Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKP'li Vekilden Çöp İtirafı
11 Temmuz 2017, 02:15

AKP'li Vekilden Çöp İtirafı

Vekil Öztürk, çöp tesisinin tamamlanmadan işletmeye açıldığını belirtti.

AKP'Lİ VEKİLDEN ÇARPICI ÇÖP İTİRAFI

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Çavuşlu beldesindeki katı atık tesisinin tamamlanmadan işletmeye açıldığını belirtti.

Görele’deki bir toplantıda yöneltilen, katı atık tesisleri ile ilgili şikâyetlerin devam ettiği yönündeki soruyu cevaplayan Öztürk, önemli açıklamalarda bulundu.

Öztürk, tesisin günümüz şartlarına uygun olmadığını ve eksikliklerinin giderilmesinin gerektiğini söyledi. 

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Çavuşlu beldesindeki katı atık tesisleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Çavuşlu’daki çöp sorunu sadece Görele ve Çavuşlu’nun değil tüm Giresun’un sorunudur. Bundan yaklaşık 3 ay önce, giden valimiz Hasan Bey, ben, Milletvekilimiz Sabri Bey ve Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli Bey birlikteydik. Valimiz bize çöp tesisiyle ilgili olarak mahkeme sürecinin bittiğini ve eksikliklerin de giderildiğini söyledi. Bunun üzerine Bakan Bey derhal çöplerin buraya getirilmesi talimatını verdi. Buraya çöpler dökülmeye başladıktan sonra bölgeden yoğun bir şekilde şikâyetler gelince bizzat kendim göreyim diye ben bu tesisleri görmeye gittim. Yanımda Görele Belediye Başkanımız da vardı. Çöp tesislerinin yetersiz ve eksik olduğunu gördüm. Tesiste 15 kişi civarında işçi çalışıyor. Getirilen çöplerin parasal değeri olanları el ile insan sağlığına, çevre sağlığına ve tıp kurallarına aykırı bir şekilde ayrıştırılıyor. Çöpten akan kirli sular ise burada bir havuzda biriktiriliyor. Bu kirli su vidanjörle çekilerek derin deşarj olan bir yerden denize bırakılıyor. Benim edindiğim bilgiye göre dere kenarına derin deşarj için boru döşenmiş ancak bu bitmediği için su vidanjörle tahliye ediliyor. Elbette suyun denize de kirli olarak bırakılmaması gerekiyor. Ancak arıtma tesisi çalışmıyor. Ben bu tesisi bu hâlde görünce hemen Vali’yi aradım. Tesisin insan ve çevre sağlığına uygun olmadığını anlattım. Özel İdare Sekreterini de aradım, bana arıtma tesislerinde makinelerin bir parçasının eksik olduğunu, sipariş verdiklerini ancak kendilerine henüz ulaşmadığını bildirdi. Ayrıştırma modern hâle getirileceği, suyun da arıtılarak deşarj yolu ile denize verileceğini belirtti. Ancak bu iş için 1 milyon lira paraya ihtiyaç olduğunu söyledi.  Bakanımızın da bulunduğu bir görüşme esnasında Valimize çöp tesisinin bitirilmeden hizmete açıldığını söyledim. O da mahcup bir şekilde boynunu büktü. Ben durumu Başbakan Yardımcımıza ileterek ‘Burada yatırım eksikliği var.’ dedim. Netice olarak bu ayın sonuna kadar bu çöp tesisi modern bir hâle getirilecektir. Şu anda kirli su vidanjörle çekilerek derin deşarj ile denize dökülüyor, bu çözüm değil geçici bir durumdur.” dedi. 

BELEDİYELER AİDATLARINI ÖDEMİYOR

Giresun’da kurulan Katı Atık Birliğine üye olan belediyelerin aidatlarını düzenli şekilde ödemediklerini ve birliğin paraya ihtiyacı olduğunu da belirten Öztürk, “Giresun’un çöp sorunu bir şekilde hâlledilmelidir. Sorunları biliyoruz. Bu tesis, Katı Atık Birliğine verilmiş. Katı Atık Birliği de özel idare ve belediyelerden oluşuyor. Gördüğümüz kadarıyla belediyeler taahhütlerini yerine getirmiyorlar, yani ödemeleri gereken parayı başta Giresun Belediyesi olmak üzere ödemiyorlar. Dolayısıyla tesisin işletilmesi için para yok. Bu olmaz. Bu tesisin buradan kaldırılması mümkün değil. Bu tesisi modern bir hâle getirmeye çalışıyoruz. Tesisin tamamlanmadan çöp dökülmeye açılması yanlış. Biz şu anda o yanlışı düzeltmeye çalışıyoruz. Temmuz ayının sonuna kadar da bu düzeltilmiş olacak.

Çavuşlu halkı bundan rahatsızlık duyuyorlar.  Haklılar. Amerika’da, Avrupa’da çöpler nasıl işlenilip yararlanılıyorsa, geri dönüşüm sağlanıyorsa biz de aynı teknolojiye sahibiz ve aynı şeyleri yapmalıyız. Bu arıtma tesisi tamamlanmamış, şimdi biz bunu tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Haber : Ahmet CEYLAN

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 656 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss