Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karayılan'dan bomba iddialar
18 Nisan 2010, 01:06

Karayılan'dan bomba iddialar

Karayılan'dan bomba iddialar

Karayılan'dan bomba iddialar

 

Bir hükümet yetkilisinin Öcalan ile açılımı görüştüğünü iddia etti.

Terör örgütünün şu an tepesinde yer alan Murat Karayılan bugüne kadar bilinmeyen üç iddiayı dile getirdi. ABD askerlerini vurduklarını, kendisine yapılan suikast girişimini ve en önemlisi bir hükümet yetkilisinin Öcalan ile açılımı görüştüğünü ileri sürüyor.

Kandil'de yuvalanan teröristlerin en büyük korkusu hava saldırısı. Bu nedenle telsiz kullanmıyorlar.. Her an saldırı olacakmış gibi eller tetikte.. Hatta Karayılan kendisine yönelik suikast hazırlığından bahsetti.

Habertürk yazarı Amberin Zaman Kandil'de Karayılan ile görüştü.. Amberin Zaman röportajın ikinci bölümünde Karayılan'ın suikast iddiasını anlattı:

Geçen Şubat ayında adını vermediği bir hükümet yetkilisi Öcalan ile görüşmüş. Yazarın ısrarla 'kim?' sorularına Karayılan, "Söylemek zorunda değilim" diye cevap veriyor. Basına yansıyan haberlerde aynı tarihlerde Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nden bazı yetkililer Öcalan'la hücresiyle ilgili incelemelerde bulunmuşlardı.

Ama Karayılan'a göre söz konusu "Devlet temsilcisi", Öcalan'ın açılıma ilişkin hükümete sunduğu "yol haritası" çerçevesinde "müzakere edilebilecek tartışmaların başlayabileceğini" ifade etmiş ama gerisi gelmemiş.

 

KANDİL'E HAVADAN GİZEMLİ KUTU

"Bu bağlamda geçen yılın başında 'insansız uçak' Heron'dan fırlatıldığını iddia ettiği muammalı bir kutuya değiniyor. Tepesinde ufak bir paraşütü olduğunu söylediği cihazda Karayılan'ın sesi kayıtlıymış. Karayılan cihazın 5 kilometre çevresindeki bölgede bulunduğu takdirde sesini tanıyıp bir yerlere uyarı sinyali gönderiyormuş. Bugüne kadar bu tipte sadece bir cihaz ele geçirmişler. "Laboratuarımızda incelettik" diyor Karayılan.

 

İRANLILAR DA KARAYILAN'IN PEŞİNDE

Beri yandan çevresindeki militanlar gizlice çekim yapmaya gelen üç İranlı'dan bahsediyor. Yani İran'ın da Karayılan'ın peşinde olduğunu ima ediyorlar."

 

ABD ASKERİNİ VURDUK

Karayılan'ın bugüne kadar hiç bilinmeyen bir iddiayı da dile getirdi. Karayılan 2004 yılında Kandil'e izinsiz giren ABD askerlerini vurduğunu iddia etti. Karayılan, "Bizim Amerikalılarla hiç işimiz olmadı. Ancak birkaç yıl önce gelmişlerdi. 2004 yılıydı, izinsiz girdiler. Arkadaşlar taradı. Bir kişi vuruldu." dedi. Amberin Zaman bu iddiayı ABD büyükelçiliğine sordu… Onlar da konuyu Pentagon'a havale etmiş... Ancak Pentagon iddialara cevap vermemiş…

 

PKK NE İSTİYOR?

Terör örgütü ne istiyor? Karayılan'ın söyledikleri inanılır gibi değil. Amberin Zaman Karayılan'ın konuyla ilgili ne söylediğini işte bu sözlerle dile getiriyor:"Karayılan'a göre ne bağımsızlık ne de federasyon. "Biz Türkiye sınırları içerisinde demokratik ülkede yaşamak istiyoruz" diyor. Anayasa'ya Kürt sözcüğünü de koymaya gerek yokmuş. Anayasa'nın 66. maddesindeki "Vatandaşlıkla Türkiye'ye bağlı herkes Türk'tür" ibaresi yerine "Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" denilse bu Kürtleri tatmin edebilirmiş.

Mynethaber

 

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1451 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Polemik

Zafer Çağlayan İngiltere'ye yerleşiyor

Zafer Çağlayan İngiltere'ye yerleşiyor Çağlayan'ın mallarını satıp İngiltere'ye yerleşeceği iddiaları başkent kulislerini karıştırdı

Gazeteci sosyal medya'da dilediğince yazabilir mi?

Gazeteci sosyal medya'da dilediğince yazabilir mi? Yeni Polemik: Gazeteci "Sosyal Medya'da dilediğince yazabilir mi?

Valiye 'zübük' cezası!

Valiye 'zübük' cezası! Bolu'dan Bilecik'e atanınca Ak Partili Başkan için "o zübük" demişti.

Eski MİT'çi Gündeş'ten bomba iddia

Eski MİT'çi Gündeş'ten bomba iddia Gündeş, "Gülen cemaatine ait Türkiye dışındaki bazı okullarda CIA ajanlarının "İngilizce öğretmeni maskesi" altında...

İsmail Türüt'ten Basın Açıklaması

İsmail Türüt'ten Basın Açıklaması İsmail Türüt'ten Basın Açıklaması

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss