Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Trabzon Eynesil'e bağlansın


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2012
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 13:16
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=12337


Trabzon Eynesil'e bağlansın

Eynesil'i Trabzon'un ilçesi gösteren Taka'ya büyük tepki...

22 Kasım 2012 Taka Gazetesinin 1.sayfasında çıkan” Trabzon’un Eynesil İlçesi Ak Parti Belediye Başkanı Coşkun Somuncoğlu ile Büyüyor ” diye başlayan habere Eynesil halkının ve Eynesil MHP İlçe Başkanı Murat Karadağ’ın büyük tepkilerine neden oldu.

“Taka” yapma Şaka

Eynesil Belediyesinde İş Kur’a bağlı işçiler tarafından arada sırada ilçe genelinde bedava “Taka Gazetesi” dağıtıldığını ve bu günkü sayısında çok büyük bir yanlışlık yapıldığını söyleyen MHP Eynesil İlçe Başkanı Murat Karadağ “Trabzon’un Eynesil İlçesi Ak Parti Belediye Başkanı Coşkun Somuncoğlu ile Eynesil Büyüyor,Yeşil Cami Büyülüyor” başlıklı haber ilçe halkına yapılmış çok büyük bir saygısızlıktır.Haberi görünce hatanın düzeltilmesi için gazeteyi aradım ve kendilerinden tekzip istedim.Eynesil İlçesinin Trabzon’un bir ilçesi gibi gösterilmesi ve 26 yıldan bu yana vatandaşlarımız tarafından yapımına devam edilen,sadece halkın alın teriyle ve katkılarıyla yapılan “Yeşil Caminin” tamamlanmasına kısa bir süre kala Ak Parti milletvekilleri ve Siyasetçilerinin kendilerini reklâm yapmak için “Eynesil Yeşil Camide” boy boy resim çektirmeleri büyük yanlışlıktır.Camiyi sanki AK Parti yaptırıyormuş gibi bir izlenim verilmesi bize göre doğru bir davranış değildir” dedi.

Karadağ;”12 yılda bu yana gelişiyor denilen Eynesil’de ekonomisinin düzeltilmesi için bir fabrikamı yapılmış,nüfusunun üstüne nüfusu mu koyulmuş.Hayır,bilakis ilçe yalnızlığa terk edilmiş bir durumda.Mevcut kurumların üstüne bir şey ekleyememişken,eldekilerin de bir bir ilçeden alınması ilçenin büyüdüğünü mü yoksa küçüldüğünün mü? bir göstergesidir.Büyümek mantığı AK Partide siyaset yapanların yakın akrabaları, çocuklarını ve kendilerini bir iş alanına yerleştirmekse ilçe olarak yeterince büyüdüğümüzü kabul ediyoruz.İnsanlarımız imkânsızlıklardan dolayı ilçeyi bir bir terk etmek zorunda kalıyor.Yapılan istatistiklere göre geçen yıl ilçeden 373 hane ilçeden gittiği söyleniliyor.Önce bu insanların Eynesil’i terk etmemeleri için önlemler alınması gerekirken bunlar sırf reklâm olsun diye Camilerde boy boy fotoğraf çektiriyorlar.Camilerimiz siyasete alet edilmesi ve fotoğraf çektirme yeri değildir.Camiler siyasetçileri reklâm yeri olmasından ziyade ibadethanelerimizdir” dedi.

Tuncay Hacıfettahoğlu * Dostum bu haberi ben yazmadım ama benim gazetemde çıktı. bu tür yanlışlıklar her zaman olabiliyor.Ulusal basında da sık sık görüyoruz. büyük tepkide ne demek.İlçe başkanı aramış söylemiş zaten gazeteye yarın düzelir,gazeteciyim diyorsun bir gazeteyi karalamaya çalışıyorsun,bence yanlış yoldasın.Başkanı sevmeye bilirsin ama 40 kişinin ekmek yediği binlerce okuru olan,kabul edersin veya etmezsin ülke çapında bir marka heline gelen bir kurumu kişisel hesablaşmalara alet etmen hiç hoş bir davranış değil.

Benim yazdıklarımla senin yazdığın arasında bi bağlantı yok.Sen tepki vermeye devam et.

Fikret Bodur kardeşim,elimden geldiğince uygun bir dille yazmaya çalıştım ama yanlış yapmışım.Bir defa Eynesil kimsenin tekelinde değildir,senin hiç değil. İstediğimiz zaman istediğimiz şekilde haber yapabiliriz,buna sana soracak halimiz yok,senin de nasıl gazetecilik yaptığını çok iyi biliyorum ama çalıştığın kurum ve kişilere olan saygımdam dolayı bu konuya girmiyorum,ben sürekli Eynesil'e geliyorum,bir ara Eynesil halkı ile sohbet ettim ve Trabzon'a bağlanmak istermisiniz diye sordum,çok büyük çoğunluk bunun ilçe için yararlı olacağını söylemiş ve haber yapmıştım,kimse de tepki göstermedi,bu yöre büyükliman yöresidir ve etle tırnak gibiyiz.Eynesil'in Trabzon'un ilçesi olarak yazılmasından niye bu kadar rahatsız oldun onu anlayamadım.

Aziz Dede  * Yani tepki vermiyelim de koyun gibi mi olalım istiyorsun sayın gazete sahibi arkadaş...

Fikret Bodur * Tuncay Kardeşim sende bir gazeteciysen iyi bilirsin ki bizler söylenenleri yazmakla mükellefiz.Bizim hiç kimseyle kişisel bir problemimiz yok.Özel hayatımızda sende dahil hiç kimseyi ilgilendirmez.Taka gazetesine ve çalışanlara saygı duyarım,buna sende dahilsin ama bu şekildeki yaklaşımlarla kimseden saygı duyamazsın.Senin 40 kişin benim 1 Eynesil'im ediyorsa evet ben o 40 kişinin ekmeğiyle oynamış olayım.Bizim kimi sevip sevmediğimiz sana ve senin gibilere düşmez...Bu ilçede o kadar ulusal ve yerel muhabir varken sizin buradan haber çıkaramanız yakışık alıyor.Bizi memleketini savunmaya çalışan Eynesil halkına destek vermeye çalışmamız size göre yanlışsa biz bu memlekette "vatan haini de olduk" Firavun da" Dava Eynesil davası olduktan sonra Taka Gazetesi de senin konumun da beni ve Eynesil halkını hiç ilgilendirmez.

Bizde kimin ne olduğunu biliyoruz Tuncay.Sizde saygı olsa bu söylemlere zaten girmezsiniz.Birde tutmuş bana saygıdan bahsediyorsun.Bizim gazeteciliğimiz sizi ve sizin gibiler bağlamaz.Kurum ve kişilere saygı duyacak olsan bu söylem bu sayfada paylaşılmazdı.

Erol Cebeci  * Gazetecilik halkı bilgilendirme adına olsa tabiiki saygıda kusur olunmaz.Yalnız..Tiraj adına alicengiz oyunlar'ına başvurmak müsebbibinin abesle iştigali sözkonusudur.Tereyi tereciden gazeteyi de saygılıdan tedarik en akıllı yol olsa gerek...

Murat Karadağ * Bu yazı başından sonuna kadar,noktasından virgülüne kadar herşey bana aittir...Hesabını sormak isteyen bana sorsun..başlıkta dahil..tepki göstermesemiydim?...Ya da benim tepkimi Fikret eksik mi yazsaydı?...Bişey demek istiyorsan kardeş bana söyle..yad a gel Eynesil'e makamımda görüşelim..sende bu yazdığınız yazıyı nasıl düzeltmeniz gerektiğini anlat bana..herkes işini layıkıyla yapsın ve hatasından ders alsın....

 

Ali Dursun * Ula Tuncay efendi;oturduğunuz yerden kendi kafanıza göre şekil yapmayın,ilçeleri Trabzon'a bağlamak sizin ne haddinize? Kafanızda bir Trabzon heyulası oluşturmuşsunuz gidiyorsunuz oysa Trabzon'un nesine bağlanacaksınız? Trabzon'un ne güzelliği var ki bağlanacağız? Oysa Giresun ve ilçeleri bir sanat ve kültür abidesidir,masa başından kalkta zahmet olmaz ise okuyuver...

Trabzon Eynesil'e bağlansın.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster