Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


DİLENENLER DEĞİL DİRENENLER KAZANMIŞTIR


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 23 Haziran 2012
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 15:25
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=11138


DİLENENLER DEĞİL DİRENENLER KAZANMIŞTIR
ÖDP ve Halkevleri Tonya Temsilciliği ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasında Tonya’da kurumların kapatılmasını protesto ettiler.

Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen basın açıklamasında, açıklama metninin Ulaş Karabulut okudu.

Basın açıklaması şöyle:

Tonya küçülüyor. Yarım yüzyıllık bir ilçede, halkın dişiyle tırnağıyla kazandığı kurumların kapısına bir bir kilit vuruluyor. Yoksullaştırma ve yoksunlaştırmanın “ustaları”, 15 bini aşkın insanın yaşadığı bir ilçeye; toprağı, suyu ve insanıyla kar-rant üzerinden bakıp müflis tüccar edasıyla ilçemizi elden çıkarmaya çalışıyor. IMF, DB, AB gibi kapitalist birlik ve kuruluşlara taahhüt edilen “köyü ve köylüyü bitirme” projesi, hız kesmeden devam ediyor. Kamu yararı gözetmeyen, devleti şirketleştirip yurttaşı müşterileştiren iktidar, tüccarlara vurgun yaptırırken; halkın aşından, ekmeğinden, yurdundan kısarak tasarrufa gidiyor. Bu zihniyetin ürünü olarak son yıllarda birçok kurum kaybettik. Kadastro, Askerlik şubesi ve adliye bardağı taşıran son damla oldu.

Kazananlar mutlaka mücadele edenlerdir!!!

Halkın tepkisi, itirazı karşılık bulmuş; HSYK hatasını düzelterek adliyemizin kapatılmasından vazgeçmiştir. Kamu kurumlarının kapatılmasına göz yumarak üç maymunu oynayan AKP ilçe teşkilatı; daha düne kadar Tonya Adliyesi’nin kapanmasını “suç işlemeyen” Tonyalılara mal ederken, çalakalem yazdıkları bildiriyle HSYK kararı üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışıyor. AKP, aymazlığını oya devşirmek için ucuz siyaset peşinde koşadursun; tarih, adliyemizin geri alınmasını hakları için direnen, boyun eğmeyen Tonya halkının hanesine “kazanım” olarak yazmıştır.

 

Sıra HASTANEDE…Sağlığıma, Hastaneme Dokunma!!!

Sağlıkta devrim diyerek allanıp pullanan “Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin” boyası dökülüyor. Hastanelerde kuyrukları kaldırdık derken; IMF-Dünya Bankası’nın kuyruğuna takıldılar. Evet, bu bir devrim. İlaç tekelleri, hastane patronları için, yurttaşın sağlığı üzerinden para kazanmak isteyenler için badem tadında bir devrim! Yoksullar için, halk için tam bir yıkım! Çünkü AKP’nin sağlıkta devrimi, Tam Gün Yasası’dır, hekimleri sömüren! Çünkü AKP’nin devrimi, performanstır; sağlık çalışanlarını köleleştiren! Çünkü AKP’nin sağlıkta devrimi; döner sermayedir, Kamu Hastaneleri Birliğidir, hastaneyi ticarethaneye çeviren! Çünkü AKP’nin devrimi; Genel Sağlık Sigortası, Aile Hekimliğidir, yurttaşları parası yoksa ölüme mahkum eden! Katkı payı, reçete parası, muayene parası ve kelle vergisidir!! Yetmedi, kar etmiyor diye Tonya Devlet Hastanesi’ni kapatmak ya da küçültmeyi göze almaktır. Gözü ranttan, paradan başka bir şey görmeyenleri uyarıyoruz! Aklınızdan bile geçirmeyin!!!Bu hastaneyi, halk dişiyle tırnağıyla kazandı, büyüttü. DOKUNMA!! Sizin ulûfenizle değil halkın vergileriyle karılmıştır harcı…Trabzon, Vakfıkebir, Akçaabat’ta hastane kapılarında sefil olmak istemiyoruz. Kundaktaki bebenin, yetmişlik nenenin saçının teline zarar gelirse sorumlusu siz olursunuz. Tonya-Vakfıkebir karayolunda giden ambulansın içinde tabut olmak istemiyoruz!!!

Tam donanımlı hastane, parasız sağlık hizmeti istiyoruz, alacağız !!! Hekimi, sağlık çalışanı, taşeron işçisi ve Tonya halkı olarak hastanemizi, rantiyecilere peşkeş çektirmeyeceğiz!!!


Tonya Dingo’nun Ahırı Değil!!!

Madenlerimiz,ormanlarımız,dağlarımız,meralarımız,deremiz,toprağımız işgal altında!!!

Siyanürlü altın, HES, 2B yasası, taş, kalker ocakları… Satıldık ey halkım uyanın!!!

Canikdere’nin çağıltısını HES’le boğmaya çalışıyorlar. Livalobo’da dinamitler patlıyor. Livalobo halkı toz, toprak soluyor. Birileri kasasını doldururken, Büyükmahalle halkının sağlığı tehlikeye atılıyor, tarım arazileri olumsuz etkileniyor. Şimdi biz, HES direnişimizin simgesi Ayşe teyze ile aynı soruyu soruyoruz: Satan kim? Alan kim? Tonya/Büyükmahalle ve Yakçukur Kalker Ocağı Kapasite Artışı, Kırma Eleme ve Hazır Beton Tesisi Projesi" ÇED Gerekli Değildir Kararını alan kim? Suyumuza, toprağımıza, hayatımıza göz dikenler Tonya’nın düşmanıdır. Kurumları kapatırken, deremizi satarken, madenleri bir avuç yerli/yabancı şirkete peşkeş çekerken bize sormadılar. Çünkü onlar halkın değil sermayenin çıkarlarını savunuyorlar. Çünkü onlar halkların değil, Irak’ta tecavüz edenlerin, Suriye’de ortalığı karıştıran ABD’nin müttefikidir. ÖDP ve Halkevleri olarak fabrikatörler, dersane patronları için çıkartılan “dört dörtlük” eğitim yasası ile geleceği karartılan, eğitim hakkı elinden alınan öğrencileri; emeği sömürülen kadınlarımızı, çiftçilerimizi; çocuklarına, torunlarına güzel bir gelecek hayali kuran emeklilerimizi; hekimlerimizi, memurlarımızı ve öğretmenlerimizi ülkemize, ilçemize, emeğimize, onurumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz!!!


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster