Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Canikli: Beni de almaya geldiler
20 Temmuz 2016, 08:03

Canikli: Beni de almaya geldiler

Nurettin Canikli: Beni de helikopterle almaya geldiler

Canikli: Beni de almaya geldiler

Nurettin Canikli: Beni de helikopterle almaya geldiler

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatırken "Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi. Sonra helikopterle 9 maskeli, elleri silahlı. Daha önce evden ayrılmıştım eşimle. Bütün site dışarı çıkmış, polisler de gelmişti. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce helikopterle kaçıp gittiler" dedi. Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı unsurlara ilişkin de "Sıkı yönetim değil, öyle İstiklal Mahkemesi falan da değil" değerlendirmesinde bulundu.

Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınanları ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığının önünde kolundan yaralanan Levent Karabilek'i ziyareti sırasında hiçbir darbe girişiminde halka kurşun sıkılmadığını, Meclis'in bombalanmadığını vurgulayan Canikli, bu girişimde bulunanlara karşı en ağır cezanın verileceğini belirtti. Canikli, "Yarından itibaren kararlar açıklanacak. Millete ihanet edeceksiniz, düşmandan koruması için milletin verdiği silahı millete doğrultun, böyle bir şey yok. Devlet olarak inşallah bütün kararlar alınacak." ifadelerini kullandı.

Canikli, darbe girişiminin gerçekleştiği gece İstanbul'da bulunduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle aktardı: "Toplantıdan yeni geldim, saat 22.15'te. Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi. Sonra helikopterle, İKEA var kaldığımız yerin karşısında oraya indiler 9 maskeli, ellerinde silahlı. Daha önce evden ayrılmıştım eşimle. Bütün site dışarı çıkmış, polisler de gelmişti. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce kaçıp helikopterle geriye gittiler. Sitenin girişinde vatandaş izin vermedi."

Canikli Kimdir?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. 22. Dönemde TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Hürriyet

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 589 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss