Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun'da Kim Kazanacak?
30 Aralık 2010, 22:34

Giresun'da Kim Kazanacak?

Seçimler büyük süprizlere gebe görünüyor.

 

Giresun'da Kim Kazanacak?

  

2011 yılı Türkiye'de genel seçimlerin yenileneceği yıl muhtemelen Haziran ayında yapılacak genel seçimler için artık geri sayım başladı. Giresun yenilenecek seçimlerde büyük sürprizlere gebe görünüyor.

  

2011 yılı Türkiye genelinde Milletvekili seçimlerinin yenileneceği yıl hal böyle olunca Giresun bu seçimlerde önemli olaylara gebe görünüyor, mevcut milletvekillerimizden en az biri Giresun ilinden artık milletvekili olamıyor, sebebi malum, Giresun ilinin 5 olan milletvekili sayısı maalesef 4 olarak değiştirildi.

 

Verilen göçlerin sonucu nüfusu azalan illerden biri olan Giresun, geçen seçimlerde 3 AKP,1 MHP, 1 CHP olmak üzere toplam 5 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil ediliyordu.

 

Peki şimdi ne olacak?

Ak Parti her halükarda Giresun ilinden bir milletvekilini kesinlikle çıkarıyor, sebebi ise son seçimlerde elde edilen istikrarlı sonuçlar kalan 3 milletvekilliği için kimler talipli diye bir düşünelim, CHP Giresun merkezde tartışmasız bir üstünlük yaşıyor ancak kırsal ve ilçelerde ise adeta yok gibi, özelikle Bulancak ilçesinde Belediye Başkanlığını üst üste kazanmasından sonra Ak Partiyi burada yıkmak imkansız gibi görünüyor, CHP Bulancak ilçesinde oylarını artırmazsa bu seçimlerde başarıdan söz etmesi imkansız olacak, Piraziz ve özelikle bağlı belde Bozat bölgede belirleyici unsur olacak Bulancak ve Piraziz oyları bu kez Öner Hekim merkezli olacak gibi görünüyor çünkü Öner Hekim geçen seçimlerde bağımsız aday olarak bölgeden istediği sonucu alamamıştı, ancak Öner Hekim bütün bunlara rağmen hayır ve hasenata devam etti. Adeta her başı sıkışanın Kapısını aşındırdığı Öner Hekim bu kez kendi aday olmasa bile işaret edeceği kim olursa olsun bölgede kesin belirleyici olacak. Bulancak ve Piraziz Öner Hekim merkezli bir seçim yaşayacak.

 

İçerideki ilçelerimiz uzun zamandır sahilden kopuk  bir siyaset yapıyor, iki dönem Alucra ve Şebinkarahisar ilçe belediyelerini alan MHP ne yazık ki elindeki bu önemli kozunu kaybetti, buradaki önemli kozu Ak Partiye kaptıran MHP bu seçimlerde bu bölgeden aday göstermediği takdirde Şebinkarahisar ve Alucra'dan oy alması mümkün gözükmüyor, tabi burada Nurettin Canikli faktörü başka bir unsur, Çamoluk ve bağlı belde Yenice daha yeni Ak Partiye katıldı. CHP bu bölgede teşkilat olarak bile bir araya gelebilmiş değil bir Şebinkarahisar'da biraz kıpırdanıyor ama asla CHP için yeterli gelmez.

 

İçerdeki diğer ilçelerimiz Dereli ve Yağlıdere kesin olarak Ak Parti hakimiyetine geçmiş durumda, Şebinkarahisar ve Alucra gibi Yağlıdere'de belediyeyi Ak Parti'ye kaptıran MHP toparlanabilmesi için özelikle Yağlıdere'de aktivitelerini artırması gerekir, aynı şey CHP için Dereli ilçemizde geçerli ancak her iki ilçede de Ak partili Belediyeler ilçe merkezlerini adeta şantiyeye çevirmiş vaziyette, hal böyle olunca da bu iki ilçede muhalefet partilerinin işi zor gibi görünüyor.

 

Sahil ilçelerimiz ise ilginç gelişmelere gebe gibi görünüyor, Eynesil Belediye Başkanı bağımsız kazanmışken Ak Partiye geçti ve ikinci kez ilçenin Belediye Başkanlığını kazandı, Ören ise zaten Ak Partili, Görele ilçemizde bağlı dört beldeden sadece birinde MHP'li  Belediye Başkanı var, diğerleri tamamı Ak Partili bir başka özellik ise İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu Görele  ilçemizden ve muhtemel milletvekili adaylarından biri de o olacak, yani en ilginç seçim bence Görele ilçemizde olacak, hatta ilçenin Belediye Başkanı Mimar Ertuğrul Melikoğlu'da ağabeyi Cumhur Melikoğlu'nun rakiplerinden biri olacak gibi görünüyor. Bu bölgenin içinde kalan ve tek muhalefet ilçe olan Çanakçı merkezde MHP ağırlıklı olsa da köylerde yine Ak Parti ekseninde kalıyor, İlçenin MHP belediye başkanı merkezde etkili unsur olarak karşımıza çıkıyor.

 

Tireboulu, Doğankent ve Güce merkezli bir aday bu seçimlerde mutlaka olmalı yoksa bu bölgede çok büyük rahatsızlıklar söz konusu geçen dönem bu bölgeye Hacı Hasan Sönmez hitap etmeye çalıştı, yerel manada bu bölgenin yetiştirdiği bir siyasetçiye bu üç ilçemizde ihtiyaç var. Özelikle Tirebolu merkezi adeta kaynıyor ve son olarak Ak Parti ilçe başkanı görevden alınınca kızılca kıyamet koptu. CHP'li Belediye Başkanı Burhan Takır ilçedeki en rahat siyasetçi durumunda. 

 

Espiye ve bağlı belde son seçimlerde Ak partiye oy verdi ve çok başarılı bir seçim dönemi geçirdi, iki dönem üst üste İlçe Belediye Başkanlığını Erol Karadere kazandı, Mustafa Karadere ise bu ilçenin en önemli umudu olarak görülüyor.

 

Keşap ilginç bir sürece girdi, bağlı belde Karabulduk çiçeği burnunda Ak partili oldu ancak Keşap'ta hala Dr.Nihat Yılmaz büyük bir faktör, geçen dönem milletvekili adayı olmuş kendisine MHP'de üçüncü sıradan yer bulmuştu. Keşap'ta bu seçimlerde oldukça önemli bir konuma geldi.

 

Merkez ilçede köyler ve merkezin tamamında CHP hakimiyeti söz konusu ancak CHP merkez siyasetine yön verecek iyi bir adayı göstermesi ve bu adayın daha önce denenmemiş biri olması halinde sürpriz bir şekilde 2 milletvekili çıkarması işten bile değil.

 

Kısacası, Giresun'un 5 milletvekilinden biri kesin diğerleri ise zaman ve zemine göre yolcu gibi görünüyor.

 

Özel Haber: Ethem Bakar

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1313 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Özel Haber

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir Akp, her şeyi göze almış bir siyasal İslam örgütüdür..

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi Bahar Kalkanı Harekatı'nın başına Sinan Yayla getirildi.

İdlib’de 33 asker şehit oldu

İdlib’de 33 asker şehit oldu Tüm yurtta sosyal medya kapatıldı!

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

2010: Yetmez ama idare eder

2010: Yetmez ama idare eder Sömürü, yoksulluk, faşist saldırılar, zam, zulüm, işsizlik, çevre felaketleri,...

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss