Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çanakçı'lı Gazeteci Gözaltına Alındı
27 Temmuz 2016, 02:03

Çanakçı'lı Gazeteci Gözaltına Alındı

Cihan Haber Ajansı muhabiri Çanakçı'lı Hüseyin Aydın gözaltına alındı

ÇANAKÇI'LI GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Cemaatin yayın organı Cihan Haber Ajansı muhabiri Çanakçı'lı Hüseyin Aydın gözaltına alındı

Çanakçı'lı Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın'ın gözaltına alındığı belirtiliyor.

Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın'ın,geldiği memleketi Çanakçı'da gözaltına alındığı belirtiliyor.

Cihan Haber Ajansı:

Doğru ve hızlı haberin adresi

Dünyada haber niteliği taşıyan olay ve gelişmelerin en yoğun yaşandığı bir bölgenin ortasındayız. Doğru haberi, en hızlı şekilde almak bugün her zamankinden daha önemli. Geç gelen bir haberin değeri olmadığı gibi, yanlış bir haber de hem telafisi mümkün olmayan mağduriyetlerin yaşanmasına hem de tesisi yıllar alan profesyonel itibarın zedelenmesine yol açabilir.

Sağlıklı bilgiye en kısa sürede ulaşmak için çözüm, güvenilir ve etkin bir haber kaynağını tercih etmektir. 1992'de kurulduğu günden bu yana Cihan Haber Ajansı (Cihan), hız ve güven ile kaliteli habercilik anlayışını birleştirerek, doğru bilgiyi abonelerine hızlı bir şekilde ulaştırmak için gayret ediyor.

Türkiye ve dünyadaki yaygınlığı, tecrübesi ve hizmet kalitesi, Cihan'dan alınan haberleri farklı kılıyor. Cihan'la çalışan onlarca ulusal televizyon, gazete, yerel kanal ile CNN, BBC, El Cezire gibi uluslar arası televizyon kanalları ve AP, Ria Novasti, Şinhua, Reuters gibi ajanslar, bu güvenin en önemli göstergesi. Hiçbir zaman mevcutla yetinmeyi düşünmeyen Cihan, sürekli yenilenme ilkesi çerçevesinde kendini geliştirmeye büyük önem veriyor.

Vizyonu: Türkiye'nin her noktasında ve dünyanın önemli merkezlerindeki gelişmelerin nabzını tutarak, ülkemiz, bölgemiz ve dünya için en güvenilir haber kaynağı olmak.

Misyonu: İlkeli, kaliteli ve hızlı yayıncılık anlayışıyla ulusal ve uluslar arası medyanın en çok tercih ettiği haber ajansı olmak. Ülkemizin ve bölgemizin dünya haber ağı içinde daha doğru ve daha güçlü biçimde yer almasına katkıda bulunmak. Yurt dışı ve yurt içi büroları ve çok dilli yayıncılık anlayışıyla ülkeler, kültürler, kıtalar ve medeniyetler arası haber köprüleri kurmak. Bunun için ulusal ve uluslar arası ölçekte medya kurumlarıyla ilişkileri güçlendirmek. Sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek ve bunlara en hızlı şekilde adapte olmak.

Haber Servisleri: Cihan Haber Ajansı, uydu ve internet üzerinden yazılı, fotoğraflı ve görüntülü haber servisi yapıyor. Politika, ekonomi, dış haberler, kültür-sanat, spor ve magazin alanlarında haber üreten Cihan, günlük ortalama 450 yazılı haber, 800 fotoğraf, 250 fotoğraflı haber ve 85 görüntülü haber servis ediyor. Ajans, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Rusça ve Arapça olarak da müşterilerine hizmet sunuyor. İnternet siteleri için kurgulu haber, prodüksiyon hizmetleri, yerel kanallar için haber programları ve canlı yayın faaliyetleri de Cihan'ın hizmetleri arasında önemli yer tutuyor. Türkiye'nin her noktasındaki muhabirleriyle ulusal gündemin nabzını tutan Cihan, Dış Haberler Servisi bünyesindeki Avrasya, Avrupa, Amerika, Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu masalarına çalışan 35 ülkedeki muhabirleriyle bu bölgelerdeki gelişmeleri görüntülü, yazılı ve fotoğraflı olarak takip ediyor. Özellikle Moskova, Pekin, Atina, Kahire, Erbil, Taşkent, Astana, Bakü, Aşkabat, Kiev, Bişkek, Berlin, Atina, Washington, Şam, Riyad, Londra, Lefkoşa ve Yeni Delhi gibi merkezlerdeki muhabirlerin haber ve analizleri abonelerce büyük rağbet görüyor. Tecrübeli muhabir kadrosu ve yenilenen teknik altyapısı ile Cihan Haber Ajansı'nın haber ve görüntüleri uplink, datalink ve FTP aracılığı ile Cihan merkezine ulaştıktan sonra uydu veya internet yoluyla servis ediliyor.

Canlı yayın hizmetleri: Cihan, bünyesindeki canlı yayın araçlarıyla (SNG) hem televizyon müşterilerine verdiği hizmet hem de gerçekleştirdiği canlı yayınlarla başarısını ispatlamıştır. Dokuz canlı yayın aracı ile ajans, dünyanın her yerinden canlı yayın gerçekleştirme imkanına sahip. Gelişen olaylar ve gelen talepler doğrultusunda canlı yayın araçlarını ve teknik donanımlarını konumlandıran Cihan, Türk ve dünya televizyonlarına canlı yayın, editing, kamera ve crew hizmetleri veriyor. Araçlar, müşterilerin istekleri doğrultusunda full yedekli ve full donanımlı olarak hizmete sunulabiliyor. Bu çerçevede ajans, onlarca ülkeden yaklaşık 200 yabancı televizyon kanalına canlı yayın, haber ve teknik imkan sağlıyor. Cihan'ın canlı yayın hizmetlerinden yararlanan kanallardan bazıları şöyle: CNN, BBC, ABC, Globecast, Abu Dhabi TV, ARD, TF1, RAI, TVE, Antenna 3, Nos TV, IRIB, Lider TV, NHK, Sawatel, TVR, SVT, LBC Sat, C1R, Sky TG 24, Pro TV, El Alam, Antenna 1, Mediasat.

Web video: Cihan, internet mecrası için kurgulanmış ve seslendirilmiş video haberler de hazırlıyor. Saldırı, kaza, deprem, patlama gibi sıcak gelişmeler, beklemeden kurgulanarak abonelere ulaştırılıyor. Flaş haberler 'son dakika' olarak yazılı haber müşterilerine gönderildiği gibi, flaş görüntüler de son dakika olarak televizyon ve internet abonelerine anında ulaştırılıyor. Günde ortalama 30 civarında kurgulu haber servis ediliyor.

Yapım ve prodüksiyon: Ürettiği kurum dergileri ve bültenler ile yepyeni bir vizyon çizen Cihan Yapım, dünya çapında ödül kazanan görsel yönetmen ve grafikerlerin tasarımı ile dergi ve bültenler hazırlıyor. Ürün ve kurum tanıtımları için CD ve KiOSK'lar tasarlıyor, büyük çaptaki projelerin her tür altyapı imkanlarını karşılayarak yayın organizasyonları yapıyor. Çeşitli kurumlar için prestij eserler de hazırlayan Cihan Yapım, 'Yabancı Gazeteciler Gözüyle İstanbul' , 'Ben İstanbul'um' , 'Konsoloslukların Penceresinden İstanbul', 'Gökyüzünden İstanbul İbadethaneleri' gibi kitaplara imza attı.

Abonelerimiz ve iş ortaklarımız 

Aboneler ve Müşteriler

Türkiye'de ve dünyada birçok medya kuruluşluna haber servisi yapan Cihan, çok sayıda ulusal, uluslararası ve yerel gazete, televizyon, internet haber sitesi ve radyo abonesine sahip. Cihan ayrıca yabancı elçilikler, ekonomi örgütleri, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel şirketlere de haber akışı sağlıyor. Ajans, uluslararası medya kuruluşlarına hemen her gün haber, kamera, montaj ve canlı yayın hizmeti veriyor.

Türkiye'de A grubu olarak nitelendirilen kanalların birçoğu Cihan abonesi. FOX TV, KANAL D, SHOW, STAR, STV, KANALTÜRK, KANAL 7 gibi popüler televizyon kanallarının yanı sıra CNN TÜRK, NTV, HABERTÜRK, SAMANYOLU HABER, BUGÜN TV, ÜLKE TV gibi haber kanalları da aboneler arasında yer alıyor. Ayrıca ekonomi dünyasının nabzını tutan CNBC-E ve BLOOMBERGHT kanalları ile Türkiye'nin spor kanalları LİG TV ve NTVSPOR da Cihan ile çalışıyor.

Zaman, Hürriyet, HaberTürk, Milliyet, Taraf, Milli Gazete, Yeni Asya, Yeniçağ, Bugün, Yurt, Birgün, Meydan, Millet, Today's Zaman, Hürriyet Daily News, Ortadoğu ve Evrensel gibi değişik siyasi çizgilere sahip gazeteler de Cihan'ın yazılı ve fotoğraflı haberlerine abone. Aksiyon, Turkish Review, Püff mizah gibi haber ve mizah dergilerinin de Cihan ile haber ve fotoğraf anlaşması bulunuyor.

Cihan, yükselmekte olan internet mecrasında da etkin. hurriyet.com.tr, milliyet.com.tr, haberturk.com, zaman.com.tr, cumhuriyet.com.tr, haberler.com, internethaber.com, ensonhaber.com, haber7.com, samanyoluhaber.com, aktifhaber.com gibi önemli internet haber portalları aboneler arasında yer alıyor.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya, Japonya, Çin, İspanya, Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, Arnavutluk, Katar, Suudi Arabistan ve KKTC gibi ülkelerde TV aboneleri bulunan Cihan, talepler doğrultusunda partilerin miting ve kongreleri, sivil toplum kuruluşlarının toplantıları, önemli ameliyatlar, maç yayınları ve özel şirketlerin gerçekleştirdiği programların uydu üzerinden canlı yayınla aktarılması gibi özel işler de yapıyor.

İlkler ve Kısa Tarihçe 

Resmi kuruluşu 1 Nisan 1992 tarihinde gerçekleşen Cihan Haber Ajansı, Ocak 1994'ten itibaren habercilik faaliyetine başladı. 1996 yılında yazılı haber ve fotoğraf servisine, görüntülü haber servisini ekledi. 4 Mart 2000'de ilk defa uyduya çıkarak, uydu üzerinden haber servisine başladı.

2000 yılını 2001'e bağlayan yılbaşı gecesinde ulusal televizyonlara yayın yaparak ilk canlı yayınını gerçekleştirdi.

İlk yurtdışı operasyonunu, 2002 Nisan ayında hayata geçirdi.

002 Mayıs- Haziran aylarında yapılan Dünya Kupası'nda canlı yayın araçlarıyla başta Türkiye olmak üzere, dünyanın birçok televizyonlarına canlı yayın ve teknik hizmetler verdi. Dünya Kupası'nda Türkiye'den tek hizmet veren ajans Cihan oldu.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Türkiye Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını en hızlı ve doğru veren haber ajansı Cihan oldu. Seçim yasağının kalktığı 19.30'da sonuçların yüzde 42'sini abonelerine duyurdu. Seçim yasağı kalktığında diğer ajans, açılan sandık sayısını 20 bin 155 (yüzde 11) olarak bildirirken, Cihan 68 bin 800 sandık (yüzde 42) sonucunu abonelerine ulaştırmayı başardı.

2003 yılı ekim ayından itibaren internet üzerinden İngilizce ve Arapça haber servisine başladı.

2003'ün Aralık ayında, her ilden 1 yerel televizyonun abone yapılması kaydıyla, her gün 2 saatlik "Anadolu'da Sabah" programını canlı olarak yayınlamaya başladı. Program, Cihan'ın daha sonra hazırlayıp yerel medyaya sunacağı hizmetler için öncü rolü üstlendi.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan mahalli; seçimlerde Cihan, yayın yasağının kalktığı saat 20.00 itibariyle sonuçların yüzde 27'si, gece 24.00 itibariyle de Türkiye genelinde sonuçların yüzde 95'ini aşkın kısmını abonelerine ulaştırdı. 2004 yılının Eylül ayında Kerkük'te, Kasım ayında ise Kabil'de ofis açtı.

Aralık 2004'te Cihan Haber Ajansı, CihanMobil ile Türkiye'de ilk defa JAVA teknolojisini kullanarak cep telefonu kullanıcılarına haber servisine başladı.

"Anadolu'da Sabah" adıyla yayınlanan prodüksiyonun yerel kanallarda ilgi görmesi üzerine, 8 Mart 2005'te "Anadolu'da Spor" programı, ardından 19 Eylül 2005 tarihinde "Akşam Ajansı" adıyla hazırlanan ana haber bülteni yerel TV'lerin hizmetine sunuldu.

2005 yılı Ramazan'ında ilk defa "Uzaklarda Ramazan" başlığı altında Müslüman ülkelerdeki ramazanı anlatan kurgulu haber çalışmaları yapıldı. Bu dosya çalışması da Cihan'ın geleneksel hale getirdiği farklı bir habercilik hizmetinin başlangıcı oldu.

2007 Nisan ayından itibaren cihanvideo.net sitesi, bir satış aracı olarak hizmete girdi. Sitede, Cihan'a ait görüntülü haberler İngilizce'ye çevrilerek dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ve internet kullanıcılarına servis ediliyor.

Cihan Haber Ajansı, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan Türkiye Milletvekili Genel Seçimleri'nde, Türkiye genelinde sonuçları ilk olarak açıkladı. Cihan, seçim yasağının kalktığı 19.00'da Türkiye genelinin üçte birine ait sonuçları abonelerine iletti. Böylece Cihan, Türk seçim tarihinde bir rekora imza atmış oldu. Farklı ülkelerdeki muhabirlerimizden gelen haberlerin bir havuzda toplanarak uydu üzerinden ulusal ve uluslar arası yayıncı kuruluşlara servis edilmesini sağlayan Avrasya feed, Ocak 2009 itibariyle yayına başladı. 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde saat 23.30'da İl Genel Meclisi oy dağılımının yüzde 64'ünü; ilçe belediye başkanlığı sayımının ise yüzde 73'ünü ilan etti. Haberde olduğu gibi seçimlerin de aranan adresi Cihan oldu.

Kurulduğu günden beri bulunduğu Kalender Sokak'tan, Feza Gazetecilik AŞ'ye bağlı kuruluşların hep birlikte konuşlandığı yeni yerine 16 Ocak 2010 tarihinde taşındı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla Cihan Haber Ajansı'nın 18. kuruluş yıl dönümü ve yeni binasının açılış töreni 7 Mayıs 2010tarihinde gerçekleştirildi.

Cihan, ülkemiz için önemli bir eşik olan ve 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumun sonuçlarını da hızlı ve doğru bir şekilde kamuoyuna duyurarak yeni bir rekora imza attı. Saat 19.50 itibarıyla sonuçların yüzde 98'i Cihan tarafından abonelerine servis edildi.

Cihan.com.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 720 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss