Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çavuşlu Çöplük Oluyor!
01 Aralık 2010, 23:51

Çavuşlu Çöplük Oluyor!

Gelişme adına hiçbir yatırımı olmayan iktidar, şimdi de Görele'yi çöplük yapmaya kararlı görünüyor.

 

İşlemler Tamgaz, Çavuşlu Çöplük Oluyor.

 

Yıllarca geri bırakılan, gelişme adına hiçbir yatırımı olmayan iktidar, şimdi de Görele'yi çöplük yapmaya kararlı görünüyor.

 

Giresun bölgesinin katı atık çöplerini Çavuşlu'da toplamak isteyen Hükümet, gelen tepkiler üzerine bu kararını askıya almıştı. Yöre halkından gizlice yürütülen plan çevresinde, Çavuşlu'ya katı atık çöp tesisi yapılacağı kararı Giresun Valiliği'ne ulaştı.

Üzerinde bir çok spekülasyon olan ve özellikle Çavuşlu halkının yoğun tepkisiyle karşılaşılan Katı Çöp Tesisi hakkında,  Hükümetin aldığı menfi karar basına sızdı.

 

 

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın olumlu yönde belirttiği kararın  Giresun Milletvekilleri tarafından Görele ve Çavuşlu halkına duyurulmaması, kararın vahameti ve gizliliği yönünde yorumlandı.

  

  

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Giresun Valiliği’ne gönderilen yazıda, “ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi (1) fıkrasında; “Komisyonun nihai ettiği Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde ve Bakanlıkta on (10) iş günü görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınarak üç (3) iş gününde komisyon üyesi kadar çoğaltılması istenir. Çoğaltılan nihai ÇED Raporu beş (5) iş günü içerisinde Bakanlığa sunulur” denilmekte iken, verilen sürelerin aşılmış olması dikkat çekiyor. Zira, kararın imzalandığı tarih, 08.11.2010 olarak görülüyor.

  

 

İşte, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın gönderdiği o gizli yazı:

 

T.C.GİRESUN VALİLİĞİ

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü

 

DUYURU

 

Katı Atık Bertaraf Tesisi Nihai Kabul

İlimiz Görele İlçesi, Çavuşlu Taş Ocağı Mevkiinde Giresun İli Katı-Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği tarafından kurulması planlanan “Katı Atık Bertaraf Tesisi” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından ÇED Yönetmeliği’nin 12. maddesi gereğince inceleme ve değerlendirme sonucu nihai kabul edilmiştir.

ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi (1) fıkrasında; “Komisyonun nihai ettiği Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde ve Bakanlıkta on (10) iş günü görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınarak üç (3) iş gününde komisyon üyesi kadar çoğaltılması istenir. Çoğaltılan nihai ÇED Raporu beş (5) iş günü içerisinde Bakanlığa sunulur” ifadesi yer almaktadır.

Yönetmeliğin yukarıda belirtilen 14. maddesi doğrultusunda ÇED Raporu 10 (on) işgünü boyunca halkın görüşüne açılmıştır.

ÇED Raporu ile ilgili görüş ve önerilerin süresi içinde Valiliğimize (İl Çevre ve Orman Müdürlüğü) gönderilmesi gerekmektedir.

Halkımıza ilanen duyurulur.

Ayrıca Çevre ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesinde; http://www2.cedgm.gov.tr/dosya/cedsonuckarar/cedsonuc.htm adresinde bulunan ÇED KARARI raporunda - 2024 dosya numarasıyla Giresun Görele ilçesinde yapılacak "KATI ATIK BERTARAF TESİSİ" nin KATI-SIVI ATIK VE İÇME SULARI BİRLİĞİ 'ne ATIK KİMYA türü olarak MİMKO MÜH.A.Ş. firması tarafından  yapılması 08.11.2010 tarihinde onaylandı.

 

Karar olumlu yönde gerçekleşti.   

Yazıda, “Halkımıza ilanen duyurulur” denilmekte ancak bu güne kadar böyle bir açıklamanın Görele, Çavuşlu ve Bölgemizde yapılmaması kafalarda soru işareti bırakıyor.

Şimdi gözler AKP Giresun Milletvekillerinin üzerine çevrildi. AKP Milletvekillerinin Görele halkına ve sivil toplum örgütlerine ne cevap verecekleri merakla bekleniyor.

  

  

 

EDİTÖR-FOTOĞRAF: ALİ KAYA

KAYNAK: (www.goreleses.com)

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1760 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Özel Haber

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir Akp, her şeyi göze almış bir siyasal İslam örgütüdür..

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi Bahar Kalkanı Harekatı'nın başına Sinan Yayla getirildi.

İdlib’de 33 asker şehit oldu

İdlib’de 33 asker şehit oldu Tüm yurtta sosyal medya kapatıldı!

Giresun'da Kim Kazanacak?

Giresun'da Kim Kazanacak? Seçimler büyük süprizlere gebe görünüyor.

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss