Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Gorelesol.Com Ailesi Giderek Büyüyor


Açıklama: GORELESOL.COM'DA SON DURUM
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 08 Şubat 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 18:16
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=154


www.gorelesol.com ailesi giderek büyüyor.

Herkese saygılar, sevgiler ve selamlar göndererek yazıma başlamak istiyorum.

Daha o kadar yeniyiz ki sormayın,

Bir haftalık yayın hayatımızda önemli yollar katetmiş olduk, 10 kişilik yazar kadrosuyla karşınızdayız, yazar kadromuz giderek çoğalacak.

Herşeyden önce temel ilkemizi  bir daha zikretmekte fayda var.

Genel geçer ilkemiz, anti-emperyalist, anti-faşist, anti-şövenist, anti-cins ayrımcı bir yol izleyeceğimizi duyurmuştuk.

Yayın hayatımızın aykırı olacağını herkesin bilmesini istiyorum.

www.gorelesol.com uyuşmuşluğa ve uyutulmuşluğa karşı insani bir tepki olacaktır.

Temel aldığımız konuların başında insan, emek, çevre, bilim, sanat ve edebiyat gelmektedir.

Bu amaçlara uygun olan köşe yazarlarıyla temasa geçtik ve öncelikle 50 yıllık can kardeşlerim ve Görele'nin aydınlık yüzlü çocukları olan Mehmet Bektaş ve Hüdaver Dursun bütün çirkefliklere ve baskılara rağmen yanımızda saf tuttular. Onlara herkesin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. Onlar gerçekten de idealist, çok güzel, temiz ve saf insanlardır.

Cem Bayraktar yeğenimle başladığımız bu yolda Değişen Gölcük Gazetesi sahibi, pırlanta gibi bir insan olan genç ve aydınlık yüzlü kardeşim Serkan Sıdal, 1983'ten beri can yoldaşım, sol bilgi birikimi hayli yüksek ve deneyimli olan, aslen Erzurum kökenli olan Emrah Durmuş, Kocaeli Üniversitesi Öğretim üyesi, aslen Artvin kökenli olan, şiir, öykü, felsefe konularında sayısız makale ve kitap sahibi olan entellektüel düzeyi yüksek Şener Aksu, aslen Görele'li olan ve uzun yıllardır İstanbul'da turizmcilik yapan yöremizin aydınlık yüzlü insanı, değerli kardeşim Deniz Tüfekçi, adımız sol olunca haliyle kadınsız olamazdık ve ülkemizin aydınlık yüzlü kadınlarından Adana GASAT Başkanı şair, öykücü ve fotoğraf sanatçısı Münevver Düver, aslen Kırklareli'li olan ve uzun yıllar Almanya'da yaşayan, şiir ve edebiyat üzerine çalışmaları olan Mualla Yassıbaş ve Eskişehir kökenli, şair ve edebiyat tutkunu ve ayrıca farklı bir kadın olan Zehra Çam ile yolumuza devam ediyoruz.

Bizim iç hukukumuzda sosyalist demokrasiyi hayata geçirmeye çalışacağız.

www.gorelesol.com aslına uygun olarak sol bir platform olacaktır.

Yazarlarımız özgürce yazılar yazabileceklerdir, herkesin köşesi kendine ait olmak üzere dilediği konuda yazılar yazabilecektir ve köşe açılan yazarlarımız nasıl haber yapılarak duyuruluyorsa ayrılmaları halinde de ayrılık nedenleri kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hiç kimse habersizce ve açıklanmaksızın alçakça köşesi kaldırılmayacaktır.

Yazar kadromuz giderek çoğalacaktır.

Kendi alanında çalışmalara imza atmış olan sol, emek yanlısı, çevreci, şair, edebiyatçı yazarlarla temaslarımız devam etmektedir. İzleyen günlerde okurlarımızla buluşturacağımız çok değerli insanları göreceksiniz.

Neden www.gorelesol.com diye başladık?

Çünkü, sol bir kimliktir ve bir eylemde bulunacaksak eğer sol kimliğimizle davranmamız gerekmektedir. Yerelde sol olmanın zorluklarını biliyorum ve bütün bu zorluklara rağmen bu işi göze aldım. Zorun en büyüğü sol adına hareket edenlerin önümüze koyduğu engellerdir. Aslında esas amacım sol'u kendine maske olarak kullanan alçaklar ve sahtekarlarla mücadele etmektir. Bu süreçte esasen bu ikiyüzlü, alçak ve sahtekarlarla mücadele yürüteceğiz.

Sayın okurlar,

Esasen sol dünya ölçeğinde çok saygın bir kimliktir ve duruştur.

Savaşlarda, doğal afetlerde, toplumsal olaylarda ve emek mücadelelerinde ezilenlerin ve emekçilerin safında yer alan sol her türlü övgüye layık bir kimliktir.

Ancak dünyanın içine sürüklendiği böylesi kargaşa ortamında bazı uyanıklar sol adına her türlü rezilliği ortaya koyabilmektedir. Bu nedenlerle en başta bu sahtekarların ipliğini pazara çıkarmak, oyunlarını bozmak öncelikli görevimiz olacaktır. Bunun için en büyük görev içimizde sosyalist demokrasiyi hayata geçirmektir.

Kendini sol olarak lanse eden ama sol ile uzaktan yakından ilgisi olmayanları buradan ikaz ediyorum, sol sizin oyuncağınız değildir, kendinize başka bir oyuncak bulun diyorum, sözden anlamayanın hakkı kötektir.

BÜTÜN DÜNYA AYAKTA,

Kapitalizm kitleleri artık avutamıyor,

Ülkemizde ise özelleştirme mağduru tekel işçileri sabırla mücadelesini sürdürüyorlar.

Özelleştirme adı altında yapılan soyguna, talana karşı,

Yolsuzluk ve yoksulluklara karşı,

Yürütülmekte olan kirli savaşa karşı,

Ağır bir şekilde dayatılan sömürüye karşı olmak üzere gün birlik olma günüdür.

Sol ve sosyalist demokrasiyi içimizde hayata geçirebilmek için, emekçilere yapılan saldırılara karşı, ülkemizin ve Görele'nin Susuz ve yolsuz köyleri, ortalıkta çöpleri, işsiz kalmış gençleri, müziksiz ve tiyatrosuz günleriyle mücadele etmek üzere başka bir kulvar olan www.gorelesol.com sayfasından bütün emekçilere selam olsun.

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster