Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eynesil'e Üst Düzey Ziyaret
22 Eylül 2016, 21:11

Eynesil'e Üst Düzey Ziyaret

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanından Selden Etkilenen Eynesil'de İnceleme

Eynesil’e Üst Düzey Ziyaret

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanından Selden Etkilenen Eynesil’de İnceleme

Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Sayın Valimiz Hasan Karahan’la birlikte selden etkilenen Eynesil ilçemizde incelemelerde bulundu.

Bugün hava yolu ile Ankara’dan Trabzon’a gelen ve Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde selden etkilenen bölgelerde yaptıkları incelemelerinin ardından Eynesil ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Canikli ve İçişleri Bakanı Soylu, selden etkilenen ilçedeki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Aşırı yağışlar sonucu 21 Eylül Çarşamba günü öğleden sonra Eynesil ilçemizde meydana gelen can kaybının yaşanmadığı ancak büyük maddi hasarın meydana geldiği selden sonra, ilçede yürütülen hasar tespit ve temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Başbakan Yardımcısı Canikli ve İçişleri Bakanı Soylu, Vali Hasan Karahan ile Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’ndan meydana gelen olayla ilgili bilgi aldıktan sonra vatandaşlarla ve esnafla da görüşerek talep ve şikayetlerini dinledi.

Eynesil ilçesinde 3 mahalleyi birbirine bağlayan Topaldere mevkiinde yıkılan köprü enkazında incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Canikli “Giresun Eynesil ve Trabzon Beşikdüzü'nde selden etkilenen vatandaşlarımızın zararları karşılanacak, mağduriyetler giderilecek. Bu 60 yıllık bir problem. Diğerlerini çözdüğümüz gibi bunu da çözeceğiz. Hamdolsun can kaybımız yok. Geçmiş yıllarda böyle bir sel olduğunda tahribat olurdu. Son yıllarda bütün derelerimiz ıslah edildi. Eğer ıslah edilmemiş olsaydı, bir facia yaşanırdı. Selden zarar gören vatandaşımızın ve esnaflarımızın zararlarını karşılayacağız. Köprüleri de en kısa zamanda yapacağız. Ancak yaya geçişini sağlamak için geçici bir çözüm bulmaya çalışacağız” derken, Bakan Soylu’da selden etkilenen vatandaşlarımızın zararlarının karşılanacağı ve mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Canikli ve İçişleri Bakanı Soylu’nun afet bölgelerindeki incelemeleri sırasında; Vali Hasan Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk ile diğer yetkililerde hazır bulundu.

Canikli ve Soylu, Beşikdüzü ve Eynesil’deki incelemelerinin ardından Ordu-Giresun Havalimanından Giresun, Ordu ve Trabzon Valileri tarafından Ankara’ya uğurlandı.

Giresun Valiliği

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 500 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss