, örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmaları gerekmez mi? 
İktidar ve sermaye beslemesi yandaş medyanın sürdürmekte olduğu evet kampanyasına karşı bütün yurttaşlarımızın sorumluluk bilinciyle hareket ederek ülkemizi sonu belirsiz meceralara sürükleyecek olan bu referandumda HAYIR diyerek toplumu hiçe sayanlara, halkı aptal yerine koyanlara bir ders vermelerini bekliyoruz.
Giresun kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
GİRESUN DERELERİ ÖZGÜR AKACAK
            HES'LERE HAYIR 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster