Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Baykal'dan AK Parti-Cemaat gerilimi açıklaması


Açıklama: Kılıçdaroğlu'nun ülkede son günlerde yaşanan gerilim üzerine pasif bir tutum sergilemesi Baykal'ı harekete geçirdi.
Kategori: Güncel
Eklenme Tarihi: 05 Ocak 2014
Geçerli Tarih: 03 Mayıs 2024, 20:16
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=16553


Deniz Baykal'dan AK Parti-Cemaat gerilimi açıklaması

Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine harekete geçen Deniz Baykal, ilk olarak bu sabah saat 09.30’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında görüştü. Saat 12.30’da da Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile biraraya geldi.

'KRİZİ AŞMANIN YOLU SİYASETTİR'

Baykal, Cemil Çiçek'le görüşmesinin hemen ardından açıklama yaptı;

"Yaşanan anayasal kriz ekonomiye de yansımaya başladı. Siyasal, hukuksal bir kilitlenme var. Çatışmanın yumuşayacağına dair bir işaret yok. Hepimiz bir anahtar arayışını zorunlu görüyoruz. Aslında bu anahtar yaşanan krizi aşmanın yolu siyasi mekanizmaları çalıştırmaktır." dedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI BUNUN İÇİN VAR'

Anahtarlardan biri parlamentodur. Parlamento elbette yürütmeye yardımcı olacaktır ama bazen parlemantonun yürütmeyi yönlendirmeye ihtiyacı çıkabilir. Anayasamız cumhurbaşkanlığımızı böyle sıkıntı dönemlerde çözüm olarak düşünmüştür. Cumhurbaşkanlığı bunun için vardır, etkinlik sergilemelidir. Siyasal mekanizmaları yeni bir duyarlılıklar harekete geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Meclis başkanımızla paylaştım. Yarın da cumhurbaşkanıyla paylaşacağım

'BUNALIM DOĞRU YÜRÜTÜLÜRSE YARARLI OLABİLİR'

Bu bunalım karşısında çıkış yolunun ortaya konulmasına ihtiyacımız var. Bunalım dönemleri doğru yürütülürse yararlı da olabilir. Türkiye bu durumdan bir arınma çıkarmalıdır.

KÖŞK GÖRÜŞMEYİ ERTELEDİ

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak yarın saat 12:30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edecekti ancak Köşk, o görüşmeyi erteledi.Görüşme önümüzdeki çarşamba 16.30'a alındı.

ensonhaber


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster