Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Belediye'de toplu iş sözleşmesi sevinci


Açıklama: 161 İşçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.
Kategori: Ekonomi-Çalışma Hayatı
Eklenme Tarihi: 01 Şubat 2014
Geçerli Tarih: 06 Mayıs 2024, 03:23
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=16877


Belediye'de toplu iş sözleşmesi sevinci

Giresun Belediyesinde çalışan 161 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Giresun Belediyesi ile Belediyeİş Sendikası Giresun Şubesi arasında, 161 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. 

Belediye eski nikah salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Belediyesi olarak işçilerin alın terleri ve emeklerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Aksu, 2 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını ve işçi maaşlarında ilk yıl için 6+7, ikinci yıl için de 7+7'lik bir artış gerçekleştireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Giresun Belediyesi memurlarıyla toplu sözleşme yaptı. İşçileri ile toplu sözleşme yaptı. 3 yıllık yapacağımız sözleşmenin sizin için doğru olmayacağı kanaatindeyim.

Bugün yaptığımız uzun vadeli sözleşme ileride size zarar verebilir. Ben sizi kollamak ve düşünmek zorundayım. Bir dahaki dönem buradayım ama bir gün burada olmayacağım. 3 yıllık sözleşmenin bugünden çok erken olduğunu düşünüyorum. Bu sözleşmeyi 2 yıllık yapalım, enflasyon oluştuğunda da tekrar oturalım enflasyon farkını ben size vermeyi taahhüt ediyorum. Sizlere açıklayacağım rakam 6+7 artı 7+7. Hayırlı olsun. Biz 'seçim var' diye bunu yapmıyoruz. Göreceksiniz ki iki yıl sonra da işçiden yana tavır alacağım. Herkes bilecek, herkes görecek. Hayatım boyunca emekten yana oldum, emekten yana olmaya da devam edeceğim."

Belediyeİş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ise Aksu'ya işçilere sağladığı destekten dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Aksu ile Yurdakul, toplu sözleşmeye imza attı.

Yeşil Giresun


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster