Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


HES ELDİ HAS OLDİ


Açıklama: HES ELDİ HAS OLDİ
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2010
Geçerli Tarih: 18 Mayıs 2024, 20:14
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=1080


HES ELDİ HAS OLDİ

 

10 Haziran cuma günü Tonya meydanına toplanan Tonya'lılar HES ELDİ HAS OLDİ diye hep bir ağızdan coşkuyla bağırdılar ve bizlerde onlara eşlik ettik.

Bu HES belasına karşı bütün Tonya'lılar birlik içerisine girmişlerdi ama sadece iktidar partisinin İlçe Başkanlığı Tonya'lılara destek vermiyordu. Bu durumu okuyucuların takdirine bırakıyorum.

Tonya Derelerin Kardeşliği Platformu içerisinde siyasetin bütün renkleri deresine ve suyuna sahip çıkmak için birlik olmuşlar. İşte bu nedenle bütün Tonya'lıları kutluyorum.

HES'lere Hayır mitingi aslında 12 haziran cumartesi günü yapılacaktı ancak iktidar partisi İlçe Başkanlığının aynı gün ısrarla İsrail'i protesto mitingi yapmak istemeleri sonucu Tonya Platformu HES'lere Hayır mitingini bir gün öne çekerek 10 haziran cuma günü gerçekleştirdi.

Tonya deresi üzerinde kurulması düşünülen HES projeleri henüz gerçekleşmiş değil ama buna rağmen Tonya'lılar ileride olacakları iyi biliyor ve tedbirli davranıyor, deresine ve suyuna sahip çıkıyorlar ve bu amaçla Tonyalı farklı siyasi yelpazeden aydın insanlar hiç bir komplekse kapılmadan bir araya gelerek Tonya Derelerin Kardeşliği Platformunda örgütlenmişler ve Tonya deresinde kurulması planlanan HES projelerinin iptali talepli dilekçe İdari Mahkeme yolunda bile.

Bravo Tonyalılara,

Bravo farklı siyasi partilerde olmalarına rağmen deresine ve suyuna sahip çıkmak için bir araya gelenlere,

Bravo Tonya Derelerin Kardeşliği Platformuna,

 

Bütün engellemelere ve imkansızlıklara rağmen Tonya Meydanı cıvıl cıvıl, her yer dolu, gencinden yaşlısına kadınlar ve erkekler önce meydanda bir horon çeviriyorlar ve ardından konuşmalar başlıyor.

Konuşmalar sık sık atılan

HES'LERE HAYIR,

SUYUMUZ SATILIK DEĞİLDİR,

TONYA DERESİ ÖZGÜR AKACAK,

HES ELDİ HAS OLDİ sloganlarıyla kesiliyor.

 

Dışarıdan fazla katılımın olmadığı mitinge, Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu Temsilcisi olarak ben de katıldım ve kısa bir konuşma yaptım. Ayrıca Çanakçı vadisinden Düzköy Muhtarı Veli Kirman kısa bir konuşma yaparak Tonyalıları kutladı.

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan ve kurucu Başkanımız ve ayrıca platformun gönüllü avukatı Remzi Kazmaz katılarak coşkulu birer konuşma yaptılar.

 

2000 civarında katılımın olduğu bu mitingden herkes gereken dersleri çıkarmalıdır.

En başta deresine HES yapılan yöre insanlarına Tonyalıların ortaya koyduğu böylesi ortak tepki örnek olmalıdır ve hiç beklemeden HES'lerin iptali yoluna gidilmelidir.

Daha sonra ise derelerimizin başına bu HES'leri bela eden siyasi iktidar bir an önce bu kararından vazgeçmelidir.

   

SU HAYATTIR SATILAMAZ,

DERE SUYUMUZ SATILIK DEĞİLDİR,

DERELER ÖZGÜR AKACAK,

DERE BOŞUNA AKMAZ,

HES'LERE HAYIR


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster