Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çöp Arıtma Tesisi 2011'de faaliyete geçecek
04 Aralık 2010, 00:08

Çöp Arıtma Tesisi 2011'de faaliyete geçecek

Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır: Çavuşlu'da kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi 2011 Haziran ayında faaliyete geçecek.

 

Çöp Arıtma Tesisi 2011'de faaliyete geçecek

   

Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesine kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin 2011 Haziran ayından itibaren faaliyete geçeceğini söyledi.

  

  

Ali Hıdır, Giresun Belediye Meclis üyelerine yönelik tesis hakkındaki son durumu içeren verdiği brifingde yaptığı konuşmada, Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin ÇED raporunun tamamlanarak Çevre ve Orman Bakanlığı'nın onayına sunulduğunu belirtti. Gerekli onayın alınmasının ardından gelecek ay proje ihalesinin yapımının söz konusu olacağını aktaran Hıdır, ihalenin ardından da hızla tesisin yapımına başlanılacağını dile getirdi.

   

   

Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesine kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin 2011 Haziran ayından itibaren faaliyete geçeceğini vurgulayan Hıdır, "Çavuşlu beldesinde bulunan taş ocağının bulunduğu 20 hektarlık alan üzerine tesis inşa edilecek. Giresun'da sahil ve bazı iç kesimdeki ilçeler ile beldelerin yararlanacağı tesis, Giresun'un 16 yıllık katı atık sorununa çözüm üretecek düzeyde olacak. Şu an alanın ÇED raporu bakanlığın onayına sunuldu. Gereken onayın alınmasının ardından 2011 Ocak ayında proje ihalesi yapılıp, çalışmalara start verilecek. 2011 Haziran'ın da herhangi bir aksilik olmazsa tesiste katı atık depolanmaya başlanılacak. Biz projemize güveniyoruz. Türkiye'de uygulanan örnek projelerden birisi! Uygulanacak teknolojilerle de çevreye hiçbir olumsuz etkisi olmayacak." dedi.

  

  

Hıdır, Giresun ve Tirebolu ilçelerinde katı atık aktarma istasyonları oluşturacaklarını belirterek, "Piraziz, Bulancak, Giresun ve Dereli ilçeleri ile buralara bağlı beldelerin katı atıkları Giresun'da, Keşap, Espiye, Yağlıdere, Tirebolu ve Güce ilçelerinin katı atıkları da Tirebolu ilçelerinde toplanacak. Daha sonra buralarda katı atıkların suları sızdırılıp, TIR'lar ile Çavuşlu'daki tesise taşınacak. Böylelikle katı atık sularının taşınması sırasında çevreye zarar verme olasılığı azaltılmış olacak." diye konuştu.

Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağını söyleyen Hıdır, belirlenen alanın yapısı bakımından tesis maliyetinin düşük olacağını sözlerine ekledi.

   

   

AKSU: GİRESUN 50 YIL ÇÖP SORUNU YAŞAMAYACAK

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da, ''2011 yılının ilk yarısında hayata geçecek projeyle Giresun 50 yıl çöp sorunundan kurtulacak'' dedi.

Aksu, Belediye Meclisi Aralık ayı birinci toplantısında yaptığı açıklamada, Görele ilçesi bağlı Çavuşlu beldesine kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi projesinin ihale aşamasına geldiğini belirtti.

Yaklaşık 40 belediyenin katı atık sorununa çözüm olacak projenin Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortak yürütüldüğünü vurgulayan Aksu, ''Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alındı. İhale aşamasına gelindi. Bizim için lokomotif olan bu proje Giresun için son derece önemlidir. 2011 yılının ilk yarısında hayata geçecek projeyle Giresun 50 yıl çöp sorunundan kurtulacak. Aksu mevkisindeki mevcut çöp alanını da kaldırarak kentimizin daha güzel bir görüntüye kavuşmasını sağlayacağız'' dedi.

 

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1845 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Özel Haber

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir Akp, her şeyi göze almış bir siyasal İslam örgütüdür..

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi Bahar Kalkanı Harekatı'nın başına Sinan Yayla getirildi.

İdlib’de 33 asker şehit oldu

İdlib’de 33 asker şehit oldu Tüm yurtta sosyal medya kapatıldı!

Giresun'da Kim Kazanacak?

Giresun'da Kim Kazanacak? Seçimler büyük süprizlere gebe görünüyor.

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss