Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yılmaz: 'Ordulular TEDES'ten memnun'
01 Eylül 2016, 01:21

Yılmaz: 'Ordulular TEDES'ten memnun'

Yılmaz, yapılan eleştirilerin doğruyu yansıtmadığını belirterek, "Ordulular TEDES'ten memnun" dedi.

Başkan Enver Yılmaz: 'Ordulular TEDES'ten memnun'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yapılan eleştirilerin doğruyu yansıtmadığını belirterek, "Ordulular TEDES'ten memnun" dedi.

8 Kasım 2015 tarihinde başlayan alt yapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan TEDES uygulaması ile Karadeniz Sahil Yolu Ordu şehir içi geçişinde 19 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Bu kapsamda da yaşanan ihlaller sürücülere ceza olarak yansıtılıyor. TEDES kapsamında hız sınırı şehir içinde 78’e km, şehir dışında 110 km, tünellerde ise 80 kilometre olarak uygulanıyor. Sürücüler bu durumda memnun değil. Ağır cezalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten sürücüler her fırsatta mağdur olduklarını belirtiyorlar.

Konuyla ilgili olarak konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ordu, TEDES’in uygulanması açısından İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından model il olmuştur. TEDES’te sadece kırmızı ışık ve hız ihlaline ceza yazılıyor ve bu dünyanın her yerinde böyle. Önceleri 50 hız sınırına ceza yazılıyordu, ancak bunu 78’e çıkardık. Soruyorum şimdi size, bir kişinin canı mı, yoksa falancı vatandaşın kırmızı ışıkta 150 ile geçtiği fantezisi mi? Yapılan iş doğru bir iştie ve şehirde zaten bu doğruluğu kabul etmiştir. Ordulular TEDES'ten memnun. İstatistik rakamlara bakıldığında 8 ay içinde Türkiye’de en az trafik kazasının olduğu ilin Ordu olduğunu göreceksiniz. Yapılan ankette bayanlarda yüzde 100 erkek sürücülerde yüzde 73 memnuniyet var ve bunda bayan sürücülerin memnun olmasının ana sebebi klakson yok, makas atma yok, taciz atma yok. Ordu'da huzur var” dedi.

samsunhaber

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 470 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yöreden

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!”

Adıgüzel: “Fındıkta Ferrero Paralel Yapı!” Adıgüzel, "Fındıkta Ferrero devlete paralel bir yapı gibi davranmaya başladı"

Hemşire, hastanede ölü bulundu

Hemşire, hastanede ölü bulundu Hemşire, görev yaptığı hastanede ölü bulundu

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı

Dereli’de 9 saldırgan tutuklandı olayla ilgili 9 şüpheli tutuklandı.

Espiye'de uyuşturucu operasyonu

Espiye'de uyuşturucu operasyonu Uyuşturucu tacirleri 2 kişi tutuklandı

Giresun’da feci ölüm

Giresun’da feci ölüm Testereyle boynundan yaralanan genç hayatı kaybetti.

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss