Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bulancak DEKAP Toplantısı Yapıldı
11 Aralık 2010, 02:00

Bulancak DEKAP Toplantısı Yapıldı

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu HES'lere karşı mücadelesinde her geçen gün güçleniyor.

 

BULANCAK DEKAP TOPLANTISI YAPILDI

 

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu HES'lere karşı mücadelesinde her geçen gün güçleniyor. Yıllar önce Ali Dursun ve bir kaç aktivist ile başlayan HES mücadelesi bugün onlarca çevre gönüllüsü tarafından sürdürülmektedir.

 

  

Bulancak İlçemizde Pazarsuyu Deresine yapılması planlanan ve ihale edilen 7 tane HES projesinin doğal yaşama vereceği telafisi imkansız zararlar nedeniyle iptal edilmesi için Bulancak'lı HES karşıtları, Bulancak Karadeniz Tıp Merkezi toplantı salonunda bir araya gelerek bir yol haritası oluşturdular.

Toplantıya davet edilen Giresun DEKAP Yönetimi ve Giresun'lu çevre aktivistleriyle beraber katıldılar.

Toplantıya evsahipliğini ise, Bulancak'ta eczacılık yapan ve Bulancak ADD Şube Başkanlığını sürdüren Bozot Beldesinden Basri Gürsoy, Giresun DEKAP gönüllü avukatlarından İstanbul Barosu Avukatı Av.Alptekin Ocak, Bulancak HES mücadelesinin önderlerinden Cevat Ocak, Şıhmusa Köyünden Köksal Aktaş ve Musa Çırak, Bulancak ADD Başkan Yardımcısı, Bulancak Ziraat Odası Başkanı, Dereli Çalca Köyü Muhtarı  Naci Aslan ve Çalca Köyünden ve aynı zamanda Dereli DEKAP sorumlusu İsa Aydın ile Bulancak Sonsöz Gazetesi sahibi İnci Zere ve birçok çevre gönüllüsü vatandaş katıldılar.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Giresun DEKAP Dönem Sözcüsü Ali Dursun Giresun'da yürüttükleri HES karşıtı mücadeleleri anlattı ve bundan sonra neler yapılması gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Giresun derelerinde 94 HES projesi planlandığını ancak 42 HES projesinin inşaat aşamasında olduğunu dile getiren Dursun, Keşap Deresinde yapılması planlanan Büyükdere HES Projesinin Ordu İdari Mahkemesince yürütmesinin durdurulduğunu ve diğer projelerin süratle yargıya taşınması gerektiğini dile getirdi.

Ali Dursun'dan sonra söz alan Giresun DEKAP gönüllü avukatlarından av.Alptekin Ocak, yargı sürecinden örnekler verdiği konuşmasında, HES davaları için avukatlık ücreti almayacaklarını ve HES mücadelesine bütün hemşehrilerimizin katılmaları gereğini dile getirdi.

Daha sonra söz alan Bozat Beldesinden ve Bulancak ADD Şube Başkanı Basri Gürsoy ise kendi beldesinde yürütülecek yargı masraflarını şahsen karşılayacağını dile getirerek, elimizi çabuk tutmalıyız, dedi.

Katılımcıların aynı doğrultuda görüşlerini dile getirdikleri toplantı sonrası Giresun DEKAP avukatı av.Alptekin Ocak Bulancak Noterine giderek vekalet verecek olan şahısların aynı ücreti ödemeleri hususunda mutabakata vardılar.

GİRESUN DERELERİ ÖZGÜR AKACAK

DERE BOŞUNA AKMAZ

HESLERE HAYIR

 

ALİ DURSUN

Giresun Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü




  

   

 
 

 
 
     

  

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1481 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Özel Haber

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir Akp, her şeyi göze almış bir siyasal İslam örgütüdür..

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi Bahar Kalkanı Harekatı'nın başına Sinan Yayla getirildi.

İdlib’de 33 asker şehit oldu

İdlib’de 33 asker şehit oldu Tüm yurtta sosyal medya kapatıldı!

Giresun'da Kim Kazanacak?

Giresun'da Kim Kazanacak? Seçimler büyük süprizlere gebe görünüyor.

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss