Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


HESSITTIR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 04 Temmuz 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 14:49
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=1242


   HALKIN GÜNDEMİ ÖNE ÇIKIYOR

   Sermayenin yağma,talan ve sömürüsü arttıkça emekçi kitleler hem birleşiyorlar hemde kendi gündemlerini öne çıkarıyorlar.

   Kafasını kuma gömenler haricinde bu kaçınılmaz bir süreçtir aslında.

   26-27 Haziran tarihlerinde TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu "ÇEVRE DİRENİŞÇİLERİ BULUŞUYOR" etkinliği düzenledi ve yurdumuzun dört bir yanından çevre aktivistleri bu etkinlikte buluştular.

   Emperyalizm,işbirlikçi AKP iktidarı eliyle bütün değerlerimizi talan ediyor.

   Ormanlarımızı, göllerimizi, kıyılarımızı, derelerimizi,... velhasıl bütün yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz emperyalistlere peşkeş çekiliyor.

   İşte bu süreçte eğer bir zorlukla karşılaşılırsa veya hukuki bir engel önlerine çıkarsa hiç beklemeden meclis çoğunluğuna dayanarak hemen bir yasa değişikliğiyle sermaye talanının,karının önü açılıyor.

   İsrail,Gazze,Hamas nutukları atılırken sessiz sedasız meclisten yeni maden yasası çıkarılıverdi,mera kanunu ve kıyı kanunu ise çıkmak üzere,...eğer mera ve kıyı kanunuda hayata geçirilirse vay halimize!

   Artık,Kıyılarımızın ve meralarımızın ruhuna el-fatiha!

   İşte TMMOB'nin düzenlediği etkinliğe katılan çevre aktivistlerinin her birisi kendi yöresinde, dağında, ormanında,ovasında,deresinde,..yaşanan çevre katliamlarını dile getirdiler ve kendi gönüllü imkanları/imkansızlıklarıyla bunlara karşı verdikleri mücadele süreçlerini dile getirdiler.

   Dinlerken insanın tüylerini ürperten,geleceğe olan umutlarını karartan bu mücadele süreçleri aslında ülkemizin nasıl bir yağma ve talanla karşı karşıya olduğunun bir fotoğrafıdır aynı zamanda.

   Bilenler bilirler,Çernobil faciasının yarası soğumadan cennet gibi Sinop'a,Mersin'e Nükleer Santral kurmaya kalkışıyorlar,imzalar atılmış ve yöre halkı çaresizce çırpınıyor,birşeyler yapmaya çalışıyorlar.

   Bergama'yı ve Bergama'lıların yöresinde siyanürcü altın madencilerine karşı verdikleri etkili mücadeleleri hepimiz biliriz,onların mücadelesi halen sürüyor,aynı şekilde,yeni maden yasası ile elleri güçlenen siyanürcüler cennet gibi bir mekan olan Kaz Dağlarında,Kozak Yaylasında binlerce zeytin ve çam ağacını yerle bir etmiş durumdalar,Kozak temsilcisi Gülden Karabudak olayları ağlayarak anlatıyor bizlere,adeta çırpınıyor,birşeyler yapmalıyız diye feryat ediyor.Bu talanı,çevre katliamlarını durdurmalıyız,diyor.

   Elbistan ovasının temsilcileri yılda iki sefer ürün aldıkları bereketli topraklarına 3 tane çimento fabrikası kurulduğunu ve ovanın yokolmak üzere olduğunu dile getiriyorlar.

   Bartın'ın cennet koyu Amasra'ya,Yalova'ya termik santral kurmaya çalışıyorlar,

   Ve,

   Bütün derelerimize,akarsularımıza,vadilerimize binlerce (HES)Hidro Elektrik Santralı kuruyorlar.

   Derelerine sahip çıkanların birlikte oluşturduğu Derelerin Kardeşliği Platformu İl ve İlçe temsilcileri derelerine verilen zararlara karşı verdikleri mücadeleleri dile getiriyorlar.

   Derelerin susuz bırakılmasına ve dere suyunun kullanım hakkının 49 yıllığına HES firmalarına verilmesine karşı HESSITTIR diyorlar.

   Şimdi bu yazıyı okuyanlar ilk bakışta çok iyi şeyler oluyor, Hükümet yatırım yapıyor,dere zaten boşa akıyor,elektrik üreteceğiz,elektrikte dışa bağımlılıktan kurtulacağız,...vesair şeyler ileri sürebilirler ancak olaylar hiçte düşündüğünüz gibi olmadığını ilerleyen süreçte göreceksiniz.

   Hiçbir bilimsel araştırma ve planlanma yapılmadan hayata geçirilen bu kara dayalı politikalar sonucunda,

   Bastığımız topraklar ayağımızın altından kaydırılıyor, soluduğumuz hava acımasızca kirletiliyor,içtiğimiz su ticarileştiriliyor,paralı hale getiriliyor.

   Çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakacağız?


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster