Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaçak elektrik yasalaştı
01 Mayıs 2016, 23:05

Kaçak elektrik yasalaştı

Tü­ke­ti­ci Ha­kem He­yet­le­ri ka­çak elek­trik pa­ra­sı­nın ia­de­si için ya­pı­lan baş­vu­ru­la­rı bek­le­me­ye al­dı.

Kaçak elektrik de artık yasal oldu

Hükümetin kaçak elektrik parasını yasal hale getiren tasarısının ardından kaçak elektriğin de dürüst abonelerden alınabilmesi durumu kaçak yasal oldu şeklinde yorumlandı.

Elek­trik fa­tu­ra­la­rın­da­ki ka­yıp ka­çak be­de­li­nin tah­si­li için va­tan­daş­la­rın baş­vur­du­ğu tek yol da ka­pan­dı. Tü­ke­ti­ci Ha­kem He­yet­le­ri ka­çak elek­trik pa­ra­sı­nın ia­de­si için ya­pı­lan baş­vu­ru­la­rı bek­le­me­ye al­dı.

Kay­ma­kam­lık­lar­da­ki Tü­ke­ti­ci Ha­kem He­yet­le­ri, hak­kı­nı ara­yan va­tan­daş­la­ra “Hü­kü­met, TBMM’­ye ya­sa ta­sa­rı­sı ge­tir­di. Ya­sa çı­ka­na ka­dar baş­vu­ru­la­rı­nız ka­ra­ra bağ­lan­ma­ya­ca­k” ce­va­bı ver­di.

DOSYALAR ÇÖPE GİDER

Yar­gı­tay Hu­kuk Ge­nel Ku­ru­lu­’nun 17 Ara­lık 2014 ta­ri­hin­de ver­di­ği ‘ka­çak elek­trik pa­ra­sı dü­rüst abo­ne­den alı­na­ma­z’ ka­ra­rı ka­dük kal­dı. Hü­kü­me­tin Mec­li­s’­e gön­der­di­ği ve ka­çak elek­tri­ği ya­sal ha­le ge­ti­ren ta­sa­rıy­la dü­rüst abo­ne­den ke­si­len 33 mil­yar TL’­nin ge­ri

alın­ma umu­du bit­ti.

MAHKEMELER İŞLEMİYOR

Bugün'de yer alan habere göre; Kay­ma­kam­lık­lar­da­ki Tü­ke­ti­ci So­run­la­rı Ha­kem He­yet­le­ri da­ha ön­ce al­dık­la­rı ve ka­ra­ra bağ­la­mak için gö­rüş­tük­le­ri dos­ya­la­rı ra­fa kal­dır­dı. Ya­sa­nın çık­ma­sı­nın ar­dın­dan dos­ya­la­rın hep­si çö­pe atı­la­cak.Ya­sa ta­sa­rı­sıy­la ha­kem he­yet­le­ri ve tü­ke­ti­ci mah­ke­me­le­ri­nin iş­le­mez ha­le ge­ti­ril­di­ği­ni söy­le­yen TÜ­KO­DER Baş­ka­nı Haş­met Ata­han “Tü­ke­ti­ci Ha­kem He­yet­le­ri tü­ke­ti­ci­nin hak­la­rı­nı hu­kuk­la­rı­nı ara­mak için ku­ru­lan mer­ci­ler. İh­lal­le­ri ön­le­ye­cek mer­ci­ler.

YASAL GEREKÇE YOK

Si­ya­si ik­ti­da­rın va­tan­daş­la­rın mah­ke­me­ler­ce ka­za­nı­lan hak­la­rı­nı en­gel­le­mek için ya­sa gi­ri­şi­mi olun­ca do­lay­lı ola­rak ya­pı­lan et­ki­le­me­ler­le mah­ke­me­ler de iş­le­mez ha­le ge­ti­ril­di. Mah­ke­me ve he­yet­le­ri­nin iş­lem­le­ri al­ma­ma­sı hiç­bir hak­lı ne­de­ni ve ya­sal ge­rek­çe­ye bağ­lan­ma­sı müm­kün de­ğil. Si­ya­si ik­ti­da­rın bir be­lir­siz­lik­le tü­ke­ti­ci­yi mağ­dur et­me­si ka­bul edi­le­me­z” di­ye ko­nuş­tu.

DELİ DUMRUL VERGİSİ KANUNLA ALINIYOR

Tü­ke­ti­ci So­run­la­rı Der­ne­ği Baş­ka­nı Ay­dın Ağa­oğ­lu, Hü­kü­me­tin çı­kar­ma­ya ha­zır­lan­dı­ğı ya­sa­ya tep­ki gös­te­re­rek, “Yar­gı­tay Hu­kuk Ge­nel Ku­ru­lu ve mah­ke­me­le­rin işa­ret et­ti­ği gi­bi hır­sı­zın be­de­li­ni dü­rüst abo­ne­ye yan­sıt­mak adil de­ğil­di­r” de­di. Şir­ket­le­rin çıp­lak ener­ji be­de­lin­den yüz­de 27 ka­çak be­de­li al­dık­la­rı­nı söy­le­yen Ağa­oğ­lu, “Ka­çak be­de­li ban­ka­la­rın dos­ya mas­raf­la­rı gi­bi sa­tı­cı­nın tü­ke­ti­ci­ye da­yat­tı­ğı De­li Dum­rul ver­gi­si de­ğil, ka­nun­la va­tan­daş­tan alı­nan üc­re­te dö­nü­şü­yo­r” di­ye ko­nuş­tu.

AİHM'E KADAR GİDERİZ

Ana­ya­sa Mah­ke­me­si ve Av­ru­pa İn­san Hak­la­rı Mah­ke­me­si'ne (AİHM) gi­de­cek­le­ri­ni be­lir­ten Ay­dın Ağa­oğ­lu, “Tü­ke­ti­ci Ha­kem He­yet­le­ri ya­sa ta­sa­rı­sı­nın Mec­li­s’­e git­me­si­nin ar­dın­dan şaş­kın hal­de. Baş­vu­ru­la­rı alı­yor­lar ama gö­rüş­mek için ya­sa­nın çık­ma­sı­nı bek­li­yor­la­r” de­di.

rotahaber.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 569 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss