Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Engelli,Engelsiz Ayrımı


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 23 Ekim 2013
Geçerli Tarih: 03 Mayıs 2024, 20:43
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=15899


ENGELLİ ENGELSİZ AYRIMI

 

Biz engellilere yasalar önünde eşitlik yapabilirlik hakları ve sunulan yaşam çağımızın çok gerisinde kalması engellilerde buna hiç itiraz etmeyişi sessiz bir yaşam sürüyor oluşu çok düşündürücü.

Bakıldığında dernekler sivil toplum kuruluşları 8.5 milyon gibi bir oranı oluşumuza bakılırsa her alanda olmamız gerekmez mi ama nedense hiç yokmuşuz gibi davranılması insanlara verilen hakların yapabilirliklerin hiç verilmiyor olması ve biz engellilerin ve sivil toplu kuruluşlarının itiraz etmeyişi bizleri bu hale getirdi.

Bu ülkede yapabiliyor olduğun iş de bile her yerden geri çeviriliyor olduğumuz da ortada hiç bir yerden ve kurumdan destek alamayışım engelli ve sivil toplum kuruluşlarınında sessiz kalışı her kuruma verdiğim dilekçelerin hep geri oluşu insanların zor dediği ticari araç sürücülüğünü hiç yaptırım olmadan yapıyor engelli istedi mi yok diyorlar.

Türkiye de her iş dalı sağlam denilen insanların elinde nasıl yaptıkları da ortada yolların çok iyi oluşu araçların neredeyse tam otomatik oluşuna rağmen o kadar çok kazalar var her şart da ve zorluk da denenmek istesem de engelli sin diye hiç dikkate alınmayışım eşitlik ve yasal ihlalidir.

Aslında engelliye aylık ve bazı yerlerden parasız yararlandırmak insan yerine koymuyor her insan engelli olabilir yardıma muhtaç kalabilir yapılan iyileştirmeler yardımlar insanlar içindir bunu bunu engelliye maletmek ötekileştirmek hiç hoş değil.

Uğraştığımız kaldırım yaya geçidi ulaşabilirlik her insan içindir bizler hala bunlarla uğraşıyoruz verilen aylıklar bile konuşuluyor oluşu insanları engelli engelsiz diye ayrılması çok düşündürücü.

Ben engelliyim leri bir kenara atmamızın zamanı gelmedi mi bu şekilde yaşaya bilmek hayata karşı bütün imkansıslıklara rağmen engeli aşıyor olduğumuzun farkına varalım bu olumsuzluklar içinde başardığımızı bilelim kimseye haklarımızı yedirmeyelim anayasal olarak eşit olduğumuzu yapabilirlik verilmesi gerektiğini bilelim.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster