Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Atatürk Anıtı Monte Edildi
29 Eylül 2016, 03:52

Atatürk Anıtı Monte Edildi

Atatürk anıtı ve Topal Osman ve silah arkadaşlarının rölyef kabartması yerlerine monte edildi.

ATATÜRK ANITI YERİNE MONTE EDİLDİ

Görele’de yapımına başlanan “Meydan Projesi” için özel hazırlanan Atatürk anıtı ve milli mücadele yıllarında göstermiş olduğu üstün mücadelenin başkahramanlarından Topal Osman ve silah arkadaşlarının rölyef kabartması yerlerine monte edildi.

Proje çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği ”Meydan Projesi”nin en önemli parçası olan ve kıymetli işadamlarımızdan hemşerilerimiz Hakan Yılmaz ve Orhan Yılmaz tarafından Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümünün Eğitim Görevlisi heykeltıraş Necmettin Yağçı ve Azimet Karaman’a yaptırılan Atatürk anıtı ve milli mücadele yıllarında göstermiş olduğu üstün mücadelenin başkahramanlarından Topal Osman ve silah arkadaşlarının rölyef kabartması yerlerine monte edildi.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, çalışmaları yerinde inceleyerek, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümünün Eğitim Görevlisi heykeltıraş Necmettin Yağçı ve Azimet Karaman’dan Atatürk anıtı, Topal Osman ve silah arkadaşlarının rölyef kabartması hakkında bilgi aldı.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Atatürk anıtı, Topal Osman ve silah arkadaşlarının rölyef kabartması için belediyeye büyük destek sağlayan işadamları hemşerilerimiz Hakan Yılmaz ve Orhan Yılmaz’a teşekkür etti.

Atatürk anıtı, Topal Osman ve silah arkadaşlarının rölyef kabartmasının Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümünün Eğitim Görevlisi heykeltıraş Necmettin Yağçı ve Azimet Karaman tarafından 4 ay içerisinde tasarımının ve üretiminin yapıldığını belirten Başkan Erener, şunları kaydetti:

“Hayata geçireceğimiz “Meydan Projesi”nin önemli bir parçası olan Atatürk anıtı, Topal Osman ve silah arkadaşlarının rölyef kabartmasını yerlerine monte ettik. Atatürk anıtımız dış mekana göre uzun süreli özelliğini koruyan fiberglass malzemeden yapılmıştır. Tasarım ve üretim aşaması 4 ay sürmüştür. Atatürk anıtımızın hemen yanına başkahramanlarımızdan Topal Osman ve silah arkadaşlarının rölyef olarak kabartması koyulmuştur. Ayrıca anıtımızda Cumhuriyetin kuruluşundan önce Kuva-yi Milliye mücadelesi kapsamındaki Milli mücadele destanını anlatan betimlemelere de yer verilmiştir. Milli kahramanımız Topal Osman ay yıldız içinde yapılmıştır. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum”

Görele Belediye

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 387 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss