Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


HES'ÇİLER HALKI KANDIRIYOR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 12 Ağustos 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 17:32
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=1460


HES'ÇİLER HALKI KANDIRIYOR

Giresun Çanakçı İlçesinde yapımı devam eden Çanakçı-1 Regülatörü Hidro Elektrik Santralinin sahibi olduğu Şengün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı H.İbrahim Şengün İlçe halkını bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürlüğü mühendisleri Burak Öden ve Abdullah Ayvaz eşliğinde bölge halkına yalan yanlış bilgiler vererek ikna etmeye çalışan Şengün;"HES projelerinin çevreye en az zararı verecek bir proje olduğunu,çevreye en az! zararı vermek için cebri boru kullandıklarını ifade ederek,dereye yeterince can suyu bırakılacak ve doğal hayat korunacaktır"dedi.

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürlüğü mühendisleri Burak Öden ve Abdullah Ayvaz ise HES'çi Şengün'ü onaylayarak "Şengün HES projesinin Giresun bölgesinde yapılmakta olan en çevreci yatırım olduğu" ifade edildi.

HES'ÇİLER YALAN SÖYLÜYOR!

HES'çilerin yalan sözlerine kanmayın, inanmayanlar KAHRAMAN HES inşaatını gezip görebilirler,Kahraman deresinde gram su yok,dere suyunun kullanım hakkı 49 yıllığına HES firmasına devredilmiş bir durumdadır.

Deremizin susuz bırakılmasını ve dere suyumuzun kullanım hakkının 49 yıllığına HES firmalarına verilmesini asla kabul edemeyiz.

Yerel kamu görevlilerinin HES firmalarının sözcüsü gibi görev yapmasını üzüntüyle izlemekteyiz,bu ibret verici bir durumdur ve bugün HES firmasının sözcülüğüne soyunan kamu görevlileri gün gelir bunların hesabını mutlaka vereceklerdir.Kimsenin yaptığı yanlış yanına kalmaz,Türkiye bir hukuk devletidir ve gerçekte birer kamu görevlisi olarak halkın vergilerinden maaş alarak geçimini sürdüren bu gibi görevliler için Cumhuriyet Savcılığına buradan suç duyurusunda bulunuyoruz.


ÇANAKÇI DERESİ ÖZGÜR AKACAK

DERE BOŞUNA AKMAZ

HES'LERE HAYIR

       ALİ DURSUN

      GİRESUN DERELERİN KARDEŞLİĞİ PLATFORMU DÖNEM SÖZCÜSÜ


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster