Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Ankara Yolculuğumuz Başarıyla Sonuçlandı


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2013
Geçerli Tarih: 30 Nisan 2024, 22:48
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=14110


Ankara yolculuğumuz Sona erdi

 

Eylemden beklediğimiz verimi en üst seviyede sağladık.

Görsel ve yazılı basın yeteri ilgiyi göstermesi bu onurlu direnişimizi daha anlamlı kıldı,tüm Türkiye'ye sesimizin duyurulmasında önemli etken oldu.

Tonya'dan Ankara'ya bu zorlu yolculukta iki gece yolda geçmesi dolayısıyla hayli yorucu oldu.

Mücadelemizin en önemli ayağını oluşturan kadınlar; zaman zaman kendilerini bu yolculuğa katlanmaya mecbur eden zihniyete ve kişilere lanet okusalar da kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini beyan ettiler.

"Bizim yorgunluğumuz istirahat edince geçer ama bizi bu yollara mahkum edenlerin ayıbı hiç geçmeyecek"dediler.

İstanbul ve diğer illerden de zorlukları hiçe sayarak alanı dolduran kardeşlerimiz; Tonya'lı olmanın Tonya'da yada gurbette yaşayanlar için değişmediğini,herkesin doğduğu yer için aynı duyarlılıkla mücadele edebileceğini de bir kez daha göstermiş oldunuz.

Bu gün aldığımız bir haberle de sevindik.

Bu yatırıma maddi kaynak sağlayan Eray Kapıcıoğlu artık bu yatırımdan vaz geçtiğini açıklamış.Olanlardan sonra artık Tonya'da çimento ve taş ocağı yatırımı yapmayacağını söylemiş.

Evet doğrusu buydu ama ne kadar bu laflara güvenelim.?

Bakan bir gün dediğinin 12 saat sonra tam tersini söyleyebiliyor.Kaldı ki daha çok kar etmekten başka bir şey düşünmeyen bir sermayedarın lafına ne kadar güvenilir?

Daha öncede basın yoluyla beyan ettiğimiz gibi Tonya halkını rahatlatacak tek beyan resmi olarak bu projeden vaz geçildiği ve ÇED raporunun iptal edildiği beyanı olacaktır.

Tonya'lının onurlu direnişi karşısında engeller teker teker yok oluyor.

Güzel günler yakın.

Bu duygularla,bu güne gelinene kadar yoğun bir mücadele süzgecinden gecen Tüm Tonya'lı ve Tonya dostlarını,mücadelemizi Tonya ile bütünleştiren Düzköy,Çal ve Çayırbağı halkına TONYA ÇEVRE PLATFORMU adına çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca her konuda yanıbaşımızda destekçimiz Kazım Demir ve davamıza güçlü bir ruh katan Av.Nedim Şenol Çelik'e teşekkür ederiz.

Kısaca emeği geçen herkese Tonya halkımız minnettardır.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster