Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Yalçın Küçük'ten çılgın iddia


Açıklama: Her açıklaması, her kitabı tartışma yaratan Yalçın Küçük son çalışması ile de çok büyük tartışmalar yaratmaya gebe.
Kategori: Polemik
Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2010
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2024, 09:08
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=12


Yalçın Küçük'ten çılgın iddia

 

Her açıklaması, her kitabı tartışma yaratan Yalçın Küçük son çalışması ile de çok büyük tartışmalar yaratmaya gebe.

Kimilerine göre delilik ile dahilik arasında gidip gelen tezleri ile dikkat çeken, Ergenekon davası kapsamında gözaltına da alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün son kitabı "Çöküş" Mızrak Yayınevi imzası ile yayınlandı.

 

ERSOY YAZMADI!

Odatv'de yer alan habere göre Yalçın Küçük, bu kitabında İstiklal marşını Mehmet Akif Ersoy'un yazmadığını iddia ediyor…

 

İSTİKLAL MARŞI CEMAAT İŞİ

Tacettin Dergâhı"nda yazılan Marş"ın bir cemaat işi olduğunu belirten Küçük içinde “Türk” sözcüğünün geçmemesine işaret ederek, İstiklal Marşı"yla Koçgiri İsyanı arasında bağ kuruyor.

 

KOÇGİRİ İSYANI  VE MARŞ

Küçük"e göre, Kurtuluş Savaşı sırasında meydana gelen Koçgiri İsyanı"nı barışçıl bir biçimde çözmek isteyen Ankara hükümeti, Marş"ı bir tür “Federasyon Misakı” olarak kullanmak istiyordu.

 

MARŞ MİLLİ DEĞİL İDDİASI

Çöküş"teki Marş analizi bununla sınırlı kalmıyor; her kurtuluş marşının mücadeleci ve atılımcı olduğundan hareketle, “Korkma” ünlemiyle başlayan marşın milliciliği sorgulanıyor.

 

KARABEKİR İTİRAZ ETMİŞTİ

Ayrıca Çöküş"te, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ"un masaya yumruğunu vurduğu toplantıda anması yapılan Kazım Karabekir"in, İstiklal Marşı"na çok ciddi itirazları olduğunu, hatta alternatif bir marş yazdığı bilgisi yer alıyor.

 

JUDAİK-MASONİK İSLAMİK VE KÜRDİST ÖĞELER!

Marş"taki Türk öğesinin olmayışının yarattığı boşluğun, judaik-masonik-islamik ve yer yer kürdist öğeler tarafından doldurulduğunu iddia eden Yalçın Küçük bunların ayrıntılı bir tahliline girişiyor.

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster