Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ceviz Yediğinizde,Bunlar Oluyor
01 Mayıs 2016, 01:44

Ceviz Yediğinizde,Bunlar Oluyor

Sadece 5 Adet Ceviz Yediğinizde, 4 Saat İçinde Bu Oluyor

5 Adet Ceviz Yediğinizde,Bunlar Oluyor

Sadece 5 Adet Ceviz Yediğinizde, 4 Saat İçinde Bu Oluyor

Süper gıdalar olarak da adlandırılan cevizler, günlük beslenmenizin mutlaka bir parçası haline gelmeli.

Sayısız faydasının yanısıra sağlıklı yağ içeriği açısından zengin olmasından dolayı süper gıdalar olarak da adlandırılan cevizler, günlük beslenmenizin mutlaka bir parçası haline gelmeli. Süper gıdalar olarak adlandırılan diğer kuruyemişler arasında fındık, antep fıstığı ve yer fıstığı sayılabilir.

Bu yazıda, cevizlerin sağlığınıza farklı şekillerde nasıl iyi geleceğinden bahsedilecek. Cevizler, çeşitli vitaminler ve mineraller açısından o kadar zengin ki, bir avuç yemeniz, bir sonraki öğüne kadar size yetecek kadar yapı maddesini sağlıyor.

Bu yapı maddeleri arasında; antioksidanlar, E vitamini, omega-3 yağ asitleri, çoklu doymamış yağ asitleri, fenoller var. Başta da belirtildiği üzere, sağlık için mükemmel gıdalar olan cevizlerin başlıca faydaları arasında şunlar geliyor:

Daha sağlıklı bir kalp

Düzenli olarak ceviz yemek, kalp sağlığınızı belirgin şekilde iyileştirir. Cevizlerin antioksidan içeriği çok yüksektir ve antioksidanlar kalp hastalıklarına ve dejenerasyonuna neden olan serbest radikallerle savaşmada hayati öneme sahiptir.

Dr. Penny Kris Eterton, yapılan bir araştırmadan bahsediyor: "Haftada dört gün, bir avuç ceviz veya ceviz yağı tüketmek, kalp hastalıkları riskinizi önemli ölçüde düşürür."

Aynı araştırmada, bir avuç ceviz veya 3 yemek kaşığı (51 ml.) ceviz yağı tüketmenin aynı zamanda kan damarlarınızı da 4 saat içinde iyileştirdiği gösteriliyor.

Yaşlanmaya bağlı dejenerasyona karşı beyni koruma:

Omega-3 yağ asitleri aynı zamanda kansere, ADHD (Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) ve depresyona karşı korunmada oldukça önemli. Hatta bu kuruyemişlerin düzenli şekilde tüketilmesinin Alzheimer's hastalığını azalttığına dair bağlantı bulundu.

New England Tıp Dergisinde yayınlanan diğer bir araştırmaya göre de, ceviz yiyen kişilerin kötü kolesterol seviyesi, ceviz yemeyen kişilere göre daha düşük oluyor.

Daha düşük stres seviyesi

Ceviz, özellikle de stres kaynaklı fiziksel rahatsızlıklar çekiyorsanız veya stresli durumlara karşı hassassanız, stres düzeyinizde harikalar yaratabilir. Ceviz, vücudun stres tepkisini azalttığı için ve strese bağlı oluşan fiziksel yan etkileri daha kolay yok ettiği için, bu durumlarda harikalar yaratır.

Daha sağlıklı saçlar, cilt ve tırnaklar

Cevizde bulunan yapı maddeleri, tırnaklarınızı güçlendirir, saçlarınızın daha parlak olmasını sağlar ve cildinizi pürüzsüzleştirir. Yani anlayacağınız, çoklu doymamış yağ asitleri ve omega-3 yağ asitleri, dış görünüşünüzde harikalar yaratır.

Kilo verme

Cevizde bulunan çoklu doymamış yağ asitleri, damarların tıkanmasının ve doymuş yağların olumsuz etkilerinin önüne geçtiği için, vücudun düzgün işleyişi açısından hayati öneme sahiptir. Ayrıca, çoklu doymamış ağ asitleri sağlıksız atıştırmaları azaltır ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

Sağlık açısından tüm bu faydalarından dolayı cevizler günlük yeme düzeninizin bir parçası olmalı. Cevizi dilerseniz salatanıza doğrayabilir, dilerseniz aperatif olarak yiyebilirsiniz.

Ancak, cevizin çok faydalı olmasının yanısıra, kalori ve yağ açısından zengin olması nedeniyle aşırıya kaçmanız tavsiye ediliyor. Günde sadece 5 adet ceviz yemeniz, gün boyu ihtiyacınız olacak tüm gerekli yapı maddelerini sağlar.

mynet.com

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1311 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Sağlık-Beslenme

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor!

Giresun'da Virüs Yaygınlaşıyor! Giresun'da pandemi yaygınlaşıyor

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam

Sağlık Hizmetlerine %58 Zam laboratuar tahlil ücretleri yüzde 209 artırıldı

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz

Tıbbi cihazlar artık ücretsiz Vatandaş ihtiyaç duyduğu tıbbi cihazları artık ücretsiz alacak

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı

Sağlıkçılara Çirkin Saldırı Hasta yakınları sağlıkçılara saldırdı

Kalp krizinin belirtileri

Kalp krizinin belirtileri Vücudunuz Kalp Krizi Gerçekleşmeden 1 Ay Önce Sizi Uyarıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss