Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Giresun Üniversitesi Bölgemizin Yükselen Yıldızı
08 Haziran 2016, 15:15

Giresun Üniversitesi Bölgemizin Yükselen Yıldızı

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş,Giresun Üniversitesi iddialı bir üniversite olduğunu belirtti

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ BÖLGEMİZİN YÜKSELEN YILDIZI

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, " Giresun Üniversitesi sadece bilim yapan değil aynı zamanda bilimin stratejisini üreten ve bu anlamda da bölge siyasetine katkıda bulunan iddialı bir üniversite olduğunu belirtti.

Altıntaş, “Giresun Üniversitesi bölgede ve ülkemizde parlayan bir yıldız olmayı hak etmektedir. Bunun için her türlü gayreti ve çalışmayı yaparak bunu başarmak istiyoruz. Giresun kalkınacaksa lokomotifi üniversitesi olacaktır, yani bu şehrin büyümesi ve gelişmesi Giresun Üniversitesi odaklı olacaktır Giresun Üniversitesi, üniversiteler arasında fevkalade seçkin ve saygın bir eğitim yuvasıdır” dedi.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Altıntaş, “Güzel Sanatlar alanında Türkiye’de hatta dünyada öğrencilerin yıl sonunda grafik ve temel sanat grubu kişilerin yaptığı işlerdir. Bunları biz sergiliyoruz niye sergiliyoruz hem kendi içinde mukayese edip kendimizi eleştirmek hem de öğrencilerimizi özendirmek bakımından İbn-i Sina ne demiş “Sanat Taktir Edilmediği Yerden Göç Eder” Karadeniz’in illeri hep göç ediyor ve nüfusu azalıyor ama biz sanat kesimi bakımından buradaki sayımızı hem nitelik hem de sayısal olarak çoğaltmanın gayreti içerisindeyiz. Bu güne baktığınızda İçinde bulunduğumuz Güzel Sanatlar Fakültesi binası İlçeye bağlı bir köy sınırları içersinde bulunuyor ben çok güzel buluyorum. Bu fakültemizin lisans bölümlerine müracaatları bakımından Türkiye’de 9. Sırada yer almaktadır. Bir üniversitenin ve fakültenin alt yapısı içersindeki misyonu çok önemli. Giresun Üniversitesi kesinlikle bölgemizin yükselen yıldızı deniyor, bizde değerli bir ağırlığı olan fakülte haline getirip sürdürmeyi düşünüyoruz.

İnşallah bu sene umduğumuz hedeflere ulaşabilirsek doktora bölümünü de açıp Harvard Üniversitesi ile Columbia Üniversitesi’nde benim 3-4 tane öğretim üyesi öğrencim var. Yaz okulları düzenleyerek onların buralara gelme ihtimali var. En azından bu ilçeye onların öğrencilerini bizim öğrencilerimizi de oraya taşıma fırsatımız olacak. Ama bunu ancak doktora düzeyinde yapabiliriz.

Geçtiğimiz günlerde üniversiteler arası YÖK’ ün bir toplantısında çok önemli bir karar alındı benimde içinde bulunduğum eğitim ve sanat komisyonunda üniversitemiz adına orada karar aldırdık. Biz Kasım ayında 180 tane özel ve resmi devlet üniversitesinde Dekanları’nın ve bu fakültelerden birincilikle mezun olmuş öğrencilerimizin burada bir sergisini açıp YÖK’ ün üyeleriyle Görele ilçesinde gerçekleştireceğiz. Bu yoğunluğu Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük metropol ve kültür merkezlerinden Görele gibi güzel bir ilçelerimize ve kendi memleketimize taşıyarak üniversitemizin layık olduğu içi dolu bir misyona kavuşturmak zorundayız” diye konuştu.

Haber : Bekir ÖZTÜRK

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 415 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Oto Faresi Tutuklandı

Oto Faresi Tutuklandı Görele’de çalışan oto faresi, oto boya ustası Mehmet Türkmen tutuklandı.

Görele Halkı Kazandı

Görele Halkı Kazandı Hastane branşlarına doktorlar gelmeye başladı.

Çöp Eylemine Ara Verildi

Çöp Eylemine Ara Verildi Çavuşlu çöp eylemine 15 gün ara verildi.

Görele'de İmar Vurgunu

Görele'de İmar Vurgunu Akpli Başkandan Görele'de İmar Vurgunu

Yeğen Katili Oldu

Yeğen Katili Oldu Öz yeğenini bıçaklayıp öldürdü

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss