Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çavuşlu Çöp Toplantısında Gerginlik
17 Kasım 2017, 01:08

Çavuşlu Çöp Toplantısında Gerginlik

Çavuşlu Çöp bilgilendirme toplantısında gergin anlar yaşandı

Çavuşlu Çöp Toplantısında Gerginlik

Giresun Çevre İl Müdürlüğüne bağlı birim müdürleri ve teknik elemanlarca yapılan bilgilendirme toplantısında gergin anlar yaşandı.

DEVLETİN SICAK YÜZÜNÜ GÖRMEDİK

Görele’nin Çavuşlu beldesindeki katı atık tesislerinde kapasite artırımına gidileceği belirtildi. Çöp tesislerinde Giresun Çevre İl Müdürlüğüne bağlı birim müdürleri ve teknik elemanlarca yapılan bilgilendirme toplantısında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Burası belediye imar planına göre sosyal tesis alanıdır. Biz burası için mahkemeye başvurduk. İki defa lehimizde karar çıktı. Bu kararlara rağmen buraya çöp dökülmeye devam edilince 3. defa mahkemeye verdik. 2 ay önce keşif yapıldı ancak henüz sonuç çıkmadı. 2 defa mahkemeyi kazanmamıza rağmen buraya hâlen çöp dökmenin ne anlamı var? Şu anda burada vahşi depolama yapılmaktadır. Baştan bu yana böyle bir tesisin olmasına karşıydık, şimdi de karşıyız.” dedi.

BİZİ DEĞİL, YASAL OLMAYAN İŞ YAPANLARI ENGELLEYİN

Belediye Meclis Üyesi Rıza Keskin ise çöp getiren kamyonların buraya girişlerini engelleyeceklerini, tesisin modern hâle getirilene kadar mücadele edeceklerini söyledi. Keskin, “Bugün buraya gelenler Giresun’dan birilerinin emri ile geliyorlar. Onların istedikleri şekilde konuşuyorlar. Çöplerin bu tesise özel yapılmış araçlarla getirilmesi gerekirken belediyelerin çöp araçlarıyla taşınıyor. Burada vahşi depolama yapılıyor. Siz buraya izinsiz olarak vahşi depolama yaparak çöp dökemezsiniz. Buraya vali geldi, milletvekilleri geldi, kaymakam geldi. Hepsi beraber dediler ki: ‘Bu iş bir katliamdır. Yasal değildir.’ Böyle demelerine rağmen buradaki bu olumsuzluğu kimse durdurmuyor. Sayın milletvekilimize, valimize, kaymakamımıza buradan soruyorum: Bu iş yasal değilse yasal olmayan bir iş neden devam ediyor? Buraya emniyet güçleri sevk ediliyor. Neden sevk ediliyor? Biz diyoruz ki burada neden yasal olmayan bir iş yapıyorsunuz? Ama emniyet güçleri bizi durduruyor. Durdurulması gereken biz değiliz, burada asıl yasal olmayan iş yapanları emniyetin durdurması gerekir. O zaman zaten bize gerek kalmaz. Burada halkın sağlığı ile oynanıyor. Tesisi günün şartlarına göre modern şekilde yapın biz de size engel olamayalım. Niçin tesis bitmeden çöp dökmeye devam ediyorsunuz? Buraya günde 280 ton çöp getirilmesini planladılar. Ancak 280 ton çöp gelmesi için olumlu ÇED raporu gerekiyordu. Bu rapor olmayınca miktarı 98 tona düşürdüler. 100 tonun altında olunca ÇED raporu gerekmiyor. Fakat buraya 100 tonun altında değil, günde 300 ton çöp getirildi. Şimdi yapılan bu yanlışın yasaya uydurulması için kapasite artırımı yapılmasına gidiliyor. Bu işi, ‘Yasal değil.’ diyen vali durduramıyor, kaymakam durduramıyor. Ben milletvekiline sordum ‘Ne yapabiliriz?’ dedim. ‘Halk olarak siz çözeceksiniz, bunları buraya koymayacaksınız.’ dedi. Bugünden itibaren eğer yasal olmayan bir şekilde böyle çöp dökmeye devam ederlerse ve biz bu yolu kesersek bize engel olmak isteyen emniyet güçlerine şunu diyeceğiz: ‘Bizi değil yasal, olamayan işi yapanları durdurun.’

BELDEMİZ KÖPEKLER VE MARTILARIN İSTİLASINA UĞRADI

Toplantıda konuşan diğer vatandaşlar ise çöp kokusundan ve suların kirletildiğinden dolayı zor durumda kaldıklarını belirterek “Cumhurbaşkanı’mıza sesleniyoruz: Bu katliamı durdursun. Buradaki olumsuzluğu çekmek zorunda değiliz. Cumhurbaşkanımız bu tesisin bu hâlde olduğunu bilse burayı kapatır. Mahallemizi köpekler ve martılar bastı. Evlerimizde kullandığımız suyu para ile alıyoruz. Devletin sıcak yüzünü görmedik. Kredi alan esnaflarımız var. Çavuşlu beldemizde 8 fırın çalışıyor. Yurdun her yerine hattâ yurt dışına ekmek satıyoruz. Ancak böyle giderse bu koku ve olumsuzluklar sonucu esnaflarımız borçlarını ödeyemeyecekler ve iş yerlerini kapatacaklardır.” dediler. Toplantıda bir bayan teknik eleman, tesislerin bugünkü işletimi ile ilgili bilgiler verirken vatandaşlar yanlış bilgi verildiği gerekçesiyle tepki gösterdiler. Ayrıca konuşmalar sırasında görevliler ve vatandaşlar arasında da zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Haber : Ahmet CEYLAN

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1165 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss