Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AÇLIK SINIRI 862 TL
25 Kasım 2010, 13:03

AÇLIK SINIRI 862 TL

Türk-İş, Kasım ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 862, yoksulluk sınırını ise 2807 TL olarak hesapladı.

 

 

AÇLIK SINIRI 862 TL

 

ANKARA -AA- Türk-İş, Kasım ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 862 TL, yoksulluk sınırını ise 2.807 TL olarak hesapladı.

 

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, çalışanların aileleri ile birlikte ''insana yakışır'' geçim koşullarına sahip olmasının temel hak ve özgürlükler arasında yer aldığı, sosyal politika aracı olarak bu amacın gerçekleştirilmesinde asgari ücret uygulamasının büyük öneminin ve etkisinin bulunduğu  belirtildi.

Asgari ücret tespit komisyonunun yapacağı çalışmalar sonucunda belirlenecek asgari ücret tutarının, yaşamını bu ücretle sürdüren milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendirdiğine dikkat çekilen açıklamada, ''Son günlerde sıklıkla tartışılan 'beyaz Türk' ve 'siyah Türk' tanımından daha da öncelikli olan 'yoksul Türk' ve içinde bulunduğu ağır geçim koşullarıdır'' ifadesi kullanıldı.

Konfederasyonun Kasım ayı için yaptığı ''açlık-yoksulluk sınırı'' hesabına yer verilen açıklamaya göre, dört kişilik bir ailenin, sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken ve açlık sınırı olarak adlandırılan harcama tutarı yaklaşık 862 TL olarak hesaplandı.

''İnsan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi'' için gerekli olan ve yoksulluk sınırı olarak adlandırılan tutar ise 2.807 TL olarak tespit edildi.

Ailenin sadece mutfak harcaması için yapması gereken tutarın geçen yıla göre 84 lira artış gösterdiği belirtilen açıklamada, toplam harcama tutarının ise son bir yılda 275 lira arttığı kaydedildi.

Yürürlükte olan net aylık asgari ücretin 599,12 lira olduğu, bunun günlük sadece 19,97 liraya denk geldiği ifade edilen açıklamada, bir günlük çalışmanın karşılığıyla elde edilen asgari ücretle ancak bir kilogram kıyma alınabildiğine dikkat çekildi.

Dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir geçim düzeyi sağlayabilmesi için yapması gereken günlük harcama miktarının 94 lira olduğu belirtilen açıklamada, ''Ekonomide yaşanan kriz ve yaygınlaşan işsizlikle birlikte dar ve sabit gelirli yoksul bireylerin geçim koşulları daha da ağırlaşmıştır'' ifadesi kullanıldı.

Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarının bir önceki aya göre 0,20 oranında arttığı bildirilen açıklamada, yıllık ortalama artışın yüzde 11,84'ü bulduğu ifade edildi. 

Açıklamada, dar gelirli ailelerin elde ettiği gelirin, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli harcamaları bile karşılayabilecek düzeyde olmadığı vurgulandı.

 

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1018 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Özel Haber

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir

Akp, Cumhuriyet Düşmanı Bir Partidir Akp, her şeyi göze almış bir siyasal İslam örgütüdür..

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi

Sinan Yayla'ya İdlib Görevi Bahar Kalkanı Harekatı'nın başına Sinan Yayla getirildi.

İdlib’de 33 asker şehit oldu

İdlib’de 33 asker şehit oldu Tüm yurtta sosyal medya kapatıldı!

Giresun'da Kim Kazanacak?

Giresun'da Kim Kazanacak? Seçimler büyük süprizlere gebe görünüyor.

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor HES Davaları İçin Gönüllü Avukatlar Aranıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss