Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çanakçı Yolunu Kim Bitirecek?
22 Temmuz 2016, 01:15

Çanakçı Yolunu Kim Bitirecek?

Bektaşoğlu,1999'dan beri bitirilemeyen Çanakçı-Görele yolunu meclise taşıdı.

ÇANAKÇI YOLUNU KİM BİTİRECEK?

CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ 1999’DAN BERİ GENİŞLETME ÇALIŞMALARI TAMAMLANAMAYAN GÖRELE-ÇANAKÇI YOLUNU TBMM’YE TAŞIDI

ÇANAKÇI YOLUNU KİM BİTİRECEK?

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmalarla Giresun’un sorunları dile getirmeye devam ediyor. Bektaşoğlu, son olarak Görele-Çanakçı yolu ilgili Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’na ‘bu yolu ne zaman yapacaksınız” diye sordu.

“BU YOL 9 HÜKÜMET,3 CUMHURBAŞKANI GÖRDÜ.HALA BİTMEDİ”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, “Giresun’un ciddi boyutlarda ulaşım sorunu var. Vatandaşlarımız bize bu konuda bize yoğun talep ve şikayetler iletiyorlar.

Bunlardan birisi de Görele-Çanakçı yoludur”diye başladığı konuşmasının metni şöyle: Genişletilme çalışmalarına 1999 yılında başlanılan  Görele ile Çanakçı ilçesini-Karabörk beldesini ve yörede bulunan  40 köyü sahile bağlayan yol,  hala tamamlanamamıştır. Bayramda gittim gördüm, toplam 17 kilometrelik bölümünde inşaat süren bu yolun 5 kilometreye yakın bölümü olduğu gibi duruyor.

Bu yol bir toplam 9  hükümet, 3 cumhurbaşkanı görmüştür. Hal böyle olunca umudu kesen vatandaşlarımız, 1914-1917 yıllarında Ruslar tarafından yapılan bu yol için basında yer aldı; Rusya devlet başkanı Putine “atalarının yolunu sen bari bitir” çağrısı bile yapmışlardır. 

Yolun yapılmaması sürecinin büyük bölümünde de şimdiki başbakan sayın Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır. Halefin ve selefin ne cevap vereceklerini merakla bekliyorum. Yolu siz mi yapacaksınız, yoksa Putin mi?”

BAKAN AĞBAL : 5 KM KALDI,İHALE ETTİK BİTİRECEĞİZ

TBMM’de o anda hükümet adına bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, Bektaşoğlu’na cevap verdi. Ağbal, “Sayın Bektaşoğlu ssadece 5 Kilometre kalan bu yolu en kısa zamanda tamamlayacağız. İhalesi yapıldı. Biz yolları inşallah daha hızlı, daha çabuk da yapacağız. Söylediğiniz yerdeki mesele de çözülecek”dedi.

BAŞKAN - Sayın Bektaşoğlu…

BÜLENT YENER BEKTAŞOĞLU (Giresun) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Giresun'un ciddi boyutlarda ulaşım sorunu var. Bu konuda bize yoğun talep ve şikâyetler geliyor. Bunlardan birisi de Görele-Çanakçı yoludur. Genişletilme çalışmalarına 1999 yılında başlanılan Görele ile Çanakçı ilçesinin Karabörk beldesinin ve yörede bulunan 40 köyü sahile bağlayan yol hâlâ tamamlanamamıştır. Bayramda sevgili milletvekilim Cemal Öztürk kardeşimin daveti üzerine gittiğimizde toplam 17 kilometrelik bölümün hâlâ inşaatının devam ettiği, 5 kilometrelik yolun yapılmadığı görülmektedir. Bu yol toplam 9 hükûmet, 3 cumhurbaşkanı görmüştür. Hâl böyle olunca umudunu kesen vatandaşlarımız, 1914-1917 yılları arasında Ruslar tarafından yapıldığı iddia edilen bu yolun yapılması için atalarının yolunu "Siz bari gelin yapın." çağrısında bulunmuşlardır. Yolun yapılması için…

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Şimdi, Sayın Bakanım, Niğde'de deniyor ki: "Yanlış hesaplama yapılmış." diyerek geriye dönük beş yıl üzerinden dul bayanların…

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Peki, o zaman ben Niğde üzerinde özel olarak bir araştırtayım, olur mu? Araştırır, arkadaşlar da bir çalışma yapıp bana verirlerse bu bilgiyi sizinle paylaşırım.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - Yani, mektupları da verebilirim, mektuplar da var.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Sayın Bektaşoğlu "Özellikle yol yapımıyla ilgili sıkıntılar var." dedi ama sanki işler yolunda gidiyor gibi sayın vekilimizden, buradan bilgi alıyorum. 5 kilometrelik bir yol kaldı, onun ihalesi de yapıldı, biz yolları inşallah daha hızlı, daha çabuk da yapacağız. Söylediğiniz yerdeki mesele de çözülecek.

BÜLENT YENER BEKTAŞOĞLU (Giresun) - Ben onu Cemal Bey'e havale ediyorum.

MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - İnşallah, hep beraber o konuları takip ederiz ama her geçen gün yollarımızın daha kaliteli olması, yollarımızın daha ulaşılabilir olması hepimizi ziyadesiyle memnun ediyor.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Süre bitti Sayın Bakan.

Tel:(0312)420 58 62

Faks:(0312) 420 27 04

E-Posta:bulentyenerbektasoglu@gmail.com

 Adres:TBMM-YHB 5.Kat 5060 No’lu oda Bakanlıklar/Ankara

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 490 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss