Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Görele CHP Adayı Nasıl Belirleniyor?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 24 Temmuz 2013
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 20:14
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=14937


Görele CHP Adayı Nasıl Belirleniyor?

 

Görele İlçe Başkanı Fikri Bilge görevinden istifa ederek,Belediye Başkan aday adaylığını kamuoyuna duyurdu.

Emekli orman mühendisi Ertan Çakır,Soğuksu Mahallesi Muhtarı İlhan Fuat Tavacı'da Görele CHP Belediye Başkan aday adaylığını kamuoyuna ilan etmişlerdi.

Eski Belediye Başkanlarından Nazım Dede'nin de aday olma isteği ve çabaları vardı.

Açıkçası bende adaylık ilanı yapmak arzusundaydım ancak aday olabilmek,bu koşullarda gerçekleşmesi imkansız bir yol gibi gözüküyor.

Çünkü,CHP Belediye Başkan adayını CHP İlçe örgütü belirleyecek miş!

CHP Genel Merkezi,İl Kurulu ve Milletvekilimiz Selahattin Karaahmetoğlu'nun gözetiminde yapılacak olan aday belirleme yöntemi,CHP İlçe örgütünce,"Partinin seçim kazanması kıstası" ile yapılacak anketlerle CHP İlçe Yönetim Kurulu kararı ile aday belirlenecek miş!...

Sosyal Demokrasi iddiasında olan CHP'nin aday belirleme yöntemi böyle mi olmalıdır?

CHP Görele İlçenin izlediği bu yöntem partililerin aday olmak isteğine nasıl cevap verecektir?

Ülkemizin başta gelen en önemli sorunlarının başında,meclisteki partilerde partiiçi demokrasi olmayışı,aday belirleme yöntemlerinin genel merkez tarafından yapılması ve dolayısıyla önseçim olmayışı halkın ve seçmenlerin siyasetten dışlanması anlamını taşımaktadır.

Diğer partiler anti-demokratik diyelim,en azından CHP'den önseçim yapmasını beklemek hakkımız vardır sanırım.

Öyle görünüyor ki,bu durum CHP'ninde işine gelmektedir.

Oysa bize mevcut duruma uyan bir CHP değil,mevcut durumu tersine döndürecek ve daha demokratikleştirecek olan bir CHP gerekmektedir.

CHP Görele İlçe Başkanı Fikri Bilge,belediye başkan aday adaylığını ilan ederek görevinden istifa etti ve yerine ilçe yönetim kurulu üyesi Osman Yılmazarslan getirildi.

CHP Görele İlçe örgütü,kamuoyuna kapalı bir şekilde,sesizce ve başka hiç bir aday adayına yer vermeksizin Fikri Bilge'yi başkan adaylığına hazırlıyor.

Önseçim yok ve Görele kamuoyundan kaçırırcasına böyle aday belirlemek mi olurmuş?

Atama yolu ile veya temaül yoklaması yoluyla aday belirlemek halkın siyasetten tasfiye edilmesi anlamına gelir ve çok sıkıntılı olur.

Ön seçim birlik beraberliği sağlayacaktır.Biz sadece belediye başkanlığı için değil,meclis üyeleri için de ön seçim olmasını istiyoruz.Herkese eşit uzaklıkta bir yönetim olmalıdır.

Oysa CHP Görele İlçe örgütünün izlediği yol ve yönteme bakınız,ne tuhaf bir şey.

Siz bu halinizle belediye başkanı olsanız ne yazar,Gönül Yazar...

ALİ DURSUN BELEDİYE BAŞKANI OLURSA !

Size bu haftaki yazımda,yıllarca Görele’de sol siyasetinin içinde olan ve çevreci kimliğinden hiçbir zaman ödün vermeyen Ali Dursun’dan bahsedeceğim.

Ali Dursun kim diye soracak olursanız;Görele Sol Platformunda yaptığı bir çok haberlerle eleştirilen,çevreci kimliğiyle tanınan,çevre adına bir çok mitinglerde ön safhada olan ve son olarak ta Valilikte,Çavuşlu beldesinde yapımı süren katı atık bertaraf tesisiyle ilgili özel görüşmeleri gizli olarak çektikleri iddiasıyla bilgisayarına el konulan bir kişi olarak tanınır.

Bu zamana kadar yazdığım köşe yazılarımda Görele’deki siyaset meydanına el atarak, önümüzdeki belediye başkanlığı seçimlerinde birçok aday adaylarından bahsederek,gündem oluşturmaya çalıştım.Bir sohbet esnasında sıcak çay eşliğinde Görele’deki bir takım eksikliklere değinen Dursun,belediye başkanı olsaydım şunları yapardım diye görüşlerini aktardı.

Bende bu haftaki yazımda,Dursun’u Belediye Başkanı yaparak görüşlerine yer vermek istedim.

Ali Dursun Belediye Başkanı olursa,ilk icraatında Görele’nin tek keman sanatçısı Korsan Mehmet’i ve udi sanatçısı Sinan Kaya’yı belediye de işe alarak,akşam 18.00- 24.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanında halkı keman ve udla coşturacağını söyledi.

Ali Dursun,Görele’de iki dönem belediye başkanı yapmış olan ve birçok deneyimi bulanan sol siyasetinin kilit isimlerinden Nazım Dede’yi tecrübelerinden yararlanmak için başkan yardımcısı yapacağını da belirtti.

"Bütün yetkileri üzerinizde toplarsanız cehennem,paylaşırsanız cennet olur" ifadeleriyle belediye başkanlığına göz kırpan Ali Dursun,icraatlarını şöyle anlattı.

*Görele’nin tek keman sanatçısı Korsan Mehmet’i ve udi sanatçısı Sinan Kaya’yı belediye de işe alarak,akşam 18.00- 24.00 saatleri arasında konakdüzünde Görele'lilere müzik ziyafeti çekerim.

*Görele'yi baştan başa beyaza boyarım.

*Görele şehir içine araçları asla sokmam,şehiriçi trafiğini yayalara açarım,köy dolmuşlarını, taksileri otogar yanına çekerim.

*Mevsimlik Fındık İşçilerine barınaklar yaparım.

*Fırıncı esnafına oda kurmasında yardımcı olurum.

*Görele’de tüm engelleri aşmak için Ünal Arslan’ı özürlü temsilcisi yaparım.

*Her mahalleye çocuk eğlence merkezleri ve parklar kurarım.

*Mahalle muhtarlarına modern bir hizmet binası yaparım.

*Modern bir itfaiye birimi kurarım.

*Kontörlü su sayaçlarını iptal eder,10 tona kadar su parası almam.

*Çöpe kesin çözüm bulurum.Kolaycılığa kaçmayarak,çöpleri ayrıştırıp,geri dönüşümünü sağlarım.Ayrıca köylerde çöp toplama ağı kurulmasına önayak olurum,dere ve obuzlara atılan çöpleri engellerim.

*Görele’yi ilgilendiren bütün kararları halka danışarak sonuca bağlarım.

*İlgisizlikten kapatılan musiki cemiyetinin yeniden kurulmasını sağlarım.

*Görele'ye modern bir mezarlık kazandırırım.

*Modern bir köylü pazarı yaparım.

*Görele'ye modern bir otel kazandırırım ve ev pansiyonluğunu geliştiririm.

*Kimsesizlerin kimsesi olurum.

*Öğrenci yurdu yaparım.

*Mevcut H.Ali Yücel Kültür binası ile hal binasını yıkar,yerine modern bir bina yaparım.

*Gelir ve giderlerimi konakdüzünde halka ilan ederim.

HABER : KAMİL YILMAZ


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster