Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Maçka'da Terör Saldırısı, 2 Şehit
12 Ağustos 2017, 02:03

Maçka'da Terör Saldırısı, 2 Şehit

MAÇKA'DAKİ ÇATIŞMADA BİRİ SİVİL 2 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Maçka'da Terör Saldırısı, 2 Şehit

MAÇKA’DAKİ ÇATIŞMADA BİRİ SİVİL 2 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada ağır yaralanan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş ile 16 yaşındaki Eren Bülbül kaldırıldıkları hastanede şehit oldular.

İki gündür bölgede devam eden arazi arama tarama çalışması sırasında bugün ilçenin Vazelon Manastırı kırsalında güvenlik güçleri ile terörist grup arasında saat 15.00 sıralarında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, biri sivil, 2'si güvenlik görevlisi 3 kişi yaralanırken, yaralı güvenlik görevlileri ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralılardan durum ağır olan Astsubay ile 16 yaşındaki Eren Bülbül kaldırıldıkları hastanede şehit oldular.

Edinilen bilgiye göre, iki gün önce Maçka Köprüyanı Mahallesi eski muhtarı Hasan Bülbül’ün evinden ailesi yaylada olduğu sırada evden yiyecek çalındığı ihbarı üzerine bölgeye giden ve terör şüphesi ile bölgede arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri, 16 yaşındaki evin oğlu Eren Bülbül’ü de yanlarına alarak mahalledeki evin olduğu yere gittiler. Bu sırada Bülbül'ün evin yerini göstermek için güvenlik güçleriyle beraber gittiği kaydedildi. Ancak güvenlik güçlerinin geldiğini gören terör örgütü mensupları ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında ağır yaralanan ve ambulansla KTÜ Farabi Hastanesi’ne kaldırılan Bülbül, burada yapılan tüm müdahaleler rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit haberini alan yakınları hastane acil servis önünde fenalık geçirdi.

TRABZON VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA:

 "Evden erzak çalma olayı ve bunun terörist unsurlarca yapılmış olabileceği ihtimaline binaen bahsi geçen ev civarında sürdürülen inceleme sırasında güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmakta iken terörist unsurlarca yapılan hain saldırı sonucu yaralanan bir sivil vatandaşımız ile aynı saldırıda yaralanan bir güvenlik personelimiz(Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş) KTÜ Farabi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen şahadet mertebesine erişmişlerdir. Şehitlerimize Allah’tan (c.c) rahmet, ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz''

haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 637 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss