Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


AK Parti'de Bulancak sürprizi!


Açıklama: AK Parti'nin Giresun'da görevdeki üç belediye başkanının yeniden aday gösterilmemesi dikkat çekti.
Kategori: Siyaset
Eklenme Tarihi: 03 Şubat 2014
Geçerli Tarih: 05 Mayıs 2024, 10:42
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=16904


AK Parti'de Bulancak sürprizi!

Başkan adayları arasındaki en büyük sürpriz Bulancak'ta yaşandı. 2 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Kadir Aydın yeniden aday gösterilmedi. Aydın'ın yerine önceki yerel seçimde SP'yi destekleyen ve halen Ziraat Odası başkanlığı görevini yürüten Recep Yakar'ın aday gösterilmesi büyük sürpriz olarak değerlendirildi.

AK Parti'nin Giresun'da açıklanan ilçe belediye başkan adayları arasında görevdeki üç belediye başkanının yeniden aday gösterilmemesi dikkat çekti. 

2 dönem başkanlık yapan Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın ile Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu listede yer almadı. Aydın'ın yerine bir önceki seçimde Saadet Partisi saflarında yer alan Recep Yakar, Melikoğlu'nun yerine ise ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek aday olan Avukat Tolga Erener gösterildi.

Piraziz'de Başkan Hasan Şenel'in vefatı sonrasında belediye meclisi tarafından başkan seçilen Cafer Mavi'nin yerine de Hayri Özdemir AK Parti adayı oldu. Sonucu merakla beklenen ilçelerden birisi de Keşap'tı. Keşap'da daha önce başkanlık görevi yapan 2009 seçimlerinde ise seçimi kaybeden sonra da Özel İdare Genel Sekreteri olan Mehmet Emür aday gösterildi.

Diğer ilçelerde de adaylar şu şekilde belirlendi: “Eynesil'de Coşkun Somuncuoğlu, Yağlıdere'de Abdurahman Kırhasanoğlu, Şebinkarahisar'da Şahin Yılancı, Dereli'de Zeki Şenlikoğlu, Espiye'de Mustafa Karadere, Tirebolu'da Abdullah Karabıçak, Alucra'da Asım Kaymakçı, Çamoluk'ta Savaş Akarçeşme, Çanakçı'da Tuncay Kasım, Doğankent'te Nurettin Günay, Güce'de Aytekin Geçgel aday olan isimler oldu.

Yeşil Giresun


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster