Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Boğulan Gencin Cesedi Bulundu
31 Temmuz 2017, 16:36

Boğulan Gencin Cesedi Bulundu

Boğulan Onur Öztürk'ün (18) cenazesi toprağa verildi

Giresun Denize Giren İki Arkadaş Kayboldu

GİRESUN'un Tirebolu İlçesi'nde denize giren ancak akıntıya kapılan 18 yaşındaki Ümit Kılıç ile Onur Öztürk kayboldu.

Bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait helikopterin havadan, dalgıçların da denizden arama çalışmaları sürüyor.

İlçenin Yılgın Köyü'nde bulunan plaja giden Ümit Kılıç ile Onur Öztürk akşam saatlerinde serinlemek için denize girdi. Bir süre yüzen Kılıç ile Öztürk denizin dalgalı olması nedeniyle akıntıya kapılarak kayboldu. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine olay yerine Sahil Güvenlik, AKUT ve Giresun Belediyesi'ne bağlı dalgıçlar sevk edildi. Ekipler arama çalışmalarını denizden sürdürürken, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopter de çalışmalara havadan destek verdi. Denizin bulanık olması nedeniyle arama çalışmaları güçlükle yürütülürken olayı haber alan gençlerin aileleri de plaja gelerek gözyaşı döktü. Yaklaşık 3 saat süren çalışmalarda kaybolan gençlere ulaşılamazken ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Kayıp Gençler 2 Gündür Bulunamadı

Giresun'un Tirebolu ilçesinde önceki gün serinlemek için girdikleri denizde kaybolan iki genci arama çalışmaları devam ediyor.

Denizde kaybolan Ümit Kılıç (18) ile Onur Öztürk'ün (17) bulunması için dünden bu yana sahil güvenlik, AKUT, jandarma ve belediye dalgıç ekiplerinin havadan ve denizden arama kurtarma çalışmaları sürerken, uzmanlar açık denizde arama faaliyetlerinin zorluğuna vurgu yaptı.

"Kilometrelerce açığa sürüklenmiş olabilirler"

Gençlerin denizde kaybolduğu bölgede 8 kişilik ekiple arama ve tarama çalışmalarına katılan AKUT arama kurtarma uzmanları, Ümit Kılıç ile Onur Öztürk'ün kaybolduğu gün rüzgarın şiddetinin fazla olduğunu dikkat çekerek kısa sürede kilometrelerce açığa sürüklenmiş olabileceklerini ifade etti.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Dr. Cengiz Cindemir "Dalga ve akıntı nedeniyle kaybolan gençler açığa sürüklenmiş olma ihtimalleri çok yüksek. Belirli bir arama yöntemiyle dalgıçlarımız tüplü dalışla arama çalışmalarını bulanık denizde güçlükle sürdürmektedir. Sahil güvenlik ekipleri ise havadan ve botla açık denizde arama çalışmalarını yapmaktadır" dedi.

Öte yandan olay yerine gelerek arama tarama çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Harun Sarıfakıoğulları, gözyaşları içerisinde çocuklarından gelecek haberi bekleyen aileleri de teselli ederek bulunması için bütün imkanların kullanılması talimatını verdi. Arama çalışmalarına, sahil güvenlik botlarının yanı sıra balıkçı teknelerinin de katıldığı görüldü.

Denizde Kaybolan Gençlerden Birinin Cesedi Bulundu

Giresun'un Tirebolu ilçesinde dün denizde kaybolan 2 kişiden birinin cesedi bulundu.

İlçenin Yılgın plajında dün denize giren ve bir süre sonra kaybolan Ümit Kılıç ve Onur Öztürk'ün bulunması için AFAD, Sahil Güvelik, AKUT ve Giresun Belediyesi dalgıç ekiplerince sabah başlatılan arama çalışmaları akşam saatlerinde Onur Öztürk'e ait cesedin bulunmasıyla bugünlük son buldu. Bir balıkçı teknesinin de destek verdiği çalışmalar kapsamında denize atılan ağa, Onur Öztürk'ün cesedi takıldı.

Tekneye alınıp kıyıya çıkartılan ceset, Tirebolu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Dalgıç ekipleri Ümit Kılıç'ı arama çalışmalarının ertesi gün yeniden başlatılacağı belirtildi.

Denizde Kaybolan 2 Gencin Cesedi Balıkçılar Sayesinde Bulundu

GİRESUN'un Tirebolu İlçesi'nde girdikleri denizde akıntıya kapılarak kaybolan 18 yaşındaki Onur Öztürk ile Ümit Kılıç'ın cesetleri bölgede avlanan balıkçılar tarafından bulundu.

Cuma günü ilçenin Yılgın Köyü'nde denize giren Onur Öztürk ile Ümit Kılıç, bir süre sonra akıntıya kapılarak dalgalar arasında kayboldu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine AFAD, Sahil Güvenlik, AKUT ve Giresun Belediyesi dalgıç ekipleri sevk edilirken arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir helikopter de havadan destek verdi.

2 GENÇ BALIKÇILAR TARAFINDAN BULUNDU

Akşam saatlerine kadar arama çalışmalarından sonuç alınamadı ve çalışmalar cumartesi günü de devam etti. Bir balıkçı teknesinin de destek verdiği çalışmalar kapsamında akşam saatlerinde denize atılan ağa, bir ceset takıldı.

Tekneye alınıp kıyıya çıkartılan cesedin Onur Öztürk'e ait olduğu belirlendi. Arama çalışmalarına bugün de devam eden ekipler plaj çevresinde bir bulguya ulaşamazken Tirebolu Limanı açıklarında teklensiyle avlanan bir kişi denizde ceset olduğunu fark edince durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Daha sonra da teknesine bağladığı cesedi Tirebolu Limanı'na getirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekiplerce yapılan incelemelerde olay yerinin 5 mil uzağunda bulunan cesedin, denizde kaybolan Ümit Kılıç'a ait olduğu anlaşıldı. Kılıç'ın cesedi daha sonra Tirebolu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Giresun'da Denizde Boğulan Genç Toprağa Verildi

Giresun'un Tirebolu ilçesinde denizde boğulan Onur Öztürk'ün (18) cenazesi toprağa verildi.

Tirebolu Devlet Hastanesi morgundan alınan Öztürk'ün cenazesi, Yağlıdere ilçesine bağlı Üçtepe beldesine getirildi.

Buradaki Merkez Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazı sonrası Öztürk'ün cenazesi, Pelitçik Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze törenine Öztürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Yağlıdere Belediye Başkan Vekili İbrahim Aydın, Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk ve belde halkı katıldı.

Tirebolu ilçesinin Yılgın köyü sahil kesimde, 28 Temmuz'da birlikte denize giren Onur Öztürk ve Ümit Kılıç, dalgalara kapılarak kaybolmuştu. Öztürk'ün cesedi dün, Kılıç'ınki ise bugün bulunmuştu.

Yöresel Haberler

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 742 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss